Stránka: 4 z 5
| [ Príspevkov: 132 ] | 1, 2, 3, 4, 5 |
Autor | Správa |
---|
Registrovaný: 12.08.10 Prihlásený: 16.06.24 Príspevky: 6003 Témy: 186 | 186 Bydlisko: Sučany |
Neznalosť ťa ospravedlňuje. Čokoláda je základnou ingradienciou pri Chilli. Si môžeš kľudne dať tú námahu a pozrieť si recepty. Takmer všade je čokoláda. Tá sa tam dáva preto, aby jedlo dostalo jemnejšiu chuť. Pravé americké chilli, nie tie naše paskvily s mrazenou kukuricou a podobnými zvrhlosťami. Na kvalitne uvarenom chilli si zakladám zrovna tak ako iní na dobre uvarenom guľáši. A musím povedať, že aj káva tomu pomohla. Inak je to vytiahnuté z receptu Jamie Olivera. ------- Inak tá stévia atakovala 62cm. Hulenia do konca roka.
_________________ Na súkromné správy ktoré sa netýkajú priamo mojej osoby, neodpovedám. Na to je tu fórum. Ďakujem za pochopenie. Zostava: motherboard: MSI B450 MAX, CPU: AMD Ryzen 5 3600, Graphic card: Sapphire HD 5780, RAM: Patriot Viper4 Series 16 GB KIT DDR4 3400 Mhz CL16 , power supply: EVGA 650 B3, Sound card: SounBlaster Audigi, monitor: 27" Eizo CX271, mouse: Logitech MX Master, keyboard: Logitech K520, tower: Fractal Design Define R6 Gunmetal Tempered Glass, headphones amp: BV-audio Headamp, headphones: Sennheiser HD650, OS: Win 10 64 bit |
|
Registrovaný: 25.01.13 Prihlásený: 25.01.25 Príspevky: 4844 Témy: 23 | 23 Bydlisko: Žilina | |
Registrovaný: 12.08.10 Prihlásený: 16.06.24 Príspevky: 6003 Témy: 186 | 186 Bydlisko: Sučany |
No to je práve to poslovačené chilli ako by nemalo vyzerať. Kukurica, bobkový list, bazalka, feferónky to tam nemá čo robiť... To jedlo musí byť až také tmavohnedé, preto sa napríklad používa kápia keď už dozdobenie zeleninou. Ako korenie sa tam dáva oregáno, rasca a čierne korenie. Je veľa variant chilli, kde je skoro všade rovnaký základ, ale mierne sa dochucuje "doplnkami". Toto je v pohodičke recept: http://charlotteslivelykitchen.com/chilli-con-carne/Akurát by som tam nedával ten istantný blaf, ale normálnu kávu. Poprípade dať jednu kocku horkej čokolády (vyšší podiel kakaa), lebo tá mi tam fakt chýba. Sem tam sa dáva aj lyžička smotany, ja dávam radšej maslo. Ale je to o tom si nájsť recept ktorý ti najviac sadne, poprípade si ho vypilovať. Ja mám napríklad vlastný postup a chilli dávam na 3/4 hodiny do pece zapiecť. Chute sa tým zintenzívnia a šťava vyvarí tak, že je to husté. Najlepšie je na tom to pripečené na stenách pekáča, ktoré keď schránim a premiešam s chilli, tak to tomu dá takú super chuť. Každopádne by to nemalo byť riedke a henten recept určite nie. Takúto konzistenciu by to malo mať:
_________________ Na súkromné správy ktoré sa netýkajú priamo mojej osoby, neodpovedám. Na to je tu fórum. Ďakujem za pochopenie. Zostava: motherboard: MSI B450 MAX, CPU: AMD Ryzen 5 3600, Graphic card: Sapphire HD 5780, RAM: Patriot Viper4 Series 16 GB KIT DDR4 3400 Mhz CL16 , power supply: EVGA 650 B3, Sound card: SounBlaster Audigi, monitor: 27" Eizo CX271, mouse: Logitech MX Master, keyboard: Logitech K520, tower: Fractal Design Define R6 Gunmetal Tempered Glass, headphones amp: BV-audio Headamp, headphones: Sennheiser HD650, OS: Win 10 64 bit |
|
Registrovaný: 25.01.13 Prihlásený: 25.01.25 Príspevky: 4844 Témy: 23 | 23 Bydlisko: Žilina |
haffen nechceš mi prísť do ZA navariť?
|
|
Registrovaný: 12.08.10 Prihlásený: 16.06.24 Príspevky: 6003 Témy: 186 | 186 Bydlisko: Sučany |
Sebe nestíham navariť. Inak dokončujeme celkom veľký projekt o gastronómii, tak bude určite možnosť veľa vecí pochytiť.
