Autor | Správa |
---|
Registrovaný: 22.12.13 Prihlásený: 29.10.24 Príspevky: 6877 Témy: 206 | 206 Bydlisko: Prievidza. |
Nekomentujem (radšej) no minimálne tu sa tej čerpačke (a tej pri Tescu) oblúkom vyhnem. Ono to nemusí byť "zlé" palivo pre nenáročné, staré motory no tu k našemu známemu mechanikovi prišlo nejedno auto s problémami po natankovaní "neoptimálneho" paliva. Niekedy to nie je o značke ale obsluhe konkrétnej pumpy... Najhoršie sú malé čerpačky s malým obratom všeobecne.
_________________ ASUS TUF GAMING B550M-E WIFI II, AMD RYZEN 7 5700G, Samsung 970 EVO PLUS NVMe M.2 PCIe3 500GB,DIMM DDR4 32GB 3600MT/s CL16 (Kit of 2) 1Gx8 KINGSTON FURY Renegade Black Xiaomi POCO X3 6GB/128GB |
|
Registrovaný: 20.12.14 Prihlásený: 29.10.24 Príspevky: 5236 Témy: 8 | 8 Bydlisko: Čachtice |
Johnnny píše: ...Passat B7 2.0 TDi Toto hovorí za všetko, to auto je plné techniky, má to pár rokov a určite kopec km a takéto správanie je bežné ak je niekde problém... Zvalovať to čerpačku je hladanie chyby tam kde nie je, aj ked ani to sa nedá vylúčiť, ale ja by som sa priklánal k tomu že technika má problém
_________________ PC: CPU Ryzen 5700G MB ASUS TUF GAMING B550-PLUS GPU Sapphire RX580 4GB RAM Corsair 32GB KIT DDR4 3200 MHz SSD Apacer Pro 2 TB HDD 500GB + 2TB PSU Raijintek CRATOS 850W CASE Antec Three Hundred LCD AOC Q27P2Q Book: Fujitsu Lifebook E546, i5-6200, 8 GB RAM, 256TB SSD, 14" FHD IPS |
|
Registrovaný: 02.07.06 Prihlásený: 29.10.24 Príspevky: 14263 Témy: 314 | 314 Bydlisko: Bratislava |
Tak ja som sa snazil spomenut co najviac veci ktore k tomu viem. Zacalo to cerpackou, alebo aspon vtedy som zacal vnimat odlisny chod motora ktory by som este dokazal pripisat nafte, ale ako nafta suvisi a tym ako sa auto chova na jednotke a dvojke naozaj netusim. Ze ma to auto uz slusnu porciu km som si celkom vedomy, ale zaroven mozem povedat ze pokial ide o motor, riesilo sa tam mozno menej veci veci nez v tvojom Subaru takze by som sa rad vyhol diskusii na temu, ako koncern neprejde do Kauflandu a spat bez generalky
_________________ PODPIS BOL UPRAVENÝ / ZMAZANÝ Z DÔVODU PORUŠOVANIA PRAVIDIEL FÓRA! |
|
Registrovaný: 20.12.14 Prihlásený: 29.10.24 Príspevky: 5236 Témy: 8 | 8 Bydlisko: Čachtice |
Ja moje auto vlastním viac ako 13 rokov, to tvoje tolko asi ani nemá... Ale o to nejde, treba si len pripustiť že je to stroj ktorý je opotrebovaný, kde na chod vplýva velmi vela vecí a šanca že to bolo palivom je ozaj malá
_________________ PC: CPU Ryzen 5700G MB ASUS TUF GAMING B550-PLUS GPU Sapphire RX580 4GB RAM Corsair 32GB KIT DDR4 3200 MHz SSD Apacer Pro 2 TB HDD 500GB + 2TB PSU Raijintek CRATOS 850W CASE Antec Three Hundred LCD AOC Q27P2Q Book: Fujitsu Lifebook E546, i5-6200, 8 GB RAM, 256TB SSD, 14" FHD IPS |
|
Registrovaný: 02.07.06 Prihlásený: 29.10.24 Príspevky: 14263 Témy: 314 | 314 Bydlisko: Bratislava |
No, ano, len to ze je opotrebovany asi neznamena ze ho mam vyhodit, vsakze ?
