Axwell píše:
Zdravim, ako amater v elektrotechnike by som chcel vytvorit vlastny subwoofer,
Amater taketo daco nerobi a najskor si o tom co-to nastuduje, nie jak ty ze letis do toho hlava-nehlava, co aj vidno z toho co si napisal nizsie. Na co ma ten subak sluzit? K dom. kinu? Ozvucenie niecoho vacsieho?
Axwell píše:
takze co budem potrebovat a vsetky ceny kolko vijdu a ako co pospajat a co prispajkovat a a kde...
Budes potrebovat dosky, reprak, tlmiacu hmotu do bedne, skrutky, lepidlo a nejaky ten komplet zosilovacik. Ceny si skalkuluj na nete v nejakom elektro e-shope, nik ti ich nepovie presne.
Axwell píše:
tolko viem ze ten subwoofer ma mat taky vykon aby ozvucilo dvojposchodovy dom
Maximalna blbost, to by musel mat tak 300W aby si ho pocul zhruba vsade v dome rovnako aj cez steny. Dom sa neozvucuje, ozvucuje sa miestnost.
Axwell píše:
Dalej mam este jednu otazku preco mi tie 2 repraky Fisher pri vysokej hlasitosti vydavaju taky zvuk ako keby sa reprak niecoho dotykal, aj viem kde v strede toho reproduktora to je basovy reprak tusim lebo je to 3 pasmovy reprak, este pridam foto aby to bolo lahsie. diky dufam ze mi pomozete
Repraky nezvladaju vykon, su slabe a membrana sa az prilis vychyluje a naraza. Ak tomu este viac vyhulis, mozes ich spalit. [/quote]
Tuna mas nieco o subakoch co si robili ludia doma, prejdi si to, na fore co je tam su fest fundovani ludia, ktory vedia toho kopu o stavbe reprakov.
http://audioweb.cz/vase-sub.htm