Ahojte, robím web cez framework codeigniter a mám taký problém a myslím že ma z neho už aj porazí ...
... tak k veci no
prosím vás čo je zlé na tomto query ? ... chyba by mala byť v ORDER BY u.username DESC ale neviem ako ho tam vložiť aby to šlo...
Kód:
$query = $this->db->query("
SELECT u.email, u.username, u.id, p.roles AS role, p.fname, p.sname, CONCAT(p.fname, ' ', p.sname) AS name, p.avatar, p.country, p.years
FROM users u
ORDER BY u.username DESC
JOIN user_profiles p ON (u.id = p.user_id)
LIMIT $offset, $limit
");
fakt nerozumiem čo je na tom zlého... keď od tadiaľ vyberiem
Kód:
ORDER BY u.username DESC
tak to faká normálne ... skúšal som to už úplne všade aj username bez u aj bez DESC som to skúšal no stále mi codeigniter vyhadzuje toto :
Kód:
Error Number: 1064
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'JOIN user_profiles p ON (u.id = p.user_id) LIMIT 0, 12' at line 4
SELECT u.email, u.username, u.id, p.roles AS role, p.fname, p.sname, CONCAT(p.fname, ' ', p.sname) AS name, p.avatar, p.country, p.years FROM users u ORDER BY u.username JOIN user_profiles p ON (u.id = p.user_id) LIMIT 0, 12
Filename: C:\wamp\www\hlasovanie\system\database\DB_driver.php
Line Number: 330
uff čo s tým je ? ... použíl som už v inom scripte order by ale iba cez active record ... skúšal som dávať aj tento query do active record ale blblo mi to ....
Vopred ďakujem