A ze si nemyslim, ze minimalne jeden z tych prejavov je naftou som uz napisal 2x, takze na tomto by som to nerad staval napriek tomu, ze som podobnu otazku polozil aj vo VW Passat B7 skupine a jeden z chlanov mi poslal PM
"Nazdar čítal som tvoj príspevok ja mám passat b7 2012 103kw mal som podobný problém začalo my to robiť keď som natankoval shel plnú nádrž naftu obyčajnú stále tankujem Slovnaft nakoniec to boli vstreky".
Problem je, ze nie som mechanik a tak viem gulove o tom co to moze sposobovat. Jedine co mi napadlo je dvojhmota, ale nic z beznych prejavov toho ze odisla tam nepozorujem.
_________________ PODPIS BOL UPRAVENÝ / ZMAZANÝ Z DÔVODU PORUŠOVANIA PRAVIDIEL FÓRA! |
|
Opotrebené vstrekovače, napríklad dva zo štyroch sú na tom zle, zakarbobavané sanie, zakarbonované EGR, variabilita turba, špinavá váha vzduchu, vytrieskané sedlá pod vstrekmi, DPF (neviem či má)... Doteraz nemusel byť problém, ale ked sa vysere diesel tak to väčšinou zabolí a najhoršie je ked to auto v podstate jazdí... Kolujú tu teorie a nekvalitnom palive a v servise ti zadrie 1500€, lebo to je viac problémov, ktoré sa nabalili s nájazdom. Ty len pozeraš, oči vypúlené jak Kalinák, že ale ved to auto jazdí, normálne štartuje, motor ťahá a oprava podla teba funkčného auta až 1500€...
Vieš vy sa tu zo mna posmievate, ale ja viem prečo mám tú techniku ktorú mám. Mne je u prdele že to má o sekundu či dve horšie zrýchlenie ako neviem čo, mne je u prdele že to žerie 9l benzínu, ale je to spolahlivé a lacné na údržbu a viem si to opraviť sám. Chcem vidieť majitela koncernu čo má automat, má ho cez 10 rokov a nemal s ním problém. Nejeden DSG-čkar okúsil čo koštuje oprava DSG, tiež dobre vedia čo stojí výmena oleja v DSG. Mne automat funguje bez akýchkolvek problémov vyše 13 rokov a to je silno predpokladám pôvodný (auto má 19 rokov), mna výmena náplne v automate stojí cca 60€. V servise dáš viac za výmenu oleja v motore a nie to ešte v automate...
Poviem ti na rovinu, že ja aj ked som v tomto dosť zdatný voči vám, tak s tým dieslom nepohnem a bol by som odkázaný na drahý servis (lebo servis je dnes drahý či tam donesieš Fabiu 1.4i, alebo Passat B7 2.0TDI). Bez prípravkov nevytiahneš vstreky, bez prípravkov neofrezuješ sedlá pod vstrekmi (je možné že bude musieť ísť komplet repasovaná hlava ak to je už moc vytrieskané - je ich plný bazoš po 300€), nevieš tie vstreky zrepasovať, takže zasa servis... Bude opotrebené napríklad EGR, čo je celkom bežné lebo do toho dávajú plastové kolečka, neorigo za 150€ nefungujú, origo kludne aj 400€... Ak to má DPF a jazdí sa v takom režime že sú nejaké vstreky opotrebené, problém sa prenesie aj do DPF, ktoré sa omnoho viac zanáša, lebo ten motor nepracuje ideálne... Potom ti ešte zadrie že ked už sa to robí, tak by bolo ideálne teda vymeniť aj spomínanú dvojhmotu so spojkou a dalších čojaviem 1000€ v hajzli... Mna bolí hlava z toho už len ked si to predstavím a ešte k tomu tie dnešné servisy, kde sa nevieš dočkať opravy, lebo majú roboty jak na kostole
|
Ja sa Ti nesmejem, skor je proste otravne citat dookola to iste. A zzaroven je mi Ta luto, pretoze mrhas skusenostami a vedomostami ktore nepochybne mas na zbytocnu demagogiu. Ked som kupoval auto, rozhodol som sa pre koncern aj preto, ze mi ho odporucil sesternicin manzel ktory ma servis a u ktoreho ho servisujem (nechce sa mi riesit preco nepisem primarne jemu, pride mi to zbytocne). Nie, ani on sa nerozplyva nad tym ze su to najlepsie auta na svete, ale z jeho pohladu su daleko servisovatelnejsie a stale v podstate dost spolahlive. Nemam DSG, jazdim primarne dialnicu a naftak aj napriek tomu, ze ho nemam rad mi v tomto smere vyhovuje viac. Neviem co je zlozite na tomto pochopit a preco toto musime ake deti riesit furt dookola.
