Stránka: 1 z 1
| [ Príspevkov: 23 ] | |
Autor | Správa |
---|
Registrovaný: 10.02.07 Prihlásený: 14.08.09 Príspevky: 255 Témy: 27 | 27 Bydlisko: KE |
Zdravim,
co si myslite o kopirovani dizajnu - nemyslim samozrejme uplny rip-off, kradnutie suborov,
myslim skor pouzivanie rovnakych prvkov, urobit vsetko od zaciatku, ale jednoducho to vyzera rovnako..
toto je inac najlepsi sposob pre zacinajucich dizajnerov, pretoze si osvoja techniky / prvky a potom to vedia pouzivat bez kopirovania
ale zaujima, co si myslite o pouzivani a dizajnu, ktory sa az napadne podoba na vzor, jednoducho prvky vyzeraju rovnako, rovnake gradienty, rovnake tiene, rovnake efekty
je to spravne? alebo by si dizajneri mali robit vsetko sami ?
_________________ drahi hackeri! teraz mozete okamzite premazat cely tento server! stlacte skratku ALT+F13 |
|
Registrovaný: 24.01.08 Prihlásený: 13.09.17 Príspevky: 14572 Témy: 66 | 66 Bydlisko: Žilina |
odpoviem ti protiotázkou.. myslíš si, že je fajn keď to dakto takto robí ? potešíš sa keď dojdeš napr na nejaký portál a uvedomíš si, že okrem pár drobností je to to isté, čo vidíš hocikde inde ? myslíš že stačí okopírovať prácu iných a potom sa tváriť ako strašný profík, lebo máš stránku ako ostatní ?
zodpovedz si sám či chceš ísť v ich stopách, alebo či by si radšej mal vlastný štýl. každý človek je trocha iný, a tvoja práca by mala vyjadrovať hlavne teba, nie niekoho iného
_________________ C#, PHP, ... |
|
Registrovaný: 20.11.07 Prihlásený: 18.01.09 Príspevky: 2929 Témy: 116 | 116 |
osobne som nie pre kopiraciu ale podla mna inspiraciou designou ktore dnes "idu" je OK bo hlavne ako si uz pisal zaciatocnici ani nevedia ake su dnes moderne designy tak im to pomoze ale ked uz sa tym niekto zivy myslim si ze on by to urcite robit nemal
|
|
Registrovaný: 10.02.07 Prihlásený: 14.08.09 Príspevky: 255 Témy: 27 | 27 Bydlisko: KE |
hej no jasne, ze pre nieco velke komercne je to uplne nezmysel..
ale myslim, ze ty najlepsi dizajneri nevymysleli prvky sami.. oni ich uz maju tak mastered, ze ich dokazu pouzivat spameti.. myslim rozne efekty, co skrasluju stranku.. techniky..
asi budem suhlasit, ze kopirovanie celych webov je blbost, ale pouzivat rovnake prvky (pokial pasuju ovsem ) je celkom v poho, nie?
napriklad sa da velmi lahko zistit styl dizajnera (aj profika) podla toho, ze pouziva svoje prvky. ked vidim nejaku stranku, vidim, ze to robil ten dizajner, lebo tam su jeho prvky
_________________ drahi hackeri! teraz mozete okamzite premazat cely tento server! stlacte skratku ALT+F13 |
|
Registrovaný: 26.12.06 Prihlásený: 16.11.19 Príspevky: 3971 Témy: 181 | 181 Bydlisko: Nitra / Bra... |
toto nadonou, a ešte dodatok...
koľko je takých designov, ktoré sú také, že žiadny iný design sa na ne nepodobá?
určite by sme také designy spočitali na prstoch jednej ruky (obrazne )
_________________ Sorry za prelkepy |
|
Registrovaný: 24.01.08 Prihlásený: 13.09.17 Príspevky: 14572 Témy: 66 | 66 Bydlisko: Žilina |
jedna vec je kopírovanie, a druhá inšpirovanie sa že ? ako inšpirácie to môže byť fajn, ale samotný design by mal tvoriť človek už sám..
emer, a to je akože ospravedlnenie ?
|
Registrovaný: 21.02.07 Prihlásený: 21.02.10 Príspevky: 3984 Témy: 96 | 96 |
je to fórum takže prispejem aj svojím názorom:
Je to zvláštne ale každý designer má svoj štýl. Doteraz som pracoval s troma designermi a bolo zvláštne že každý používa až viditeľný svoj štýl a podla tohto svojského štýlu sa vyberajú skutočný grafici. Problém s "imitátormi" je že nemajú vlastný štýl a preto keď po nich chceš niečo viac ako je na danom "modernom webe", tak to nevedia urobiť lebo ten efetkt na tom designe nie je ...
príklad: taký BlackShadow, na každom jeho designe vidno jeho štýl. Na všetkých (jeho vlastných) stránkach používa font Arial. Rovnaká veľkosť nadpisu, podobné farby. Jednoduchosť a prehľadnosť. Tento jeho štýl je cenený a pritom nepoužíva butoniky z visty a pod somariny ako je na mnohých "moderných" stránkach. Každý design je iný ale všetky sú podobné ...
Dúfam že ste pochopili aj keď viem že najký experti budú protestovať: Grafika robí grafikom jeho vlastný štýl.
Toť môj rozsiahli názor
|
|
Registrovaný: 09.09.07 Prihlásený: 07.11.16 Príspevky: 3114 Témy: 233 | 233 Bydlisko: Nové Zámky |
Tominator píše: príklad: taký BlackShadow, na každom jeho designe vidno jeho štýl. Na všetkých (jeho vlastných) stránkach používa font Arial.
