Caute,
uz asi rok, mozno viac zazivam zvlastne spravanie grafiky. Niesom si 100% isty, ze to robi graficka karta, ale zatial ma nic ine nenapada.
Zostava plati ta co je dole v popise, len zdroj som uz vymenil(stary zomrel
) za Seasonic X-series 650W GOLD plus 80.
Zacalo to poslednymi settlersami. Spustil som hru a za chvilu zacala obrazovka blikat, ale nie po celej ploche, boli to skor take vodorovne ciary, niektore hrube par pixelov, ine niekolko desiatok pixelov.
Blikalo to nahodne po celej ploche, niekedy intenzivne, niekedy menej. Obraz samizda aj mierne trhal, ale to moze byt len pocit, koli tomu blikaniu.
Raz za cas sa stalo, ze to cele padlo a restartovalo PC.
Na fore som zistil, ze to moze robit AI na grafike a vraj to mam vypnut. To nepomohlo, ale pomohlo znizenie rozlisenia a detailov. Normalne hravam na 1920*1200, dal som to priblizne o tretinu dole a uz to slo.
Crysis 2 robil to iste a aj tam pomohlo znizenie rozlisenia.
Obe hry to robili az par sekund/minut po zapnuti, nikdy nie hned.
Teraz som nainstaloval stronghold 3 a zazivam presne to iste. Lenze nepomaha ani znizenie rozlisenia, to len pad hry oddialilo. Naposledy mi to dokonca ani neblikalo, na chvilu nabehli farebne vodorovne ciary a po nich restart PC.
Podla tohoto je to skoro isto vadna karta, ale mam aj ine hry a tie idu. Napr. naposledy som hral driver San Francisco a to slo bez problemov na plnych detailoch a full HD.
Tak isto mi siel avatar, mafia 2, assasins creed brotherhood, ... a par dalsich.
Samozrejme som skusal aj nove ovladace a kontroloval prehrievanie.
S tym prehrievanim som si nie celkom isty, lebo v case ked hram to nemam ako odmerat, ale za PC nejak velka horucava nieje a tato karta ma vraj vydrzat 105, ci 110 stupnov, ci tak nejak.
Ak som meral predtym, alebo potom, tak teploty byvaju kolo 80 stupnov, co je v poho. 70-80 to ma aj ked nehram hry a PC bezi len chvilu. Zial mam kartu co sa dost prehrieva, ale podla roznych for co som sital je to normalne s tymto modelom.
EDIT:
Este ma napadlo, ze prehrievanie som riesil pre istotu pridanim dvoch vetrakov dozadu.
Su to take vodorovne co sa davaju miesto kariet. Jeden som nasmerovala by bral vzduch od graf. karty.