_________________ Na súkromné správy ktoré sa netýkajú priamo mojej osoby, neodpovedám. Na to je tu fórum. Ďakujem za pochopenie. Zostava: motherboard: MSI B450 MAX, CPU: AMD Ryzen 5 3600, Graphic card: Sapphire HD 5780, RAM: Patriot Viper4 Series 16 GB KIT DDR4 3400 Mhz CL16 , power supply: EVGA 650 B3, Sound card: SounBlaster Audigi, monitor: 27" Eizo CX271, mouse: Logitech MX Master, keyboard: Logitech K520, tower: Fractal Design Define R6 Gunmetal Tempered Glass, headphones amp: BV-audio Headamp, headphones: Sennheiser HD650, OS: Win 10 64 bit |
|
|
Kedze uz ma nebavi furt grilovat kuracie maso, chcel by som bravcove. Kare a stehno su ale velmi suche. Krkovicku ja nemozem, nemam rad tie mastne miesta a slachy, hned by som sa z toho zgrcal, keby som to citil pod zubami. Co by ste odporucili? Bravcovu panenku? Alebo pripravit stehno nejak tak, ze nebude suche?
|
|
Registrovaný: 11.02.09 Prihlásený: 15.01.25 Príspevky: 2208 Témy: 145 | 145 Bydlisko: Liptovský M... |
haffen píše: No to je práve to poslovačené chilli ako by nemalo vyzerať. Kukurica, bobkový list, bazalka, feferónky to tam nemá čo robiť... To jedlo musí byť až také tmavohnedé, preto sa napríklad používa kápia keď už dozdobenie zeleninou. Ako korenie sa tam dáva oregáno, rasca a čierne korenie. Je veľa variant chilli, kde je skoro všade rovnaký základ, ale mierne sa dochucuje "doplnkami". Toto je v pohodičke recept: http://charlotteslivelykitchen.com/chilli-con-carne/Akurát by som tam nedával ten istantný blaf, ale normálnu kávu. Poprípade dať jednu kocku horkej čokolády (vyšší podiel kakaa), lebo tá mi tam fakt chýba. Sem tam sa dáva aj lyžička smotany, ja dávam radšej maslo. Ale je to o tom si nájsť recept ktorý ti najviac sadne, poprípade si ho vypilovať. Ja mám napríklad vlastný postup a chilli dávam na 3/4 hodiny do pece zapiecť. Chute sa tým zintenzívnia a šťava vyvarí tak, že je to husté. Najlepšie je na tom to pripečené na stenách pekáča, ktoré keď schránim a premiešam s chilli, tak to tomu dá takú super chuť. Každopádne by to nemalo byť riedke a henten recept určite nie. Takúto konzistenciu by to malo mať: To mi pripomenulo, s cim som experimentoval na posledy - mexicka fazula (ak sa to tak da vobec nazvat). Prisady - cibula, cesnak, klobasa, biela fazula, kukurica, stiplave papricky neznameho druhu, panzani na spagety, pretlak a to najhlavnejsie: zalial som to namiesto vodou ciernym pivom. Chutovo zaujimave. Pivo casto pouzivam na vsetko mozne, nechavam v tom odstat zemiaky pred pecenim, podlievam s tym chlieb vo vajci, do spenatu, atd...