BTW, ked som kupu auta riesil a pytal sa po roznych forach, tak som cital dristy o tom ako do konernu dam ak sa nemylim 3, alebo snad 5k kazdeho pol roka. S autom som najazdil 100k (dnes ma 270k), riesil som jeden termostat, klimu, 3 zo styroch snimacov ABS a stierace. Samozrejme rozvody, olej, filtre. Skutocne zdrcujuce polozky.
Vraj si mam kupit Mazdu 6, hovorili mi. Siel som na Mazda forum a zistil som, ze s 2.5 bol nejaky dost nakladny problem a jeden chlapik mi zase pisal ze ma 2.0, spojku riesil pri 120k (ja mam stale povodnu) a stalo ho to viac nez by vymena stala mna a to mam dvojhmotu. Plus tam mal este nejake drobnosti, ale nic co by budilo dojem, ze to bude jazdit vecne. Ja nijak spolahlivost tych aut nespochybnujem, ale skratka kupujes jazdene auto a to jazdene auto moze robit problemy. A je fuk, ci je to koncern, alebo Lexus.
Takze, vieme sa vratit k teme ?
|
Môže byť vadný vstrek, môže byť zakarbonované sanie, neviem či to má výrivé klapky... Ako som napísal tých veci prečo motor nepracuje správne je viac a jediný kto s tým pohne je ten čo to opravuje denne a podla príznakov to možno bude hned aj vedieť kde je problém
|
Dobre, ale ciste laicky. Myslis, ze vadne vstreky, resp cast palivoveho systemu moze sposobit to "netrhanie" ktore som spominal ?
Inak teda uprimne, trochu sa asi zacnem priklanat k tomu palivu aj ked mi to nedava zmysel. Ked som sa bol pred asi hodkou povozit, tak sa to chovalo normalnejsie, resp divny zvuk zmizol uplne, motor ide ako som zvyknuty a rezonancie tiez ustupili aj ked som ich par krat pocul. Pri starte som tiez pocul jeden zvuk ktory nepoznam, ale zaroven vzdy startujem uz s radiom a teraz to bolo bez kedze sa snazim pocut kazdy zvuk.
Rozmyslam, ze by som s tym zasiel do nejakeho servisu v BA aspon na diagnostiku, lebo mechanika mam dost od ruky a koncom tyzdna mam ist na dovolenku Slovinsko - Chorvatsko.
|
Registrovaný: 27.09.09 Príspevky: 9457 Témy: 218 | 218 Bydlisko: Bratislava |
Uz si odvtedy tankoval?
Na Shell som tankoval nudzovo, nieco medzi 20-30l lebo to bolo po ceste. A ked pocul iny prejav motora, natankoval som doplna premiovy OMV v Tekovskych Nemcoch (ten povazujem za najlepsi aj ked ... ), ale nemalo to efekt. No ako som pisal, auto zacina chodit normalne ako ho poznam, akurat este stale rezonuje pri rozjazde. Ale znie to skor ako z interieru nez od motora ale pride mi zvlastne, ze sa to prejavuje prave teraz. A hlavne je to lepsie nez to bolo.
|
Ono to je divné že si to neriešil ked to trhalo...
|
No to preto, ze to trhanie povazujem za standardny prejav nakolko to poznam z kazdeho auta v ktorom som sedel.
|
V robote máme 3ks B7 Alltrack, už sa na nich vysypalo kadečo, ale ani jeden netrhá tak ako ty opisuješ, ale teda všetky tri sú DSG
|
S automatom popravde nemame vela skusenosti a nedam ruku do ohna za to, ze sa to tam deje tiez, ale ako vravim, na autach s ktorymi som jazdil sa to prejavovalo asi na kazdom. Nikdy som sa na to nesustredil, ale nijak am to nevyrusovalo ked som sadol do svojho. Proste ides normalne na jednotke (tam to citis najviac) a das razom nohu z plynu (bez spojky, brzdy atd).
