BENQ G2220HDA
Urcite ste si všimli že v poslednej dobe sa dostal do popredia LCD BENQ G2220HDA a to aj kôli pomeru cena výkon, tak vám ho trocha priblížim. Kúpil som si pred cca dvoma mesiacmi tento monitor presnejšie BENQ G2220HDA 21,5". Objednal som si ho cez E-shop a prišiel mi do 2 dní prepravnou službou DPD (bez problémov).
BALENIE A OBSAH :
Prišlo to normal vo väcšej krabici dobré zabalené.
Obsah balenia : samotný monitor, stojan na monitor, napajáci kábel, D-sub (VGA) kábel, CD s ovládacmi + nejaké programy, manuál (SK) a zárucný list.
http://i46.tinypic.com/1499jxg.jpg
VZHLAD :
Monitor sa vyrába ciernej farby a povrch je hladký (iba na stojane sú zárezy) a lesklý. Na monitore sa nachádza šest tlacidiel a to na ON/OFF, ENTER, MENU, AUTO, jas, kontrast. Obrazovka je matná a má tenký okraj (cca 1cm). BENQ má pekne a jednoducho vymyslené "ukrytie" káblov a to tak že na zadnej strane má hácik ktorý drží káble aby ich nebolo vidno.
PARAMETRE A INFO :
Ja ako bežný užívatel si nepotrpim na nejaké extra požiadavky. Uhlopriecka je 21,5 palca povrch je matný. Pocet farieb 16.7 a Odozva 5ms, obraz je 16:9, natívne rozlíšenie 1920x 1080pix, kontrast 1000:1, dynamický 40 000:1. Vstupný konektor je bohužial len D-sub.
A ako prednost tohto monitora je Senseye + Photo a funkciu AUTO (automatické nastavenie obrazu na stred). Pozorovacie uhly su tiež dobré (vlavo/vpravo, hore/dole) 170/160. Monitor má možnost upevnenia na stenu. Pri hraní hrier som nemal žiadné problémy a aj pri pozeraní filmov nesklamal vdaka 16:9.
FOTO :
ZÁVER :
Pravdu povediac som nic extra od toho monitora necakal ale ja som sním spokojný za takú cenu sa oplatí. Filmy a Hry idú bez problémov a v skvelej kvalite. 5ms je dostacujúcich. Po dizajnovej stránke sa mi to LCD velmi páci vdaka svojej jednoduchosti.
ako +
- pomer cena/výkon
- matná obrazovka
- FullHD 1080 /16:9
ako -
- chýba repro/ web kamera
- iba D-Sub
Vdaka za pozornost. (nie je to nič moc ja viem ale snažil som sa, ak niečo chýba napíšte ja doplním)