Neznasam ozdobne fonty na strankach, preto si myslim, ze ostanme pri klasike Tominator píše: nepoužíva butoniky z visty a pod somariny ako je na mnohých "moderných" stránkach. esteze si dal slovo modernych do uvodzoviek, lebo vistaStyle=moderne ?? blbost.. zero0x píše: ale zaujima, co si myslite o pouzivani a dizajnu, ktory sa az napadne podoba na vzor, jednoducho prvky vyzeraju rovnako, rovnake gradienty, rovnake tiene, rovnake efekty
myslim si, ze je to kazdeho osobna vec... nech si kopcia co chcu, budu to jeho opletacky.. neznasam len to, ked sa s tym niekto chvali...
Naposledy upravil Blackshadow dňa 10.10.2008 19:48, celkovo upravené 1
_________________ "It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď |
|
veď ja ťa chválim
Vista style je blbosť to máš pravdu ale ešte sú borci čo tomu nerozumejú ... a je to na mnohých akože "moderných" weboch
|
|
vista style nie je blbost, podla toho co tym myslite..
pretoze ono je to pekne, ale je pravda, ze vo viste je to prehnane.. takze s mierou je to pekne, ked sa to prehana, no vtedy uz posudte..
vo viste je dobabrane to, ze tam pouzivaju tmave farby - to sa jednoducho do OS nehodi..
|
no ja som konkretne myslel tie buttoniky na menu ale z Visty sa používa fakt veľa vecí na webe a ani jedna sa na web nehodí ... teda aspoň podľa mňa. Ja osobne použím OS Vista a môžem povedať že tmavé farby sú pekné farby
|
|
neviem mne to pride take trosku extremne.. ako to povedat, UI by nemalo byt velmi biele alebo velmi cierne
ja pouzivam OS X, a je to pekne, aj ked mi to nepride neviem jake moderne - nie su tam neviem jake glass efektiky na oknach..
mozes poslat nejaky priklad vista veci na webe - nie som si celkom isty, co myslis..
ak myslis glass efekty, tak to sa podla mna hodi, pokial je to s mierou..
|
Registrovaný: 01.10.07 Prihlásený: 03.02.14 Príspevky: 747 Témy: 152 | 152 Bydlisko: Bratislava |
imo na zaciatok "kopirovanie" moze pomoct, ale urcite by to nemali robit firmy, webdesigneri a pod. A myslim ze by si urcite ku kazdemu webu nasiel aspon 1 alternativu ktora vyzera ako okopirovana :o)
|
|
Registrovaný: 02.12.07 Prihlásený: 26.02.13 Príspevky: 1114 Témy: 49 | 49 |
no ja plne suhlasim s prvym Tominatorovym prispevkom.. kazdy ma svoj styl (teda mal by ho mat) a ked nie proste nieje pravy desginer
|
|
Registrovaný: 09.09.07 Prihlásený: 07.11.16 Príspevky: 3114 Témy: 233 | 233 Bydlisko: Nové Zámky |
zero0x píše: mozes poslat nejaky priklad vista veci na webe - nie som si celkom isty, co myslis..
http://vista-buttons.com/
je to efektne, pekne, kompletne kopcene.. na web sa to nehodi....
_________________ "It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď |
|
no jo, asi tak... pri tom sa aspoň krásne ukáže, kto robí s webstránkami ako dlho do windowsu sa to ešte hodí, ale na webstránky nie, nie a nie
|
no hej presne tak
taketo buttoniky stacia
|
A poznate taketo druhy kopirovania?
Chlapik chcel navrh, spravim toto:
On povie nie,za to ti peniaze nedam, a nahodi stranku, a co nevidim??
Jeho meno (nick) tu nebudem uvadzat, ale dufam ze bud bude odmena, ako sme boli dohodnuty, alebo ten design stiahne...
|
myslím že na to musí mať sakra dobrý dôvod ... ... aby to vedel obhájiť ...
|
|
heh
inac zaujimavy projekt to ucivo, toto keby som mal za svojich cias tak si nepisem poznamky nikdy
taketo zdielanie poznamok..
jedneho dna budu mat deti v skole eee pccka, a poznamky si budu pisat 2-3 ostatni si skopiruju joj chcem spet na zakladku
|
ok chalpci, nebudem sa hrat na debilka:
orig. design:
BS prerobil fareby a pridal logo v svojom designe ktorý vidíme hore ... Ja som z jeho designu použil jednu farbu! Logo je iné a bolo urobené ešte pred návrhom BS, neopužívam prechod na pozadí ani obsah sa nepodobá. Rozmiestnenie prvkov je ešte v mojej pripravnej verzií rovnaké ... myslím že takéto veci by sa mali riešiť "doma" ale čo už ... takže pridal som na stránku Špeciálne poďakovanie ... myslím že som urobil správne ... neviem či ma vaše názory nejako veľmi zaujímajú ale prečítam si ich ...
zero0x: Ďakujem, a my v škole máme notebooky , tak dúfam že za pár rokov už budú mať všetci
|
|
mne ide o princip... ked som ti poslal tu farebnu schemu, tak si nepovedal nic, iba ze nechces, a potom to nabehne a je to tam... preto ma to nasralo....
Tominator píše: Rozmiestnenie prvkov je ešte v mojej pripravnej verzií rovnaké
to bude asi tym, ze si hovoril, ze to tak chces
|
nechajme tak prosim o premazanie
|
|
Stránka: 1 z 1
| [ Príspevkov: 23 ] | |
|