Zdravim, riesim zapojenie kamier na snimanie okolia domu/pozemku, 4 kamery 2MP/3MP, zrejme nonstop. Kamery by mali byt na ceste, ale este mi k tomu chyba harddisk. Vzhladom na kriterium - cena/objem , bez SMR ( sindel) , sa rozhodujem hlavne medzi dvoma -Seagate SkyHawk 4TB HDD / ST4000VX007 -TOSHIBA P300 3TB / HDWD130UZSVA Podla online benchmarku su disky na 34 respektive 35 mieste, ale neviem, ci to nejak spolahlivo o niecom vypoveda, kedze su velke rozdiely podla zaplnenia disku
Este som uvazoval nad WD Blue 4TB / WD40EZRZ ( s WD vobec nemam skusenosti ) a TOSHIBA P300 4TB / HDWD240UZSVA ( ten bol favorit, ale ma tusim SMR )
TOSHIBA P300 3TB mam v pc ako druhy disk vedla ssd, a zda sa mi dost hlucna, ale 3-4 roky funguje bezproblemovo. Len neviem, ci by mu prevadzka 24/7 neublizila. Respektive, ci sa bezne disky vobec davaju do zaznamovych systemov.
Predtym som mal vzdy iba disky Seagate, jeden fungoval 10 rokov, kym som ho nevyhodil. Druhy ( Seagate 1TB HDD Barracuda/ ST1000DM003 ) funguje uz siedmy rok. Navyse obe sli tichsie ako Toshiba. Ak by sa ten SkyHawk neskor zapojil do PC, mam cakat nejake obmedzenia? Je tam nejaky citelny rozdiel medzi beznym diskom a takymto?
Ako citam ohlasy na kvalitu diskov, tak som mal doteraz asi riadne stastie na dobre kusy. Chcem, aby aj dalsi disk pokracoval v tomto trende, a kedze nemam velmi prehlad, a take SMR mi donedavne nic nehovorilo, budem rad, za kazdy vas nazor.
_________________ MB: MSI B450 TOMAHAWK MAX II CPU: AMD Ryzen 5 5600G GPU: ASRock Radeon RX 5600 XT Phantom Gaming D3 OC Cooler: SilentiumPC Spartan 5 SPC320 RAM: 2x8GB G.SKILL Gaming series Aegis 3200MHz SSD: MSI SPATIUM M450 1TB + Samsung 860 EVO 500GB HDD: Toshiba HDWD 130 3TB PSU: XPG PYLON 650W CASE: Zalman T8 LCD: AOC q3279vwfd8 KEYBOARD / MOUSE : Logitech K120 / Hama uRage Reaper100 |