Dobrý deň. Na začiatku by som chcel popísať problém o čo ide.
Vo firme máme v poslednej dobe problém, že program na objednávky nám hádže critical error (nedá sa riešiť inak ako odhlásením všetkých používateľov a reštartom serveru) a keď som to riešil s ich technickou podporou, tak mi povedali, že to nieje problém programu, ale vraj zlá konektivita medzi počítačom a servrom (z ktorého sa daný program spúšťa a drží si jednotlivé súbory užívateľov.)
Ďaľšia vec je, že počítače, na ktorých to zvykne padať sú napojené na relatívne starej elektrickej fáza a technik na podpore mi hovoril, že aj toto môže byť problém. Vraj je ten program strašne citlivý aj na mikroskopické výpadky v sieti a tieto problémy s fázou by ich mohli zapríčinovať.
Tak by som sa chcel spýtať, či niekto nemáte odskúšaný program na diagnostiku podobných "výpadkov" v sieti. Najlepšie niečo, čo by sa nainštalovalo na počítače v sieti a potom to na určitý odosielalo informácie o problémoch, prípadne nejaký záznam chýb a výpadkov.
Alebo máte niekto nápad na nejaké dočasné riešenie, kým nevyriešime s majiteľmi budovy problém s elektrickými fázami. A kupovať záložné zdroje na každý počítač mi ako riešenie nepríde.
|