Stránka: 1 z 1
| [ Príspevkov: 24 ] | |
Autor | Správa |
---|
Registrovaný: 24.09.09 Prihlásený: 25.11.19 Príspevky: 224 Témy: 71 | 71 Bydlisko: Liesek |
zdravim vas vsetkych... uz ste mi niekolko krat pomohli... teraz by som chcel zacat programovat... ide o to, ze postupom casu by som chcel programovat nejake hry... na skole sme brali zaklady pascalu... a vsetci mi hovoria, ze najlepsi program na tvorbu hier je c++... ak nie, tak poradte... a chcel by som nejakú publikáciu, resp. stranku, kde by som sa mohol naucit programovat v tomto jazyku... dakujem za odpovede
_________________ Gigabyte GA-EP35-DS3, RAM 2GB, Intel Core 2 Duo E4600, 2*2,4Ghz, Ati Radeon HD 3850 256MB |
|
Registrovaný: 02.11.07 Prihlásený: 18.03.15 Príspevky: 470 Témy: 22 | 22 Bydlisko: Zilinska Un... |
takychto tem tu je uz asi tisic, tak najskor pokukaj. No na hry C++ v spojeni bud OpenGL alebo Direct3D, aj by som ti s tym pomohol ,ale vidim ze tvoje zaklady su minimalne. Takze asi tak rok az dva potrebujes predbezne na ucenie:), zalezi od tvojich schopnosti . Zacni s C++, az potom sa mozeme bavit o 3D grafike .
_________________ Notebook: HP EliteBook 8740w
You can see my work in my www |
|
Registrovaný: 24.09.09 Prihlásený: 25.11.19 Príspevky: 224 Témy: 71 | 71 Bydlisko: Liesek |
aha:) vdaka... no a co myslis, ako mam zacat... ucit sa z nejakych knih, resp. hladat nai internete, alebo ako?
_________________ Gigabyte GA-EP35-DS3, RAM 2GB, Intel Core 2 Duo E4600, 2*2,4Ghz, Ati Radeon HD 3850 256MB |
|
Registrovaný: 17.04.08 Prihlásený: 08.08.24 Príspevky: 13275 Témy: 425 | 425 Bydlisko: Myjava |
ucit sa odvsadial a nonstop...a za 3,4 roky mozno uz spravis aj nejaku hru (Pacman,Arkanoid,mozno nieco lepsie), a ak si myslis ze chces robit hry na urovni dnesnych noviniek ktore vychadzaju, to si na omyle
_________________ PC: MSI B450 GAMING PLUS / AMD Ryzen 5 2600 / SilentiumPC Fera 3 HE1224 / ADATA XPG Spectrix D40 DDR4 2x8GB / Gainward GeForce GTX 1060 Phoenix 6GB / Adata XPG Gammix S11 M.2 SSD 480GB NVMe / Seagate BarraCuda HDD 2TB / WD Green 4TB / WD My Book Essential 3.0 2000GB / WD Elements 2000GB / ASUS BW-16D1HT / Creative Sound Blaster Audigy RX / Corsair CX450M / SilentiumPC Regnum RG4T / Dell P2719H / Microsoft Natural Ergonomic Keyboard 4000 / Logitech G102 Prodigy Gaming Mouse / Microlab SOLO9C / Microlab B77 / SONY WH-1000XM4 / Koss Porta Pro / Microsoft Windows 10 64-bit FPP PC (history): ASUS M4A785TD-V EVO / Athlon II X4 640 / Hynix 8GB (2x4GB) DDR3 1600 MHz / Sapphire HD7750 1GB Ultimate Silent Series / AMD Radeon R3 120GB / Seagate 7200.12 500GB / Samsung SH-S223L / Creative Sound Blaster X-Fi XtremeMusic / Axago PCEU-43R USB3.0 / TP-LINK TG-3269 / Corsair VS450 / 24" BenQ G2420HDBL / Gigabyte GT-U8300 NTB: Huawei MateBook D15 NTB2: Alcatel PLUS 10 LTE NTB3: MSI M670X-091SK / Transcend 2x1GB DDR2 667MHz Phone: Samsung Galaxy S9 Phone2: Samsung Galaxy S20+ Turntable: Tesla NC 470 / Ortofon OM 5E |
|
Registrovaný: 02.11.07 Prihlásený: 18.03.15 Príspevky: 470 Témy: 22 | 22 Bydlisko: Zilinska Un... |
neviem kolko mas rokov, teda ake su tvoje vseobecne vedomosti a shopnosti, ja som asi do 1.5 roka stihol cele C++ a spravit prvu jednoduchu aplikaciu v OpenGL. Lenze ja som na univerzite pod zastitov jedneho doktora. Takze ak ti nema kto s tym pomoct tak 2-3 roky urcite na nieco plnohodnotne. . Ale mne u 3D nejde o hry .
tu mas link, neake pdfka o c++
https://158.193.212.246/~testUser/aaaaa.zip
a toto uz pokrocilejsie
http://www.builder.cz/art/cpp/cpp_oop.html
|
Registrovaný: 21.08.09 Prihlásený: 09.11.13 Príspevky: 360 Témy: 12 | 12 Bydlisko: /home/flexor |
skus nejake knihy ako naprilad Naučte se C++ za 21 dní alebo Mistrovství v C++ a na opengl potom skus toto: http://nehe.ceske-hry.cz
_________________ Booting Windows Vista...
Error: Keyboard not found please press any key to continue...
