Čaute
Pred pár dnami som kúpil notebook Dell XPS M1710 s nasledovnou konfiguaciou:
Intel Core Duo 2.3GHz
Nvidia GeForce Go 7900GTX
1GB RAM DDR2
100GB HDD 5200 otačkovy
Bolo mi povedane že notebook ma odpalenu graficku kartu a podsvietenie,kedže som už jeden dell opravoval pomyslel som si svoje a vedel som čo tam bude asi za problem.
Po rozbaleni notebooku,som ho hned rozobral,vybral GPU,nahrial s teplovzdušnou pištolou na cca 300°C z oboch stran,naniesol novu teplovodivu pastu (ta stara bola ako kamen) a zložil notebook.
Po zapnuti ma privital Windows 7 Ultimate a zistil som že notebook ma problem s reproduktormi,pri vyššej hlasitosti praskali. Po nainštalovani driverov a nastavení kvality výstupu (Študiova kvalita alebo niečo take) to praskanie zmizlo. Rozhodol som sa že tento notebook preinštalujem a pokial nezozeniem vačšiu ramku bude na nom bežať Win XP. Tak sa aj stalo a problem s reproduktormi sa znova objavil.
Moje otázky:
Ako opraviť reproduktory,znova tam nahodiť Win 7 ?
Všimol som si že ak volam na skype tak na youtube začne sekať video a procesor je pomerne vytaženy 80%,pomohla by vačšia Ramka ?
A vôbec,oplati sa do tohto notebooku investovať,ak áno čo mam kúpiť ? Ako je na tom s grafickym výkonom oproti dnešnym PC ?
A jedna pikoška,tieto notebooky su zname tým že sa prehrievaju a tym sa aj odpali graficka karta,použivam I8kfanGUI a RealTemp na monitorovanie teplôt a ovladanie ventilatorov taktiež použivam aj chladiacu podložku. Ako by sa ešte dalo zlepšiť chladenie ?
Za každu radu budem vďačny
P.S. Nevedel som do akej kategorie mam zaradiť moju tému,tak sa vopred ospravedlnujem.