|
Registrovaný: 27.09.09 Príspevky: 9457 Témy: 218 | 218 Bydlisko: Bratislava |
Cize si popisoval stratu tociveho momentu? Na dialnici ti auto vladalo normalne? Pisal si, ze tankujes premiove palivo. Tam predpokladam, ze nie su take obraty. Skus proste kupit vif a liat to k nafte v nejakej vacsej davke, pripadne skus nejaky “cistic” palivovej sustavy. Texaco Techron D (teraz sa to uz tusim vola inak) bol taky, ktory som v starom pezote po predavkovani trochu postrehol. Lebo, ako pise Ivan, mas najazd ked to uz pokojne moze byt hocico… Palivovy filter si kedy menil? Toto su vsetko relativne lacne ukony, ktore stoja za pokus, ak mas pocit, ze to suvisi s palivom.
Btw ja som maxxmotion prestal tankovat, ked donho zacali davat biozlozku a je to klasicke b7 palivo.
skusal som si to aj ja stou jednotkou, kedze mam sice B8 ale tiez 2.0TDI manual a 272.xxx km, nic take mi to nerobi ked pustim plynovy pedal.
_________________ PC: AMD Ryzen 7 7800X3D / ASUS ROG STRIX X670E-F GAMING WIFI / G.SKILL 32GB KIT DDR5 6000MHz CL30 Trident Z5 NEO RGB AMD EXPO / SAPPHIRE PULSE AMD Radeon RX 7900 XTX 24G / 2x WD BLACK SN850X NVMe 2 TB / WD Red Plus 8 TB / Seasonic Vertex GX-1000 Gold / Fractal Design Meshify 2 RGB Black TG Light Tint / Fractal Design Lumen S36 RGB V2 / Win 11 Home & MS Office 2019 HaB Speakers: Edifier G5000 / Monitor: Dell Alienware AW3423DWF OLED / Mouse: Razer Basilisk V3 Pro, Roccat Nyth / Pad: Razer Strider Chroma / Keyboard: Razer DeathStalker V2 Pro TKL Red sw, Razer DeathStalker V2 Pro Red sw / Headset: Razer Kraken Kitty Black / Stand: Razer Base Station V2 Chroma / Chair: Razer Iskur Black Phone: Honor Magic6 Pro Photo: Pentax K-3 (Pentax 18-135 F3,5-5,6 WR / Pentax DA 50 F1,8 / Pentax DA 16-45 F4 / Tamron 28-75 F2,8 / Helios 44-2 M42 F2 58mm), Panasonic Lumix DMC-FX40 NAS: Synology DS220+, 10GB RAM, 2x Seagate IronWolf Pro 4 TB |
|
Semp píše: Cize si popisoval stratu tociveho momentu? Na dialnici ti auto vladalo normalne? Pisal si, ze tankujes premiove palivo. Tam predpokladam, ze nie su take obraty. Skus proste kupit vif a liat to k nafte v nejakej vacsej davke, pripadne skus nejaky “cistic” palivovej sustavy. Texaco Techron D (teraz sa to uz tusim vola inak) bol taky, ktory som v starom pezote po predavkovani trochu postrehol. Lebo, ako pise Ivan, mas najazd ked to uz pokojne moze byt hocico… Palivovy filter si kedy menil? Toto su vsetko relativne lacne ukony, ktore stoja za pokus, ak mas pocit, ze to suvisi s palivom.