Fatal Error: WINDOWS!!! |
|
amno ako vseobecne pre zaciatocnika OpenGL nehe clanky, ale pre pokrocilesieho nie, lebo su tam uz niekolko rokov stare veci a techniky, ktore sa nepouzivaju . Kukni tie pdf co som ti poslal, Mistrovství v C++ ti netreba, su tam len zaklady, kt. sa rozpisane na tisic stran, pokocilejsie technik c++ tam chybaju . OpenGL zatial neries.
|
Registrovaný: 08.03.09 Prihlásený: 06.10.20 Príspevky: 1116 Témy: 88 | 88 Bydlisko: 00100100 |
a kde sa daju najst este tie pokrocilejsie? a este take extremne pokrocile asi len v ebookch v EN ze no takze angilna dobija svet
_________________ Programming is The Best
Hackers Are Not Crackers!!! Hackers build things, crackers break them!
;-) |
|
redo ja som nenaraz na to ze v Mistrovstvi v C++ nie su pokrocile techniky, ale ze na to co tam je, je to az priliz obsiahlo nepisane a ta kniha je casovo narocna. Je to dobra kniha ale rozpravka, dovolujem si to tvrdit lebo som ju cital .
mno ak ces redo tak napr. medzi take pokrocilejsie veci ako su prace s prudmi dat a vlaknami, templates a STL, inteligentne ukazovatele.
pre skusenych programatorov:
http://www.boost.org/doc/libs/1_39_0/li ... ed_ptr.htm
|
Registrovaný: 08.03.09 Prihlásený: 06.10.20 Príspevky: 1116 Témy: 88 | 88 Bydlisko: 00100100 |
a kotra je podla teba najlepsie? o C++ ,a odkial si sa naucil ty OpenGL? z knih alebo tutorialov alebo kombinaciou obidvoch?
;-) |
|
|
Registrovaný: 21.08.09 Prihlásený: 09.11.13 Príspevky: 360 Témy: 12 | 12 Bydlisko: /home/flexor |
nemate nejake tutorialy napriklad na qt4 v C++ mam qt4 designer a chcel by som vytvorenu grafiku vnom vlozit k C++ programu ale nwm ako a potreboval by som aj nejake tutorialy na qt4 v C++
|
Registrovaný: 08.03.09 Prihlásený: 06.10.20 Príspevky: 1116 Témy: 88 | 88 Bydlisko: 00100100 | |
neviem ti povedat, lebo osobne s tym nerobim ani nemam ziadne skusenosti, ale QT3 a QT4 su velmi silne c++ toolkity , je to velmi pouzivane v roznych odvetviach, takze musi sa dat na to najist vela veci si myslim. Ja mam v linuxe na to taku peknu aplikaciu "QT Designer", ale nerobil som v tom ete .
|
vecsina kvalitnych materialov je v EN skoro vsetky takze ak nevies EN moc sa nepohnes asi ale na zaciatok stacia aj tie navody v SK/CZ
;-) |
|
ja mam tiez Qt designer a radsej by som mal SK/CZ navody ale ak su iba v EN tak sa najprv naucim zaklady v SK/CZ a potom aj tie knihy v EN ale skusim najst ci niekde niesu prelozene
|
skus este pohaldat CZ a SK
;-) |
|
jj skusim googlit popripade prelozit cez google
|
ak mam povedat pravdu skusal som prekladat cez google prekladac jeden e-book asi 130 str a nestalo to za vela radsej si to prelozim sam a trvalo to fest dlho asi 30 az 45 min alebo az 1hod ale skus mozno budes mat viac stastia
;-) |
|
ale ja nemyslim e-book ja myslim normal stranku mimochodom uz som nejake tutorialy na webe nasiel e-book si tiez radsej prelozim sam a co nebudem vediet tak cez google bo iny slovnik
|
Registrovaný: 16.02.08 Prihlásený: 08.12.10 Príspevky: 235 Témy: 13 | 13 |
@johny3212: Tvrdenie, ze za 1.5 roka zvladnut C++, mi pride velmi odvazne. Traduje sa, ze ti, ktori si myslia, ze vsetko vedia, tak nech chytia do ruky Andrei Alexandrescu: Modern C++ Design (2001), David Vandevoorde, Nicolai M. Josuttis:
C++ Templates (2003)
@redo: Mamm otazku. Co si naprogramoval? Stale len ides radit, poznas a mozno aj mas vsetky knihy. Myslim, ze mas do 15 rokov a okrem prazdnych reci som nepostrehol nejaky tvoj prinos. Qt je fajn super vec, ale nie je to trivialne na pochopenie, ked chces nakreslit jeden bod tak ides cez objekty ale nakoniec krasne vsetko do seba zapada a ma to logiku. Teda aby sa moho clovek pustit do Qt, tak musi naprv rozumiet konceptu OOP a nemalo by mu robit problem robit v C++ objektovo. Opakujem otazku, co si naprogramoval? Ako nic proti Tebe, ani sa nechcem do Teba navazat, ba budem velmi rad ak budes dobry programator, lebo ich je strasne malo. Preto je nedostatok ludi v IT, lebo pocet dobrych je stale rovnaky ale hlupakov, ktori sa nazyvaju programatori, navrhari a neviem co este, je blud. Znamy programuje letecke simulatori a robi aj pohovory do firmy. A uz ma take nervy... Da na pohovore primitivnu ulohu, kde trosicku treba pohnut mozgom, nie iba hlucho busit do klavesnice, na takej intuitivne urovni poznat mojem automat, ze aj ked v zivote automat nevidel, ta ho na taku trivialnu ulohu vymysli... A 98% uchadzacov s tou primitivnou ulohou nie je schopnych pozhnut. Ako mam z Teba pocit, ze hovoris o tom, ake to je preplavat La Manche a nezaplaves 200m v bazene. Uprimne myslim, ze este nie je na to cas, aby si mohol rozdavat rady a k programovaniu sa vyjadrovat inak ako uplny zaciatonik. Ale budem velmi rad ak raz bude ten cas a prajem Ti to, ak je to jeden z tvojich snov. Ale upozornujem, jednoducha cesta to nie je. P.S. Ten tvoj avatar ide fakt na nervy.
