Caute, cera mi zomrel sec disk na S.M.A.R.T chybu, uz to nerozchodil, predtym som vsak stihol backupovat aspon nieco atd
..takze v poho, az na zarucny, ten som nenasiel. Ok k veci, primarny mam sata1 - maxtor 80gb. Problem mam v tom ze niekedy strasne cita, nebezi mi vela veci, otvorim si napr. winamo, alebo idem do startu, a zacne citat jak divy, a potom to otvori. V com to moze byt? V praci pripadne na druhom compe mi to nerobi, kludne si mozem otvorit total commander bez toho aby otom musel premyslat. Hram sa trochy v 3dstudiu, vsetko mi bezalo doteraz ztoho sec disku, dal som to teraz na primarny - vacsie textury atd. Dam generovat obrazok, a co predtym robil 10minut, tak teraz da len predpokladany cas na 3hodiny, a disk huci jak scipli. Nechapem, vie mi to niekto vysvetlit? ako to tam dole funguje? Taka laicka pozn-sec disk bol tiez maxtor novsi - stale sata1, mozno rychlejsi / cache vacsia atd, z neho ked nieco sa citalo tak to slo bez problemov, rychlo.
DIK ZA INFO,
ps.1 primary disk je status ok - dal som ho skotrolovat cez jeden softik.
ps.2 je rozdeleny na dve casti - a data - napriklad pri tom 3dsku tahal z druhej casti ... i ked neviem ci to ma nieco na rychlost k pristupu k datam...
ps.3 Je rychlost toho prim disku ovplinena aj tym ze bezi windows na nich, pripadne sa stahuje v pozadi z netu? (podla mna az tak nie)
este raz dik