ahoj,
akurat to preberame v skole a nie je mi jasne toto:
mame vytvorit subor nieco.h, nieco.cc, niecomain.cc kde:
nieco.h ma byt klasicky header file a ma obsahovat definicie tried
nieco.cc ma obsahovat implementaciu tried
niecomain.cc hlavny program
a teraz nechapem preco to je v c++ tak ze v hlavickovom by mali byt triedy a iba kratke metody a v nieco.cc by mali byt ostatne (dlhsie) metody k danym triedam. (teda takto nas to ucia). Preco to nemoze byt tak ako v jave ze proste mam triedu na jednom mieste a vsetko co k nej patri tak je v nej? Rad by som pocul nejake vysvetlenie preco sa to ma takto robit lebo sa mi to zda uplne nezmyselne a neprehladne.
A este jedna vec, ak mate nejaky kvalitny zdroj kde sa da ucit c++ a je tam vela prikladov tak sem s nim, lebo zatial co som nasiel bola bieda, stale sa pokusam najst nejaky vzorovy priklad kde bude viac tried s dedenim a s pouzitim konstruktorov ale akosi nikde nic, vsade iba jednoduche kusky kodu...
edit: este sa opytam k tej prvej casti, ze aka je vlastne konvencia, co vsetko v ramci triedy sa ma pisat do headeru a co sa ma implementovat mimo? napriklad gettery a settery tam mozu byt? alebo lepsie je do headeru napisat iba nazov triedy a prototypy (neviem ci sa to tak vola) metod a vsetky implementacie uviest az v dalsom subore? Pripadne aka je vhodna dlzka metody aby sa pisala inline?
edit2: prave som nasiel celkom dobry priklad kde je to robene tak ze ani jedna metoda v triede nie je definovana inline - je to tak lepsie ako keby tam boli nejake inline metody?