_________________ Učet je neaktívny. |
|
mno ado21 mas pravdu. Tych 1.5 - 2 roky som vravil vlastnu skusenost, al je to indivydualne. Co sa tyka tych pohovoroch a kvality programatorov, mas pravu, je ich malo. Ja zistujem, ze cim viac sa ucim, tym menej viem, obrazne povedane, lebo tym viac veci objavujem o ktorych som nevedel. Ja som mal skusenost na pohovore, bolo vela uchadzacov, ktorym povedali ozveme sa, ja som si na pohovore rovno dohodol plat a den nastupu . Sam som bol prekvapeny, ze co to tam potom museli mat za uchadzacov .
a este je uplne genialne, ked si tu niekto zalozi temu a potom ani buu ani muuuu.
|
ado21 píše: @johny3212: Tvrdenie, ze za 1.5 roka zvladnut C++, mi pride velmi odvazne. Traduje sa, ze ti, ktori si myslia, ze vsetko vedia, tak nech chytia do ruky Andrei Alexandrescu: Modern C++ Design (2001), David Vandevoorde, Nicolai M. Josuttis: C++ Templates (2003)
@redo: Mamm otazku. Co si naprogramoval? Stale len ides radit, poznas a mozno aj mas vsetky knihy. Myslim, ze mas do 15 rokov a okrem prazdnych reci som nepostrehol nejaky tvoj prinos. Qt je fajn super vec, ale nie je to trivialne na pochopenie, ked chces nakreslit jeden bod tak ides cez objekty ale nakoniec krasne vsetko do seba zapada a ma to logiku. Teda aby sa moho clovek pustit do Qt, tak musi naprv rozumiet konceptu OOP a nemalo by mu robit problem robit v C++ objektovo. Opakujem otazku, co si naprogramoval? Ako nic proti Tebe, ani sa nechcem do Teba navazat, ba budem velmi rad ak budes dobry programator, lebo ich je strasne malo. Preto je nedostatok ludi v IT, lebo pocet dobrych je stale rovnaky ale hlupakov, ktori sa nazyvaju programatori, navrhari a neviem co este, je blud. Znamy programuje letecke simulatori a robi aj pohovory do firmy. A uz ma take nervy... Da na pohovore primitivnu ulohu, kde trosicku treba pohnut mozgom, nie iba hlucho busit do klavesnice, na takej intuitivne urovni poznat mojem automat, ze aj ked v zivote automat nevidel, ta ho na taku trivialnu ulohu vymysli... A 98% uchadzacov s tou primitivnou ulohou nie je schopnych pozhnut. Ako mam z Teba pocit, ze hovoris o tom, ake to je preplavat La Manche a nezaplaves 200m v bazene. Uprimne myslim, ze este nie je na to cas, aby si mohol rozdavat rady a k programovaniu sa vyjadrovat inak ako uplny zaciatonik. Ale budem velmi rad ak raz bude ten cas a prajem Ti to, ak je to jeden z tvojich snov. Ale upozornujem, jednoducha cesta to nie je. P.S. Ten tvoj avatar ide fakt na nervy.
ado ale ja sa nesnazim radit po tehcnickej stranke ale iba tak aby vedel odkial ma zohnat materialy a ja si priznam som cupka noa kazdy niekde zacina a nevadi mi to niekedy sa pokusim poradit aj naozaj ale vecsinou sa pytam takze az tak moc neradim
;-) |
|
inak johny mas uplnu pravdu cim viac objavujes tym viac zistujes ako malo si vedel
|
Stránka: 1 z 1
| [ Príspevkov: 24 ] | |
|