Daroval by som starý počítač do dobrých rúk, na ďalšiu službu. Keďže doteraz som daruvával počítače ľuďom cez bazáre na internete, napíšem tentokrát inzerát tu, pretože aj tu sa možno nájde niekto, komu by sa zišiel.
Konfigurácia: Skrinka: LEXON Zdroj: Cheong Wah ATX 250 W Základná doska: Matsonic MS8137C RAM: Kingston KTM1136/128 Transcend 256 MB 168P (spolu 384 MB 100 MHz pamäte) Procesor: AMD Duron D900AUT1B Grafická karta: Ati Rage Pro AGP (8 MB verzia) Sieťová karta: YES NetWare PCI Pevný disk: Seagate U series 5 ST320413A Disketová mechanika: ALPS ELECTIC DF354H090G Optická mechanika: Lite On LTN485S
Počítač je v plne funkčnom stave vhodný na nenáročnú kancelársku prácu či prezeranie internetu a posielanie e-mailov. Zložil som ho z nepotrebných dielov, ako to robievam a potom ho darujem niekomu komu by sa zišiel. Skrinku som vyčistil, zdroj mi slúžil dobre. Je to síce nejaký čínsky šmejd, no ja ho používam na pokusy a testy už roky a už mi ho netreba, ale keby mu niekto nedôveroval čo aj chápem, môžem vymeniť za nejaký lepší. Kontroloval som ho, je OK, nepíska, kondenzátory a cievky OK, ventilátor premazaný, beží ticho. Základná doska plne funkčná, ležala mi bokom, tak som ju využil. RAM pamäte sú OK, kontrolované Memtestom. Procesor funkčný, odomknutý násobič, doska ale nemá veľké taktovacie schopnosti. Je to jadro Spitfire, nejaký malý chladič Foxconn, ktorý som premazal, napastovaný kvalitnou pastou Prime Cooler. Karta beží, ale asi najslabší článok z celého PC, bol by som ju aj ochotný vymeniť za lepšiu ak si to dotyčný požiada. Sieťová karta zo zásob, funguje, 10/100 Mbit. Pevný disk je OK, kontroloval som aj sektory, aj som po jednom kontroloval osobne atribúty S.M.A.R.T aj rýchlosti prenosu. Disketová mechanika beží v poriadku. Optická mechanika je tiež OK, číta v poriadku, ak dotyčný požiada, vymenil by som aj za nejakú DVD mechaniku ak treba. Obe bočnice skrinky som sa pokúsil odhlučniť nejakým domácim zvyškom 1 mm molitanu, a medzi disk a jeho pozíciu som vložil po pásikoch gumy aby som utlmil vibrácie. Podľa mňa beží aj potichu ten počítač. Ak treba, možno nájdem k nemu aj nejakú myš a klávesnicu, dôležité je nech niekomu dobre poslúži. Najlepšie osobný odber, popripáde nejaká dohoda po niekom či poštou.
Obrázky počítača, aj jeho stavu pošlem e-mailom.
_________________ Herné PC: Skrinka: Acer Veriton 2005; Základná doska: ASUS P8Z77-M PRO; Procesor: Intel i7-3770K; RAM: 32GB 1866MHz Kingston HyperX Fury; Grafická karta: nVidia GeForce 9800 GT; Zdroj: Fortron Blue Storm II 500W; HDD: WDC WD800-JD |