_________________ "Only a warrior chooses pacifism, others are condemned to it." - unknown author |
|
Registrovaný: 25.01.13 Prihlásený: 25.01.25 Príspevky: 4844 Témy: 23 | 23 Bydlisko: Žilina | |
Registrovaný: 22.07.15 Prihlásený: 28.03.24 Príspevky: 1125 Témy: 16 | 16 Bydlisko: Bratislava |
Daron píše: Kedze uz ma nebavi furt grilovat kuracie maso, chcel by som bravcove. Kare a stehno su ale velmi suche. Krkovicku ja nemozem, nemam rad tie mastne miesta a slachy, hned by som sa z toho zgrcal, keby som to citil pod zubami. Co by ste odporucili? Bravcovu panenku? Alebo pripravit stehno nejak tak, ze nebude suche? ja ine ako krkovicku z braucoveho negrilujem, slachy tam nemas preco mat a to masne sa vypece a prave to da masu stavnatost a chut a nemusis si lamat hlavy s tym ze ho uplne prepecies. Panenku som skusal ale pre viacej ludi to ide do penazi, a robis ju vcelku, cize grilujes velky kus masa a nemozes ho uplne prepiect co sa bez teplomera na grile tazko odhaduje. Ono aj to kare a stehno, musis odrezat 2-3cm hruby steak a neprepiect ho durch (v strede ruzove) rovnako idealne s teplomerom. Z hovedzieho sa da iba panenka, lebo inak potrebujes vyzrete maso aby si to rozkusal. No a ryby su super. A este mozes skusit vykostene morcacie stehna
_________________ PC: MB: ASUS Z87-K; CPU: Intel Core i5-4690K; RAM: Corsair 16GB KIT DDR3 2133MHz CL9; GFX: ASUS GeForce GTX1060 6GB; SSD: Samsung 850 EVO 250GB; HDD: SEAGATE BarraCuda 3TB + WD 500GB (backup); Sound: Asus Xonar Essence ST; Power: Seasonic S12II-520; Case: Fractal Design R5; Repro: M-Audio AV40; Headphones: HyperX Cloud Gaming; Mouse: Logitech G602; Key: Logitech G213 Prodigy; Monitor: 29" LG 29UM68 Ultrawide Audio: Onkyo TX-8050; Monitor Audio Bronze 2 |
|
Registrovaný: 11.02.09 Prihlásený: 15.01.25 Príspevky: 2208 Témy: 145 | 145 Bydlisko: Liptovský M... |
Kuracie maso sa ani za maso podla mna neda povazovat, to je skor ako ryba. Minule mali v lidli akciu na klokanie steaky. Myslim ze to bolo 2x200g alebo 2x150 za cca 6eur. Musim odporucit, bolo to vynikajuce, velmi jemne a stavnate maso, zdrave a vyzivne, minimalny obsah tuku. Myslim ze je aj dost odolne voci prilisnemu prepeceniu, hovadzi steak sa oproti tomu prepali raz dva.
Zaujimave je, ze v australii ho vraj skoro vobec nejedia. Asi nechcu pozierat vlastny narodny symbol.
_________________ "Only a warrior chooses pacifism, others are condemned to it." - unknown author |
|
|
M_i_s_o píše: ja ine ako krkovicku z braucoveho negrilujem, slachy tam nemas preco mat a to masne sa vypece a prave to da masu stavnatost a chut a nemusis si lamat hlavy s tym ze ho uplne prepecies. Panenku som skusal ale pre viacej ludi to ide do penazi, a robis ju vcelku, cize grilujes velky kus masa a nemozes ho uplne prepiect co sa bez teplomera na grile tazko odhaduje. Ono aj to kare a stehno, musis odrezat 2-3cm hruby steak a neprepiect ho durch (v strede ruzove) rovnako idealne s teplomerom. Z hovedzieho sa da iba panenka, lebo inak potrebujes vyzrete maso aby si to rozkusal. No a ryby su super. A este mozes skusit vykostene morcacie stehna Nie nie, krkovicku mozes piect kolko chces, vzdy tam budes mat pozostatky toho, co predtym spajalo to maso. Toto ja jednoducho nemozem jest. Takisto vykostene kuracie/morcacie stehno, to nie je nic pre mna. Ja ked robim kuracie prsia, tak este aj odtial musim povyrezovat vsetok ten biely odpad. Z bravcovej krkovicky musim odrezat tu blanu okolo, alebo co to je. Takisto stehno musi byt uplne zbavene vsetkych blan a mastnych casti. Na druhu stranu, kludne si dam slaninu, alebo super vareny bocik, tam je to uplne ine. Ale ked idem jest normalne maso, nemozem tam mat take nieco, co budem citit pod zubami. S teplomerom sa hrat neplanujem, tak to zase vidim na kuracinu alebo hamburger. Co by sa stalo, ak by som z bravcovej panenky nakrajal take platky, dajme tomu 1-2cm hrube a to ogriloval? Bude to suche?