Btw ja som maxxmotion prestal tankovat, ked donho zacali davat biozlozku a je to klasicke b7 palivo. To je zvlastne ... fakt by som prisahal, ze to poznam z Octavky, C4, Cordoby, mojho Passatu atd. Schvalne som sa na to opytal GPT a odpovede boli: Motorové brzdenie: V nízkych otáčkach na prvom prevodovom stupni má motor vysoký brzdný účinok. Keď pustíš plynový pedál, motor začne brzdiť, čo spôsobí trhnutie. Nízke otáčky: Ak sú otáčky príliš nízke, motor nemusí bežať hladko. Môže to spôsobiť nepravidelný chod a trhnutie. Prevodový systém: Môže to byť spôsobené aj vôľami v prevodovom systéme, ako sú opotrebované ozubené kolesá alebo spojky. Tieto vôly môžu spôsobovať náhle zmeny v pohybe pri uvoľnení plynového pedálu. Údržba motora: Ak sú zapaľovacie sviečky, vstrekovače paliva alebo iné komponenty motora opotrebované alebo znečistené, motor nemusí bežať hladko a môže dochádzať k trhaniu. Spojka: Ak je spojka opotrebovaná alebo nesprávne nastavená, môže to tiež spôsobiť trhanie pri zmenách v otáčkach motora. Ako som pisal, som na to uplne zvyknuty z kolon kde ked idem vylozene krokom. Ale mozno to fakt nie je normalne, ale ako pisem, stretol som sa s tym v kazdom aute. Napisal som akurat sprostost v tom, ze som spominal vyssie otacky. Vtedy sa to nedeje. Ano, vacsinou OMV/Slovnaft. Nedavno som tankoval obycajny Slovnaft, aby tych aditiv na ten motor zase nebolo prilis. Obcas skusam aj nejake aditiva, ale doteraz som si nevsimol, ze by to niecomu pomohlo, takze to robim pre dobry pocit. Jedine co mi kedy akoby pomohlo bol prave premiovy OMV kedy som ho natankoval nahodou ked nebolo nic ine nablizku a vtedy som mal pocit, ze auto slo naozaj akoby inak. Ale bol to raz, odvtedy som ho tankoval viackrat a podobny efekt sa nedostavil Naliat aditivum sa chystam v kazdom pripade, zvazoval som prave VIF kedze o nom kazdy hovori a ja som ho doteraz vzdy obchadzal a skusal rozne aditiva z lazy na cistenie palivoveho systemu atd. Mozno nadisiel cas. Palivovy filter bol meneny s Olejom, asi 5-8k km dozadu. Kedy sa to stalo ? Ten efekt s Maxmotion co som spominal si pamatam tak mozno 2 roky dozadu ... mozno preto dnes uz nevidim rozdiel. V kazdom pripade, ide to kazdym dnom lepsie az by som povedal, ze uz chodi normalne. Mozno je tam niekde pri starte stale nejaky pazvuk, ale potom co sa to stalo som na zvuky sustredim viac, tak to moze byt len tym. Naozaj mam obavy, ze to bolo tym palivom aj ked sa mi zaroven nechce verit, ze by prave Shell bol nejaky hnoj.
|
Registrovaný: 14.08.12 Príspevky: 6031 Témy: 147 | 147 Bydlisko: Wattenscheid |
Uz som to cital viac krat a stale som to nechal tak. Ale uz mi neda. Vobec nerozumiem o akom trhani hovoris. Akoze tebou trhne lebo pustis plyn a na nizkom prevode citit brzdenie motorom viac? A so shell palivom nebrzil?
_________________ PC: Pentium III-S 1,4GHz, 1536MB RAM, X1950PRO |
|
Registrovaný: 29.12.10 Prihlásený: 29.10.24 Príspevky: 13954 Témy: 126 | 126 Bydlisko: Zvolen |
Johnnny píše: ... ale standardne, ked sa rozbieham z jednotky a prudko pustim plyn, autom trhne, no od vcera sa to nedeje... Hej, tak nejako ako opisujes.. Ja som uz myslel aj na odtrhnuty silentblok motora, ale potom som si este raz precital toto, ze "problem je, ze prestalo trhat"..
