Ahojte,
potrebujem poradit s vyberom tlaciarne. Doposial som bol dlhorocnym spokojnym majitelom tlaciarne HP LaserJet Pro P1102w, ale tlaciaren dosluzila a je cas to vymenit za nieco nove. Cenovy strop je naozaj maximalne 100e, viac nedam, chcem 1 ucelove zariadenie, len tlaciaren. Kedze odjakziva vyberam tlaciaren na zaklade nie len samotnej ceny tlaciarne, ale aj tonera, tak mam 3 favoritov, z ktorych je jeden otazny. Este aby som nezabudol dodat, tlacim pravidelne a odjakziva som kupoval repasovane tonery, takze prioritne po tych sa obzeram. Musi mat podporu wifi, duplex vitany, dobry podavac papiera potesi, farba ak sa da biela alebo siva, aby nebolo vidno ako sada na to prach az tak. Takisto podpora macOS nutna, Airprint by velmi potesil, nakolko mam aj iPad aj iPhone a obcas tlacim priamo z nich, v krajnom pripade sa to da riesit cez Google Print.
# 1 - HP LaserJet Pro M102w JetIntelligence -
https://www.alza.sk/hp-laserjet-pro-m102w-jetintelligence-d4500303.htmcena je okolo 90e, cena noveho toneru sa pohybuje okolo 65 eur, repas za 40
pri tomto modely sa mi zdaju drahe ceny tonera, hlavne repas. V podstate rozdiel cenovo medzi originalom a repasom je cca 1/3 ceny, co sa mi zda dost. Pri starej tlaciarni (P1102W) stal novy okolo 60e, repas do 15e.
Rozmerovo trocha vacsia. Podpora Airprint, google print
# 2 - HP LaserJet Pro M12w -
https://www.alza.sk/hp-laserjet-laserjet-pro-m12w-d4517552.htmcena je okolo 80e, cenova noveho toneru sa pohybuje okolo 60 eur, repas do 20e
pri tomto modely tlaciarni vaham najviac, kedze vyzorovo rozmerovo atd je uplne ako moja povodna P1102w, je biela, co by sa mi pacilo. Ked som to ratal tak pri repasovanom tonere je cena tlace 0,02 eura za stranu, pri originale 0,06 eura.
Je tam ale jedna vec, ktora ma trocha odraduje a troska som to aj googlil, ze je tam nejaky problem s AirPrintom a iOS tlacou, da sa to vraj riesit cez hp ePrint alebo cez ten google print alebo si to nejako preposlat na pc a tak to vytlacit. Ma wifinu, toto je taky moj favorit z pomedzi vsetkych, co som pozeral.
# 3 - Samsung SL-M2026W -
https://www.alza.sk/samsung-sl-m2026w-d2643038.htmcena je okolo 70e, cena noveho toneru sa pohybuje okolo 50e, repas okolo 25e
tento model je pre mna taka jedna velka neznama, nakolko neviem, co mam od toho cakat, pozeral som aj nejake hodnotenia a celkom si to chvalia a su na to pozitivne reakcie, ale odmala mam tak trocha zafixovane, ze ak tlaciaren, tak HP, takze neviem. Tato tlaciaren podporuje veci ako Airprint, duplex, wifi, ratal som aj co stoji tlac pri repasovanom tonere, tak to vychadzalo na 0,03e, pri originale 0,05e, cize podstate podobne ako ta druha tlaciaren od HP ta M12w.
Pri tejto tlaciarni sa mi pacia aj rozmery, nakolko nemam moc velky stol, kde by som to polozil a nemam ani ziadnu policku ani nic a na zemi to nechcem mat.
Ak by ste mi nejako vedeli poradit, do coho ist a do coho nie. Pripadne nieco ine. Pozeral som este Canonku, ale tam som si nezistoval uz veci ako cenu naplni a podobne ale nejako ma to neoslovilo, Canon som nikdy nemal, takze neviem objektivne posudit.
Vopred dik za vsetky rady