|
|
Registrovaný: 25.01.13 Prihlásený: 25.01.25 Príspevky: 4844 Témy: 23 | 23 Bydlisko: Žilina |
plátky panenky skôr prudko osmahnúť na panvici,zakryť a podusiť
|
|
Registrovaný: 29.12.10 Prihlásený: 27.01.25 Príspevky: 14027 Témy: 126 | 126 Bydlisko: Zvolen |
Ja som sa vzdy dostal len po prvu fazu - sprudka som ich osmahol na rozpalenom oleji a boli konzumovatelne a stavnate.. Ziadne dusenie uz nema vyznam (samozrejme zalezi na hrubke platkov, moje to nepotrebovali - naklepane so stipkou soli a cierneho korenia)
_________________ PC1: CPU Intel Core2 Quad Q9550 2.83GHz + Scythe Ashura SCASR-1000 | MB MSI P45-8D Memory Lover | RAM Kingston DDR2-1066 HyperX 4x2GB | VGA NVIDIA Quadro K4000 3GB | SSD Intel 520 Series 2x120GB RAID0 | HDD WD RE3 2x1TB RAID0 + WD Caviar Blue 2TB + WD Caviar Blue 500GB | DVD±RW Samsung SH-S224DB | DVD-ROM Plextor PX-130A | CD-RW Plextor Premium | FDD + Card Reader Teac FD-CR7 | Audio Creative SB Audigy 2 ZS Platinum | TV AVerTV Hybrid+FM PCI A16D | PS Gigabyte ODIN Pro 550W Modular | Keyboard Fujitsu KB955 | Mouse ROCCAT Kone v2 + SteelSeries QcK mini | LCD Fujitsu P27T-7 LED + Fujitsu P24W-6 IPS PC2: HP ENVY Phoenix h9 | CPU Intel i7-3770K 3.50GHz | RAM Nanya DDR3-1600 4x4GB | VGA NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB | SSD Samsung PM871a 512GB + Crucial MX500 500GB | HDD WD Gold 2TB | DVD±RW HP GH82N | LCD Fujitsu P27T-7 LED + Fujitsu P24W-6 IPS (shared) PC3: Dell Precision T1650 | CPU Intel Xeon E3-1240 v2 3.40GHz | RAM Samsung DDR3-1600 4x4GB | VGA NVIDIA Quadro M2000 4GB | SSD Samsung PM871 256GB | HDD Seagate 500GB | DVD±RW Philips DH-16ACS NB1: Fujitsu LIFEBOOK S782 vPro | 14" HD+ | CPU Intel Core i7-3540M 3.0GHz | RAM 2x8GB | SSD Samsung 850 PRO 2TB | 4G/LTE w/GPS | 2nd Battery | 2nd HDD | Port Replicator NB2: Fujitsu LIFEBOOK E782 | 15.6" FHD | CPU Intel Core i7-3632QM 2.2GHz | RAM 2x4GB | SSD Plextor M6 PRO 256GB | 3G/UMTS w/GPS | 2nd Battery 2in1: Fujitsu STYLISTIC Q702 vPro | 11.6" IPS HD | CPU Intel Core i5-3427U 1.8GHz | RAM 4GB | SSD Toshiba 256GB mSATA | 4G/LTE w/GPS NAS: Synology DS1515+ | CPU Intel Atom C2538 2.4GHz | RAM 2x8GB | Storage HDD Seagate IronWolf 4x4TB RAID5 + SSD Intel 520 Series 180GB |
|
Registrovaný: 22.07.15 Prihlásený: 28.03.24 Príspevky: 1125 Témy: 16 | 16 Bydlisko: Bratislava |
Daron píše: Co by sa stalo, ak by som z bravcovej panenky nakrajal take platky, dajme tomu 1-2cm hrube a to ogriloval? Bude to suche? bude to suche podla mna, ale sak vyskusaj. Celkovo to mas ale tazke ak nechces grilovat prerastene maso Ak sa ti nechce hrat s teplomerom tak to skus bez, mozno sa podari Este mozes kusit rebra, ale to tiez nieje uplne ciste maso, rebra osol a pokoren a daj piect, chvylu predtym ako budu ich zacni potierat marinadou. dalsie tipy okrem masa: Vecsie sampiony naplnit zmesou nivy, cibule, korenia a obalit do dlhych tenkych platov slaniny. Ugrilovat uvarenu kukuricu a podavat s maslom a solou. Cesnak celi strucik dat na gril ...