_________________ PC1: CPU Intel Core2 Quad Q9550 2.83GHz + Scythe Ashura SCASR-1000 | MB MSI P45-8D Memory Lover | RAM Kingston DDR2-1066 HyperX 4x2GB | VGA NVIDIA Quadro K4000 3GB | SSD Intel 520 Series 2x120GB RAID0 | HDD WD RE3 2x1TB RAID0 + WD Caviar Blue 2TB + WD Caviar Blue 500GB | DVD±RW Samsung SH-S224DB | DVD-ROM Plextor PX-130A | CD-RW Plextor Premium | FDD + Card Reader Teac FD-CR7 | Audio Creative SB Audigy 2 ZS Platinum | TV AVerTV Hybrid+FM PCI A16D | PS Gigabyte ODIN Pro 550W Modular | Keyboard Fujitsu KB955 | Mouse ROCCAT Kone v2 + SteelSeries QcK mini | LCD Fujitsu P27T-7 LED + Fujitsu P24W-6 IPS PC2: HP ENVY Phoenix h9 | CPU Intel i7-3770K 3.50GHz | RAM Nanya DDR3-1600 4x4GB | VGA NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB | SSD Samsung PM871a 512GB + Crucial MX500 500GB | HDD WD Gold 2TB | DVD±RW HP GH82N | LCD Fujitsu P27T-7 LED + Fujitsu P24W-6 IPS (shared) PC3: Dell Precision T1650 | CPU Intel Xeon E3-1240 v2 3.40GHz | RAM Samsung DDR3-1600 4x4GB | VGA NVIDIA Quadro M2000 4GB | SSD Samsung PM871 256GB | HDD Seagate 500GB | DVD±RW Philips DH-16ACS NB1: Fujitsu LIFEBOOK S782 vPro | 14" HD+ | CPU Intel Core i7-3540M 3.0GHz | RAM 2x8GB | SSD Samsung 850 PRO 2TB | 4G/LTE w/GPS | 2nd Battery | 2nd HDD | Port Replicator NB2: Fujitsu LIFEBOOK E782 | 15.6" FHD | CPU Intel Core i7-3632QM 2.2GHz | RAM 2x4GB | SSD Plextor M6 PRO 256GB | 3G/UMTS w/GPS | 2nd Battery 2in1: Fujitsu STYLISTIC Q702 vPro | 11.6" IPS HD | CPU Intel Core i5-3427U 1.8GHz | RAM 4GB | SSD Toshiba 256GB mSATA | 4G/LTE w/GPS NAS: Synology DS1515+ | CPU Intel Atom C2538 2.4GHz | RAM 2x8GB | Storage HDD Seagate IronWolf 4x4TB RAID5 + SSD Intel 520 Series 180GB |
|
Trhne celym autom. Ja to schvalne skusim natocit aj ked si neviem dost dobre predstavit, ze to bude z interieru nejak vidiet, alebo citit. Inak uz to opisat neviem Alebo teda este takto. Ja tu cely cas hovorim o trhnuti, ale vlastne je to blby vyraz. Auto je prudko, neplynule spomali cize to posobi ako trhnutie, ale je to mozno blby vyraz.
|
Také pochybné chovanie má kamoš na dieslovej Grand Vitare. Raz som to šoféroval po BA a bolo to total utrpenie, lebo s tým autom sa práve nedalo ísť v zápche, neustále kopance aj na pridanie a to isté na pustenie plynu, takže radosť ísť po ceste kde sa človek posúva po metroch. Ešte ho má, ale už má druhé, len rieši prihlásenie dovozu a konečne mu došlo aké chujovské auto to je. Samozrejme sa tak chová lebo je tam XY vecí poondiatych, prevrtané DPF, dookola problém s EGR, bolo to milionkrát v servise, má v tom druhý motor, za tri roky 5000€ a stále to nejde Ja som si vždy myslel že je asi hotentot a nenaučil sa za tri roky narábať so spojkou u tohto auta.
|
Registrovaný: 29.12.10 Prihlásený: 29.10.24 Príspevky: 13954 Témy: 126 | 126 Bydlisko: Zvolen |
Johnnny píše: Trhne celym autom. Ja to schvalne skusim natocit aj ked si neviem dost dobre predstavit, ze to bude z interieru nejak vidiet, alebo citit. Inak uz to opisat neviem Alebo teda este takto. Ja tu cely cas hovorim o trhnuti, ale vlastne je to blby vyraz. Auto je prudko, neplynule spomali cize to posobi ako trhnutie, ale je to mozno blby vyraz. OK.. A to je teda ten normalny stav a ked si natankoval Shell, tak sa to zjemnilo?
