Stránka: 1 z 1
| [ Príspevkov: 7 ] | |
Autor | Správa |
---|
Registrovaný: 25.08.08 Prihlásený: 29.11.23 Príspevky: 1772 Témy: 228 | 228 Bydlisko: Košice |
Chcem sa opýtať na výhode a nevýhody formatov dosiek,prípadné nedostatky atd,neskôr uvediem konkrétne dosky ktore by som chcel porovnať... dakujem
|
|
Registrovaný: 31.08.07 Prihlásený: 27.03.15 Príspevky: 1800 Témy: 153 | 153 Bydlisko: Komárno |
ak myslis mini atx tak vyhoda mali priestor mensia krabica, nvyhoda tažko dostupny zdroj aj toje drahsi než klasicky ATX
_________________ Nehľadaj štastie vonku, ale v sebe, lebo inak ho nikdy nenajdeš. Nechajte mi právo na vlastné omyly, na možnosť zvoliť si čo mám rád, chcem ísť vlastnou cestou, nie tou vami vyšliapanou, na ktorej by som stratil vlastnú tvar. (Metallica) Všetko má svoju krásu, ale nie každý ju vidí. život je krásny, len sa ho nesmieš báť, dnes plačeš, zajtra sa budeš smiať. Učíme sa aby sme veciam rozumeli a mohli ich milovať |
|
Registrovaný: 19.12.08 Prihlásený: 13.11.24 Príspevky: 18760 Témy: 181 | 181 Bydlisko: Slovenský G... |
jediný rozdiel je vo veľkosti , usporiadaní a počte slotov... žiaden rozdiel v zdrojoch nieje... To by bolo veľmi zaujímavé, že prevádzkujem ATX zdroj a mATX doskou nie?
_________________ ASUS PRIME B550M-A, AMD Ryzen 5 5600, SilentiumPC Fera 3, 2x8GB DDR4 G.SKILL 2x8 GB KIT DDR4 3200 MHz CL16 Trident Z RGB, ASUS Dual RX 6650 XT, Fractal Define Mini C TG, Samsung EVO 970 1TB NVMe, Logitech G305, Logitech K360, iPhone 12 Mini |
|
Registrovaný: 31.08.07 Prihlásený: 27.03.15 Príspevky: 1800 Témy: 153 | 153 Bydlisko: Komárno |
no ja som vravel o pripade ked mas mATX skrinku do ktorej ide mATX zdroj ktory je rozmerovo mensi som mal ja taku skrinku pre mATX, mATX zdroj v celom meste som nevedel zohnat zdroj, ked som nasiel vtedy cca 250W jediny co bol aj to použity stal cca vtedy este 1300sk tak som sa nastval kupil normalnu skrinku a ATX zdroj takže mam v normalnej skrinke mATX MB a ATX zdroj.
_________________ Nehľadaj štastie vonku, ale v sebe, lebo inak ho nikdy nenajdeš. Nechajte mi právo na vlastné omyly, na možnosť zvoliť si čo mám rád, chcem ísť vlastnou cestou, nie tou vami vyšliapanou, na ktorej by som stratil vlastnú tvar. (Metallica) Všetko má svoju krásu, ale nie každý ju vidí. život je krásny, len sa ho nesmieš báť, dnes plačeš, zajtra sa budeš smiať. Učíme sa aby sme veciam rozumeli a mohli ich milovať |
|
Registrovaný: 25.08.08 Prihlásený: 29.11.23 Príspevky: 1772 Témy: 228 | 228 Bydlisko: Košice |
mna by skôr zaujímali veci ako dostupnosť komponentov a tak,počul som že hlavná nevýhoda matx je že su malé,podporuju menej vecí ako atx formáty,prehrievajú sa atd... :/ lebo čo si všímam tak vidím viac matx ako atx dosiek a bojím sa potom toho že ked tam dám všetko na tu malu dosku tak sa to bude hriať veľmi.. :/
_________________ Predám všetko, čo sa mi dostane do rúk!
Obchodník je meno moje!
Dnes MNE,Zajtra SEBE a napozajtra TOMÁŠOVI.
Dve veci sú na tomto svete nekonečné: ľudská hlúposť a vesmír. A tým vesmírom si nie som taký istý. -Einstein- |
|
Registrovaný: 14.09.09 Prihlásený: 10.04.24 Príspevky: 644 Témy: 12 | 12 Bydlisko: Bratislava |
Jak moze byt nevyhoda micro ATX v tom, ze su male? Vsak to je ich hlavny ucel a dovod existencie. mATX je proste len skrateny ATX format. Dosky sa tak daju napchat aj do mensich skriniek. Do mensich skriniek sa potom vacsinou montuju aj micro ATX zdroje ktore su tiez mensie. Ked vsak das mATX dosku do normal skrinky mozes pouzit aj normalny zdroj.
Jedinou nevydhodou byva mensi pocet PCI-e a PCI slotov. Ak ich teda potrebujes.
EDIT: Viac hriat sa ti nebude nic, lebo rozlozenie komponentov v skrinke zostane uplne rovnake ako u normalnej ATX dosky. Ta doska len len dole skratena, ale dole vacsinou aj tak ludia nic zapojene nemaju pokial nemaju dve grafiky alebo vyssi pocet inych rozsirovacich kariet.
Scaci porovnat:
http://img.alza.cz/ImgW.asp?fd=f3&cd=AI285h
http://img.alza.cz/ImgW.asp?fd=f3&cd=AI285f
_________________ o7 |
|
Registrovaný: 02.04.10 Prihlásený: 31.12.14 Príspevky: 48 Témy: 7 | 7 |
Ono problem zohnat micro ATXovy zdroj nie je ide o to ze sa vyrabaju maximalne o prikone 350w takze moje htpc v obyvacke pekne huci lebo ten mini zdrojik ide stale na plne. Ak najdete daco aspon okolo 400w budem velmi rad.
|
|
Stránka: 1 z 1
| [ Príspevkov: 7 ] | |
|