_________________ PC: MB: ASUS Z87-K; CPU: Intel Core i5-4690K; RAM: Corsair 16GB KIT DDR3 2133MHz CL9; GFX: ASUS GeForce GTX1060 6GB; SSD: Samsung 850 EVO 250GB; HDD: SEAGATE BarraCuda 3TB + WD 500GB (backup); Sound: Asus Xonar Essence ST; Power: Seasonic S12II-520; Case: Fractal Design R5; Repro: M-Audio AV40; Headphones: HyperX Cloud Gaming; Mouse: Logitech G602; Key: Logitech G213 Prodigy; Monitor: 29" LG 29UM68 Ultrawide Audio: Onkyo TX-8050; Monitor Audio Bronze 2 |
|
|
Z rebrier by som nemal vobec nic. Rebra pouzivam max. do kapustnice kvoli chuti udeneho masa.
|
|
Registrovaný: 29.12.10 Prihlásený: 27.01.25 Príspevky: 14027 Témy: 126 | 126 Bydlisko: Zvolen |
_________________ PC1: CPU Intel Core2 Quad Q9550 2.83GHz + Scythe Ashura SCASR-1000 | MB MSI P45-8D Memory Lover | RAM Kingston DDR2-1066 HyperX 4x2GB | VGA NVIDIA Quadro K4000 3GB | SSD Intel 520 Series 2x120GB RAID0 | HDD WD RE3 2x1TB RAID0 + WD Caviar Blue 2TB + WD Caviar Blue 500GB | DVD±RW Samsung SH-S224DB | DVD-ROM Plextor PX-130A | CD-RW Plextor Premium | FDD + Card Reader Teac FD-CR7 | Audio Creative SB Audigy 2 ZS Platinum | TV AVerTV Hybrid+FM PCI A16D | PS Gigabyte ODIN Pro 550W Modular | Keyboard Fujitsu KB955 | Mouse ROCCAT Kone v2 + SteelSeries QcK mini | LCD Fujitsu P27T-7 LED + Fujitsu P24W-6 IPS PC2: HP ENVY Phoenix h9 | CPU Intel i7-3770K 3.50GHz | RAM Nanya DDR3-1600 4x4GB | VGA NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB | SSD Samsung PM871a 512GB + Crucial MX500 500GB | HDD WD Gold 2TB | DVD±RW HP GH82N | LCD Fujitsu P27T-7 LED + Fujitsu P24W-6 IPS (shared) PC3: Dell Precision T1650 | CPU Intel Xeon E3-1240 v2 3.40GHz | RAM Samsung DDR3-1600 4x4GB | VGA NVIDIA Quadro M2000 4GB | SSD Samsung PM871 256GB | HDD Seagate 500GB | DVD±RW Philips DH-16ACS NB1: Fujitsu LIFEBOOK S782 vPro | 14" HD+ | CPU Intel Core i7-3540M 3.0GHz | RAM 2x8GB | SSD Samsung 850 PRO 2TB | 4G/LTE w/GPS | 2nd Battery | 2nd HDD | Port Replicator NB2: Fujitsu LIFEBOOK E782 | 15.6" FHD | CPU Intel Core i7-3632QM 2.2GHz | RAM 2x4GB | SSD Plextor M6 PRO 256GB | 3G/UMTS w/GPS | 2nd Battery 2in1: Fujitsu STYLISTIC Q702 vPro | 11.6" IPS HD | CPU Intel Core i5-3427U 1.8GHz | RAM 4GB | SSD Toshiba 256GB mSATA | 4G/LTE w/GPS NAS: Synology DS1515+ | CPU Intel Atom C2538 2.4GHz | RAM 2x8GB | Storage HDD Seagate IronWolf 4x4TB RAID5 + SSD Intel 520 Series 180GB |
|
Registrovaný: 22.07.15 Prihlásený: 28.03.24 Príspevky: 1125 Témy: 16 | 16 Bydlisko: Bratislava |
kamos mal nieco podobne nedavno na chate, je to take pohodlne, das to do stredu stola a kazby si moze spravit aj sam co chce. Mat rodinny dom tak to urcite kupim na take posedenie. ja mam rad ak to je na uhly, minuly rok som kupil nieco naketo http://www.wgrills.sk/weber-gril-smokey-joe-original-37-cm-cierny.htm a nosim to na chaty, lebo ma prestalo bavit ake su na prenajatych chatach tie grily zasrate
_________________ PC: MB: ASUS Z87-K; CPU: Intel Core i5-4690K; RAM: Corsair 16GB KIT DDR3 2133MHz CL9; GFX: ASUS GeForce GTX1060 6GB; SSD: Samsung 850 EVO 250GB; HDD: SEAGATE BarraCuda 3TB + WD 500GB (backup); Sound: Asus Xonar Essence ST; Power: Seasonic S12II-520; Case: Fractal Design R5; Repro: M-Audio AV40; Headphones: HyperX Cloud Gaming; Mouse: Logitech G602; Key: Logitech G213 Prodigy; Monitor: 29" LG 29UM68 Ultrawide Audio: Onkyo TX-8050; Monitor Audio Bronze 2 |
|
|
Taky grill mam doma, ale este som ho neskusal V byte mi to pride divne a balkon nemam.
