Dobrý deň.
Potreboval by som sa poradiť ohľadom výmeny baterky biosu. Mám netbook Asus Eee PC 1005 HA a pravdepodobne odchádza baterka nakoľko mi už dlhší čas resetuje čas a dátum,keď je netbook dlhšie vypnutý. Na webe som našiel kopu diskusíí ohľadom tohto problému, konkrétne u tohto modelu netbooku. Stalo sa, že niekomu baterka odišla už po necelých 2 rokoch. Vraj je to pravdepodobne výrobná vada. Niekto tam zas spomenul, že mu pomohol len upgrade biosu a niekomu ani to. Rozmýšľal som urobiť aj ten upgrade, ale neviem či to má nejaký význam nakoľko jednak baterka už asi umiera a keby som sa aj na to odhodlal, neviem ako je ten bios napájaný v prípade krachu baterky počas flashu. Originál baterka na tento model je ML 1220 (dobíjateľná)lenže nie je až tak k dostupnosti, čo je problém. Chcem sa preto poradiť či by som mohol niečo pokaziť tým, keby som tam namiesto nej dal ako náhradu CR 2032 - čo nie je dobíjateľná. Viem, že je väčšia a hrubšia, ale veľkosť je teraz to najmenej, čo ma momentálne trápi. Som troška v pomykove, pretože našiel som aj informáciu, že CR-ku tam nemám skúšať ani dávať.
Za prípadne odpovede vopred ďakujem a prajem pekné sviatky.
|