KocuR píše:
KingTommy: ale rozdvojku si si robil sám? Lebo aj tá v linku čo si dával nemá žltý káblik zdvojený. Ja mám dva 3-pin konektory z ventilátorov medzi sebou prepojené špendlíkmi a tak zapchaté do konektora na doske
Ale otáčky som samozrejme neprešpendlil.
scentrala: Ako píšeš, zapojil by si do rozdvojky dva ventilátory, obidva by boli regulované naraz, ale otáčky by to bralo len z jedného. Zapájať do jedného konektora rôzne ventilátory podľa mňa nemá zmysel (každý hučí inak).
S tými PWM ventilátormi by to síce išlo aj s tou rozdvojkou čo nalinkoval KingTommy, ale PWM by si nevyužil, osobne by som teda nebral PWM ventilátory, ale obyčajné 3-piny (aj keď v popise k tomu ventilátoru sa spomína 3pin konektor, čo ja osobne nechápem)
Ale ak by som nezobral s PWM tak by to PC sám asi neovládal. Obyčajné ventilátory sú vraj len fixne nastavené a tak pôjdu vždy. Tak som to ja pochopil, alebo by to teda ovládal?
A toto písal brmbo:
Citácia:
chapes vobec zmysel toho vsetkeho co sa ti tu napisalo??? pc teda doska bude regulovat fany jedine v 4 pinovych konektoroch, ktore su oznacene ako cpu_fan a tieto su prave urcene pre regulaciu samostatnu prave na cooler na cpu nie na regulaciu fanov v case
To znamená že teda PC bude regulovať aj 3-piny?
Edit: Šlo by to s touto rozdvojkou?
http://www.interstore.sk/katalog/pcakom ... v3PIN.html
Edit2: A podla teploty čoho by sa tie ventilátory zrýchlovali/spomalovali? Lebo mne najväčšie starosti robí GPU.