|
|
Registrovaný: 22.07.15 Prihlásený: 28.03.24 Príspevky: 1125 Témy: 16 | 16 Bydlisko: Bratislava |
inak naposledy som sa buchol po vacku a kupil Weber brikety 4kg za 8eur , ale rozdiel oproti pumpovym a tescovym bol znacny, este po troch hodinach si na tom mohol grilovat...
_________________ PC: MB: ASUS Z87-K; CPU: Intel Core i5-4690K; RAM: Corsair 16GB KIT DDR3 2133MHz CL9; GFX: ASUS GeForce GTX1060 6GB; SSD: Samsung 850 EVO 250GB; HDD: SEAGATE BarraCuda 3TB + WD 500GB (backup); Sound: Asus Xonar Essence ST; Power: Seasonic S12II-520; Case: Fractal Design R5; Repro: M-Audio AV40; Headphones: HyperX Cloud Gaming; Mouse: Logitech G602; Key: Logitech G213 Prodigy; Monitor: 29" LG 29UM68 Ultrawide Audio: Onkyo TX-8050; Monitor Audio Bronze 2 |
|
Registrovaný: 29.12.10 Prihlásený: 27.01.25 Príspevky: 14027 Témy: 126 | 126 Bydlisko: Zvolen |
Daron píše: Taky grill mam doma, ale este som ho neskusal V byte mi to pride divne a balkon nemam. V kuchyni to vobec nebol problem, nastastie sme ho na linke este popodkladali alobalom.. Ale cistenie po klobasach a bociku bolo peklo, mast zatiekla aj tam, kde povodne nemala, ma to jednoducho male kanaliky.. Vychutnal som si to samozrejme ja.. Odteraz na tom robime len zeleninu (vcerajsia cuketa a baklazan - nebicko v papulke), inac za seba nerucim.. A v raclette vajicko s olomouckym syreckom..
_________________ PC1: CPU Intel Core2 Quad Q9550 2.83GHz + Scythe Ashura SCASR-1000 | MB MSI P45-8D Memory Lover | RAM Kingston DDR2-1066 HyperX 4x2GB | VGA NVIDIA Quadro K4000 3GB | SSD Intel 520 Series 2x120GB RAID0 | HDD WD RE3 2x1TB RAID0 + WD Caviar Blue 2TB + WD Caviar Blue 500GB | DVD±RW Samsung SH-S224DB | DVD-ROM Plextor PX-130A | CD-RW Plextor Premium | FDD + Card Reader Teac FD-CR7 | Audio Creative SB Audigy 2 ZS Platinum | TV AVerTV Hybrid+FM PCI A16D | PS Gigabyte ODIN Pro 550W Modular | Keyboard Fujitsu KB955 | Mouse ROCCAT Kone v2 + SteelSeries QcK mini | LCD Fujitsu P27T-7 LED + Fujitsu P24W-6 IPS PC2: HP ENVY Phoenix h9 | CPU Intel i7-3770K 3.50GHz | RAM Nanya DDR3-1600 4x4GB | VGA NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB | SSD Samsung PM871a 512GB + Crucial MX500 500GB | HDD WD Gold 2TB | DVD±RW HP GH82N | LCD Fujitsu P27T-7 LED + Fujitsu P24W-6 IPS (shared) PC3: Dell Precision T1650 | CPU Intel Xeon E3-1240 v2 3.40GHz | RAM Samsung DDR3-1600 4x4GB | VGA NVIDIA Quadro M2000 4GB | SSD Samsung PM871 256GB | HDD Seagate 500GB | DVD±RW Philips DH-16ACS NB1: Fujitsu LIFEBOOK S782 vPro | 14" HD+ | CPU Intel Core i7-3540M 3.0GHz | RAM 2x8GB | SSD Samsung 850 PRO 2TB | 4G/LTE w/GPS | 2nd Battery | 2nd HDD | Port Replicator NB2: Fujitsu LIFEBOOK E782 | 15.6" FHD | CPU Intel Core i7-3632QM 2.2GHz | RAM 2x4GB | SSD Plextor M6 PRO 256GB | 3G/UMTS w/GPS | 2nd Battery 2in1: Fujitsu STYLISTIC Q702 vPro | 11.6" IPS HD | CPU Intel Core i5-3427U 1.8GHz | RAM 4GB | SSD Toshiba 256GB mSATA | 4G/LTE w/GPS NAS: Synology DS1515+ | CPU Intel Atom C2538 2.4GHz | RAM 2x8GB | Storage HDD Seagate IronWolf 4x4TB RAID5 + SSD Intel 520 Series 180GB |
|
|
Tak som vcera bol kupit par veci na grill a ked som dosiel k regalu s masom, tak bola bravcova panenka za 5,99€ za kilo, co je 30% zlava oproti normalnej cene. Tak som aj napriek tomu vsetkemu jednu kupil a zajtra sa uvidi.
