Marek pozeral som si tie tvoje stranky a k dizajnu sa vyjadrovat nebudem. Mna osobne nijako nezaujal, pripada mi taky tuctovy-zaciatocnicky, ale na tvoju obhajobu, vytvorit dobry dizajn nie je nic jednoduche. Na to clovek musi mat talent. Takze k tomu sa vyjadrovat nebudem. Ale k comu sa chcem vyjadrit, su tie tvoje texty na tej stranke. Bez urazky, ale toto su texty vhodne ziaka 4-5 rocnika zakladnej skoly. Co veta to chyba, o nejakej stylizacii a slovoslede uz nemoze byt ani rec. Pre priklad uvediem 3 citacie, ktore mas na hlavnej stranke, takze navstevnik si ich ihned vsimne:
Citácia:
Táto sekcia je venovaná setu fotografii s letných hudobných festivalov.
Slovicko
set je zo sportovej teminologie, skôr by som pouzil slova typu: subor, kolekcia, sada a pod. A bonus..uplne si pleties predlozky so spojkami..Spodobovanie ti nic nehovori??
Citácia:
Keď sa sval zmršťuje v reakcii na silný odpor (záťaž) prispôsobuje sa tým že rastie a silnie. Keď sa musí zmršťovať pravidelne na dlhší čas stáva sa odolnejším proti únave.
Co chcel basnik tymito vetami povedat?? To naozaj netusim.. Nie len ze su tu stylisticky na nic vety ale navyse su aj nepravdive. Nebudem ti to tu teraz rozpisovat, ale nastuduj si nejake materialy suvisiace s pravidelnym posilnovanim a pochopis, preco su to nepravdive informacie (ako v celom clanku). Len v skratke a velmi zjednodusene...cim dlhsie zatazujes sval nadmernou zatazou, tym viac dochadza k jeho poskodzovaniu. Sval rastie, pocas tzv. regeneracie, teda ak "telo odpociva" po fyzickej namahe. Toto je prirodzena reakcia svalu zapricinujuca jeho rast.
Citácia:
VÍKEND V ČESKEJ REPUBLIKE:
* Ciklo výlet na hrad Brumov
To slovicko
Ciklo sa nenachadza ani v
Slovníku cudzích slov.
A takto by sme sa mohli bavit o vsetkych tvojich clankoch. Ak sa uz teda naozaj chces venovat do buducna tvorbe stranok, maj na pamäti jednu vec. Bezny uzivatel nevidi ( a ani ho nezaujima) ako ty kodujes. On vidi len text na obrazovke. A ak navstevnik po precitani par viet cca.20-30 sekundach znechutene zatvori stranku, tak si ty ako programator/koder/tvorca stranky absolutne zlyhal. Preto vo vlastnom zaujme oslov niekoho kto ti tie texty upravi alebo pouzi Word a oprav si aspon gramaticke chyby. Pretoze toto su texty vhodne napr. aj sem, na nejaky chat ci do nejakeho fora ci e-mailu, ale urcite nie na serioznu stranku robenu nebodaj na zakazku. Lebo toto je naozaj facka pre Slovensky jazyk.
Znova sa opakujem, ale na tvoju obhajobu - bohuzial - nie si jediny "koder", ktory ma problemy so Slovenským jazykom.. Staci si prejst tuto sekciu a stranok s tak ubohou gramatikou a "o nicom" textami je tu pozehnane.. Ak toto ma byt v buducnosti smer ( a vlastne uz teraz), ktorym sa webdesign/tvorba stranok ubera..tak
Boh ochraňuj kráľa !