Vcera som bol v obchode s kamaratom ktory hladal darcek pre mamu na meniny, tak som mu poradil ze nech jej kupi nejake cd. Isli sme do regalov s cedeckami a pozerali sme, po 5minutach sa mi nieco nezdalo, pozrel som na ceny a tam boli ceny 339-359 a pod...
Tak som zobrazl trebars cd divokej bil a a tam napisane "toto cd je mozne prehravat na pc" resp nieco v tom zmysle, ziadna ochrana nic, cd s ochranou stoji obvikle od 600sk vyssie. Cize ak by nedali nikde ziadne ochrany, nanic, tak piratsvto sa znizi o 70-80% urcite, predsa len da clovek za nejake cd 300sk ako 600sk. Resp si myslim ze tych 300sk by sa dalo urcite stiahnut na 200 ak by velmi chceli. A jediny kto sa tu natom bali su spolocnosti ktore sa hraju na velkych anty piratov a tvorcou suer ochran ktore su aj tak cracknute este v ten den, ako tomu bolo pri win viste. Myslim ze aj ten m$ stal bez nejakych vymozenych ochran o 50% menej, predsa len je v tom cena ktoru investovali do super zabezpecovacich technologii, ktoru za velmi kratky cas niekto crackol a uz si tento system uziva(dost pochybujem) pricom legalny uzivatelia este stale slintaju