|
|
Registrovaný: 29.12.10 Prihlásený: 27.01.25 Príspevky: 14027 Témy: 126 | 126 Bydlisko: Zvolen |
Fajn cena, u nas tiez niekedy "ulovim" za nejakych 5 €/kg.. Ale ja z nej robim medailonky alebo na sposob Stroganova..
_________________ PC1: CPU Intel Core2 Quad Q9550 2.83GHz + Scythe Ashura SCASR-1000 | MB MSI P45-8D Memory Lover | RAM Kingston DDR2-1066 HyperX 4x2GB | VGA NVIDIA Quadro K4000 3GB | SSD Intel 520 Series 2x120GB RAID0 | HDD WD RE3 2x1TB RAID0 + WD Caviar Blue 2TB + WD Caviar Blue 500GB | DVD±RW Samsung SH-S224DB | DVD-ROM Plextor PX-130A | CD-RW Plextor Premium | FDD + Card Reader Teac FD-CR7 | Audio Creative SB Audigy 2 ZS Platinum | TV AVerTV Hybrid+FM PCI A16D | PS Gigabyte ODIN Pro 550W Modular | Keyboard Fujitsu KB955 | Mouse ROCCAT Kone v2 + SteelSeries QcK mini | LCD Fujitsu P27T-7 LED + Fujitsu P24W-6 IPS PC2: HP ENVY Phoenix h9 | CPU Intel i7-3770K 3.50GHz | RAM Nanya DDR3-1600 4x4GB | VGA NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB | SSD Samsung PM871a 512GB + Crucial MX500 500GB | HDD WD Gold 2TB | DVD±RW HP GH82N | LCD Fujitsu P27T-7 LED + Fujitsu P24W-6 IPS (shared) PC3: Dell Precision T1650 | CPU Intel Xeon E3-1240 v2 3.40GHz | RAM Samsung DDR3-1600 4x4GB | VGA NVIDIA Quadro M2000 4GB | SSD Samsung PM871 256GB | HDD Seagate 500GB | DVD±RW Philips DH-16ACS NB1: Fujitsu LIFEBOOK S782 vPro | 14" HD+ | CPU Intel Core i7-3540M 3.0GHz | RAM 2x8GB | SSD Samsung 850 PRO 2TB | 4G/LTE w/GPS | 2nd Battery | 2nd HDD | Port Replicator NB2: Fujitsu LIFEBOOK E782 | 15.6" FHD | CPU Intel Core i7-3632QM 2.2GHz | RAM 2x4GB | SSD Plextor M6 PRO 256GB | 3G/UMTS w/GPS | 2nd Battery 2in1: Fujitsu STYLISTIC Q702 vPro | 11.6" IPS HD | CPU Intel Core i5-3427U 1.8GHz | RAM 4GB | SSD Toshiba 256GB mSATA | 4G/LTE w/GPS NAS: Synology DS1515+ | CPU Intel Atom C2538 2.4GHz | RAM 2x8GB | Storage HDD Seagate IronWolf 4x4TB RAID5 + SSD Intel 520 Series 180GB |
|
Registrovaný: 11.02.09 Prihlásený: 15.01.25 Príspevky: 2208 Témy: 145 | 145 Bydlisko: Liptovský M... |
Nemate nejake napady ako vylepsit obycajne chlebiky vo vajci? Dnes vecer ich budem robit, zataial ich planujem piect v rure, na vrch dam pripiect trochu struhaneho syru a cibulu, do vajec prilejem trochu piva. Ak poznate nejake ine variacie rad sa necham inspirovat
_________________ "Only a warrior chooses pacifism, others are condemned to it." - unknown author |
|
Registrovaný: 21.09.13 Prihlásený: 21.12.24 Príspevky: 2111 Témy: 77 | 77 Bydlisko: Považská By... |
Chleba vo vajci s kečupom je aj tak najlepší
_________________ Nesnívaj svoj život, ale ži svoj sen. |
|
Registrovaný: 12.02.10 Prihlásený: 27.01.25 Príspevky: 13959 Témy: 745 | 745 Bydlisko: Žilina - Li... |
syrokrem, pripadne cesnak.
