Ahojte, celé roky som používala ESET a bola som zvyknutá, že po kontrole sa ma spýta, čo teda chcem spraviť. Viete, lebo niektorý soft človek chce, aj keď antivirák si myslí, že ho nechcem, napr. HyperCam. Ten mi vždy označoval za potenciálne nechcenú aplikáciu. No lenže v poslednom čase som mala podozrenie, že ESET v kombinácii s Chrome mi príliš preťažuje komp a tak som chcel skúsiť iný, nový antivírus. Tak som nainštalovala český AVG , že veď aspoň mi možno ponachádza, čo ten druhý nenašiel. Zostala som však nemilo prekvapená, keď sa ma ani nespýtal, čo chcem s nájdenými súbormi urobiť, ani výsledky nezobrazil (musela som ich ručne rozkliknúť).
Teraz k otázke – Keď mi po kontrole AVG presunul nejaké súbory z počítača do "Vírusového trezora" dá sa ich ešte obnoviť (vrátiť)? Pozerám, že už v príslušnom priečinku nie sú. Nepomôže bod obnovy alebo tak? Ja viem, že všetky potenciálne nechcené môžu byť zdrojom škodlivého kódu, ale to ako teraz je jediná cesta všetko mazať? Poškodilo mi to napr. program MyPhoneExplorer, kde mám uchovávané kontakty a SMS-ky, ku ktorým už nemám viac prístup z mobilu. Viem, mohla som si spraviť zálohu, ale čo teraz, keď to zálohované nemám? Vie mi tu niekto poradiť?
|