tak.. aby som to teda uzavrel
....riesenie som pouzil velmi jednoduche a je to asi najlepsie ake mohlo byt.
Pri instalovani noveho OS mozte kludne zmazat vsetky particie.. formatnut a vytvorit si particie podla toho ako vy potrebujete (niektore booky to fakt maju totalne na prd)
Co sa tyka OS .. odporucam ten ktory tam je pri kupe booku HP urcite odstranit.. pretoze je zbytocne narocny na výkon vsetkymi aplikaciami ktore vam tam HP s windowsom nainstalovalo.
Oplati sa vsak napisat na podporu pre HP kde im nadiktujete seriove cislo a este nieco dalsie... poviete ze potrebujete Recovery DVD... date im adresu kam to maju poslat a spomeniete este aku verziu OS ste v booku pri kupe mali (v podstate na aky OS mate licenciu na tej nalepke ktora sa u mna nachadza pod bateriou ). V mojom pripade to bola Win 7 home Premium 64bit SK ...
Do 3 dní som mal tie DVD doma a bol som milo prekvapený. Jedno Recovery DVD obsahuje naozaj uplne cistu verziu Windowsu 7 avsak uz s nainstalovanymi ovladacmi prave pre vas typ booku. Netreba nic dodatocne co sa tyka driverov instalovat, vsetko sa nainstaluje priamo pri instalacii samotneho OS...
Druhe recovery DVD obsahuje vsetky tie doplnkove aplikacie od HP z ktorych naozaj asi 95% nevyuzijete a zbytocne to berie z výkonu. Po vsunuti druheho DVD do booku vam vyskoci prehladne okno.. kde mate zobrazenu kazdu jednu aplikaciu, popis k nej.. a sami si vyberiete co chcete nainstalovat.
Preto na zaver odporucam urcite mat doma v zalohe priamo Recovery pre vas typ booku ktore ziskate cez podporu uplne zdarma, vdaka ktorym si nainstalujete cistu verziu OS iba s ovladacmi a ostatne uz robite podla toho na ake nastavenia, aplikacie ste zvyknutí a co tam chcete mat.
Recovery DVD davam do povedomia preto, ze som pocul ako funguje Recovery DVD od Asusu. Po nainstalovani OS z ich recovery sa vam naisntaluju presne rovnake veci ako ked ste zapli prvy krat book. TO znamena ze aj vsetky Asus aplikacie, nastavenia a neviem ci vam dokonca aj disk znova nerozdeli presne ako to bolo ked ste ho kupili. Cize kompletne tovarenske nastavenia. Co podla mna nie je vyhoda..
Pre HP odporucam Recovery s cistym WIN v ktorom sa nachadzaju ovladace prave preto, ze som najprv nainstaloval svoju vlastnu Verziu WIN 7 ktoru pouzivam na viacerych pc uz roky... a ani po mesiaci sa mi nepodarilo korektne rozbehat vsetok hardware. Pracne som stahoval kazdy jeden driver avsak ani zo stranky HP ani nijakym inym sposobom mi to nepomohlo. NIektore veci fungovali, no BT sa mi nepodarilo rozbehat ai po mesiaci a to som vyskusal naozaj vsetky ovladace dostupne na webe. Takze z tohto dôvodu odporucam HP Recovery, pretoze tak ci tak dostanete do compu cistu verziu OS avsak usetrite mnozstvo casu hladanim, stahovanim a instalovanim driverov pretoze tie su uz obsiahnute v tom OS.
Tak dufam ze som tymto niekomu pomohol ;-) prijemny den