Zdravim Dnes ráno som zapol svoj ntb a čakal som kím sa mi spustí OS ale miesto toho mi na obrazovke vypíslo hlásenie "BOOTMGR IS MISSING" Ctrl+Alt+Del to restart " myslel som že to je len niaka chyba tak com sa chystal obnoviť system z Bootovacieho USB ale bohužial sa nemožem dostať do biosu (pred tou "poruchou" BIOS normale išiel deň pred tím som prenastavoval čas všetko šlapalo). Prosím vás proadte mi niekto čo stím , Vopred Vám Ďakujem
Potrebujes sa dostat do BIOSu. Neviem presne ako je to pri notebooku a tiez sa to moze u roznych znaciek/modelov lisit, ale tusim hned po panuti drzat/stlacat F9/F12. Tam Ti potom staci nastavit boot order s tym, ze mechanika v ktorej mas instalacne DVD je na zaciatku.
Inak ale suhlasim s liquom. Daj to niekomu, kto s tym ma skusenosti.
_________________ PODPIS BOL UPRAVENÝ / ZMAZANÝ Z DÔVODU PORUŠOVANIA PRAVIDIEL FÓRA!
keby mi niekto povedal čo mam presne spraviť tak by mi velmi pomohol
// Spojený príspevok Štv 19.03.15 15:15
ešte som si všimol že pri zapnuti ako mi tam viskoči loko acer tak dole je napicane " <F12 to change boot device > " ale ked stlačim F12 nič sa nestane len po chvilke zase vypíše bootmgr is missing
Mas to popisane v tejto teme. Zial, pokial nerozumies co po Tebe chcem, mas problem. Nejde to napisat podorobne, pretoze nepoznam prostredie tvojho BIOSu a teda neviem kde presne mas klikat.
Skus to F12 stlacat este skor nez sa k tej obrazovke dostanes.
_________________ PODPIS BOL UPRAVENÝ / ZMAZANÝ Z DÔVODU PORUŠOVANIA PRAVIDIEL FÓRA!
mam NTB Acer Aspire V3-531g myslim že veruia biosu je tam V2.03 . Johnnny ja som pochopil čo po mňe chceš ale ten ntb nespusti ten bios ako keby mi nereagoval na nič .
Takto, pri prvom spusteni (uplne prvom od zapnutia tlacidlom) notebooky (nie vsetky ale vacsia cast aspon z mojich skusenosti) nereaguju na niektore tlacidla.. Ked naskoci hlaska boot mgr is missing ty notebook vypnes natvrdo tlacidlom ze? a potom ho zas spustas na novo...
tldr: ked ti vyskoci ta chybova hlaska stlac CTRL ALT DEL co ti zrestartuje NTB a dalej uz klikaj tu prislusnu F klavesu, F12 ci F2 alebo ako to mas.. uz by si sa mal bez problemov dostat do biosu.. tiez som sa s tym trapil nez som vycital kde je chyba