Deti vychované s klávesnicou zabúdajú písané písmo
Množstvo detí vo vyspelých krajinách má v dnešnom pretechnizovanom svete vynikajúce používateľské schopnosti týkajúce sa počítačov. Vedia veľmi dobre písať na klávesnici a v písaní esemesiek s ľahkosťou prekonajú svojich rodičov. Lenže čím viac používajú na dorozumievanie technické prostriedky, tým viac zabúdajú, aké to je, písať na papier obyčajným perom a písaným písmom. Preto sa v austrálskom štáte Nový Južný Wales rozhodli, že záverečné testy v stredných školách budú akceptovateľné, len ak budú napísané rukopisom.
_________________ Nehľadaj štastie vonku, ale v sebe, lebo inak ho nikdy nenajdeš. Nechajte mi právo na vlastné omyly, na možnosť zvoliť si čo mám rád, chcem ísť vlastnou cestou, nie tou vami vyšliapanou, na ktorej by som stratil vlastnú tvar. (Metallica) Všetko má svoju krásu, ale nie každý ju vidí. život je krásny, len sa ho nesmieš báť, dnes plačeš, zajtra sa budeš smiať. Učíme sa aby sme veciam rozumeli a mohli ich milovať
Keď si vezmeme, že kedysi dávno sme maľovali po stenách, neskôr rýpali do kamennej tabule, potom niekto (Číňania) prišiel s papirom a perom, tak teraz sa mi zdá normálne, keď prechádzame na nový spôsob písania - klávesnica (elektronický).
uz 10r pisem tlacenym, odvtedy som pisane hadam ani nevidel a ani by som si uz netrufol takto pisat nevravim, ze to uz neviem, ale trvalo by to sakra dlhsie ..njn, obet klavesnice
a v mojom okoli je na tom 95percent ludi rovnako ked nie viac
Aj mne, a aj emerovi sa pise lepse tlacenim. Len s tym ze emerko nim pisal vsade a ucitelku islo roztrhat a ja som jej aspon tie diktaty pisal pisanym Inak s tymto pokrokom je to to iste ako aj s jazykom. Vsetko sa vyvija a to nemozu zastavit takisto ako nemoze byt jedna spisovna slovencina 100 rokov Tiez aj nemozme pisat jednym druhom x rokov.
_________________ WYSIWYMGIYRRLAAGW: What You See Is What You Might Get If You’re Really Really Lucky And All Goes Well.