_________________ MB: ASUS TUF GAMING B550M-PLUS ; CPU: AMD Ryzen 5600X + Noctua D15; RAM: 16GB GSkill DDR4 3000Mhz; GPU: Inno3D GeForce RTX 3060 Ti Twin X2 OC; SSD: WD Black SN750 1TB ; PSU: Corsair RM650x; LCD: Samsung G5 34" UW; MOUSE: Logitech G305 + Razer Goliathus; KEYBOARD: SPC Gear GK550; Repro: Edifier R1280T; OS: Windows 10 |
|
Registrovaný: 11.02.09 Prihlásený: 15.01.25 Príspevky: 2208 Témy: 145 | 145 Bydlisko: Liptovský M... |
Spravil som to tak, ze som chlieb jemne namocil do piva a dal piect do rury aby z neho boli take poloprepecene hrainky. Pocas pecenia som si osmazil cibulku tak, ze som ju ustavicne podlieval pivom aby ho tam bolo co najviac citit. Hrianky som potom obalil do vajec a zvysok vajec som zmiesal s usmazenou cibulkou a struhanym syrom. Tuto zmes som este natrel na vrhch chlebikov a dal zapekat. Bolo to vyborne.
_________________ "Only a warrior chooses pacifism, others are condemned to it." - unknown author |
|
Registrovaný: 27.09.09 Príspevky: 9457 Témy: 218 | 218 Bydlisko: Bratislava |
a pil si k tomu pivo?
_________________
SKiLEX píše: moc ome mevodo, teraz _D maúoci |
|
Registrovaný: 11.02.09 Prihlásený: 15.01.25 Príspevky: 2208 Témy: 145 | 145 Bydlisko: Liptovský M... |
Pri vareni ci k jedlu? Kazdopabne v obidvoch pripadoch ano
_________________ "Only a warrior chooses pacifism, others are condemned to it." - unknown author |
|
Registrovaný: 25.01.13 Prihlásený: 25.01.25 Príspevky: 4844 Témy: 23 | 23 Bydlisko: Žilina |
možno by to šlo aj s plátom poriadnej adidasky slaniny
|
|
Registrovaný: 22.07.15 Prihlásený: 28.03.24 Príspevky: 1125 Témy: 16 | 16 Bydlisko: Bratislava |
ja ich robim tak, ze do vajicka pridam cesnak, parmezan, trochu chili, korenie a sol, a to co ostane v miske po obaleni dam este navrch. Ale ty si sa s tym vyhral
_________________ PC: MB: ASUS Z87-K; CPU: Intel Core i5-4690K; RAM: Corsair 16GB KIT DDR3 2133MHz CL9; GFX: ASUS GeForce GTX1060 6GB; SSD: Samsung 850 EVO 250GB; HDD: SEAGATE BarraCuda 3TB + WD 500GB (backup); Sound: Asus Xonar Essence ST; Power: Seasonic S12II-520; Case: Fractal Design R5; Repro: M-Audio AV40; Headphones: HyperX Cloud Gaming; Mouse: Logitech G602; Key: Logitech G213 Prodigy; Monitor: 29" LG 29UM68 Ultrawide Audio: Onkyo TX-8050; Monitor Audio Bronze 2 |
|
Stránka: 4 z 5
| [ Príspevkov: 132 ] | 1, 2, 3, 4, 5 |
|