_________________ PC1: CPU Intel Core2 Quad Q9550 2.83GHz + Scythe Ashura SCASR-1000 | MB MSI P45-8D Memory Lover | RAM Kingston DDR2-1066 HyperX 4x2GB | VGA NVIDIA Quadro K4000 3GB | SSD Intel 520 Series 2x120GB RAID0 | HDD WD RE3 2x1TB RAID0 + WD Caviar Blue 2TB + WD Caviar Blue 500GB | DVD±RW Samsung SH-S224DB | DVD-ROM Plextor PX-130A | CD-RW Plextor Premium | FDD + Card Reader Teac FD-CR7 | Audio Creative SB Audigy 2 ZS Platinum | TV AVerTV Hybrid+FM PCI A16D | PS Gigabyte ODIN Pro 550W Modular | Keyboard Fujitsu KB955 | Mouse ROCCAT Kone v2 + SteelSeries QcK mini | LCD Fujitsu P27T-7 LED + Fujitsu P24W-6 IPS PC2: HP ENVY Phoenix h9 | CPU Intel i7-3770K 3.50GHz | RAM Nanya DDR3-1600 4x4GB | VGA NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB | SSD Samsung PM871a 512GB + Crucial MX500 500GB | HDD WD Gold 2TB | DVD±RW HP GH82N | LCD Fujitsu P27T-7 LED + Fujitsu P24W-6 IPS (shared) PC3: Dell Precision T1650 | CPU Intel Xeon E3-1240 v2 3.40GHz | RAM Samsung DDR3-1600 4x4GB | VGA NVIDIA Quadro M2000 4GB | SSD Samsung PM871 256GB | HDD Seagate 500GB | DVD±RW Philips DH-16ACS NB1: Fujitsu LIFEBOOK S782 vPro | 14" HD+ | CPU Intel Core i7-3540M 3.0GHz | RAM 2x8GB | SSD Samsung 850 PRO 2TB | 4G/LTE w/GPS | 2nd Battery | 2nd HDD | Port Replicator NB2: Fujitsu LIFEBOOK E782 | 15.6" FHD | CPU Intel Core i7-3632QM 2.2GHz | RAM 2x4GB | SSD Plextor M6 PRO 256GB | 3G/UMTS w/GPS | 2nd Battery 2in1: Fujitsu STYLISTIC Q702 vPro | 11.6" IPS HD | CPU Intel Core i5-3427U 1.8GHz | RAM 4GB | SSD Toshiba 256GB mSATA | 4G/LTE w/GPS NAS: Synology DS1515+ | CPU Intel Atom C2538 2.4GHz | RAM 2x8GB | Storage HDD Seagate IronWolf 4x4TB RAID5 + SSD Intel 520 Series 180GB |
|
Ano, takto sa to chova normalne. A ked som natankoval Shell, zmenilo sa par veci a uplne na konci toho celeho, v podstate az ked som prisiel domov som si uvedomil, ze toto je inak a cely nasledujuci den aj ked som sa to snazil zopakovat, nepodarilo sa to. Ale znova, nechcem to nutne hadzat na Shell. Spominal som to preto, ze je to jedina vec ktora bola inak nez obycajne. A vzhladom k tomu, ze sa auto samo od seba zacina chovat rovnako ako predtym to asi ani neviem vylucit.
|
Hello, nedavno som sa pytal na nejake male auto pre mamu s obmedzenym rozpoctom. Rozpocet ale navysila kedze chce nejake nove, aj ked sama nevie ako nove. Osobne by som hladal nieco s lepsou antikoroznou ochranou aspon na podvozku (niekedy parkuje na trave) a inak len aby to bolo male a malo potencial vydrzat. Nieco max do velkosti Fabie. Celkom nas zaujalo Aygo (samozrejme to moze byt aj nieco ine). Napriklad: https://www.aaaauto.sk/sk/toyota-aygo/car.html?id=673364502&make=122&model=1332&category=145Zaujimaju ma aj skusenosti s AAA, kedze ja si ich pamatam ako bazar s nevalnou povestou, ale aj tam sa udajne daju kupit slusne auta.
|
Registrovaný: 09.11.14 Prihlásený: 29.10.24 Príspevky: 359 Témy: 50 | 50 Bydlisko: Bratislava |
V aaa auto som šiel pozrel e90 320i po 10min štartu motora zdochlo a nešlo naštartovať
_________________ Apple iPhone 13 Pro 256GB |
|
Zaujimai by ma skor sluzby/pristup. Ono toto sa moze stat aj s novym autom, aj ked samozrejme, bezne to nie je. Ale tvrdia ze nam umoznia ist s tym pred kupou do servisu na diagnostiku/kontrolu a tusim je tam aj moznost auto vratit do 14 dni. Otazka je ako sa k tomu postavia ak by som si take nieco narokoval.
|
Registrovaný: 19.12.08 Prihlásený: 29.10.24 Príspevky: 18760 Témy: 181 | 181 Bydlisko: Slovenský G... |
Zamestnanci sú tam školený na psychický nátlak aby zákazník urobil zbrklé rozhodnutia, ak si voči tomu odolný a ideš kupovať relatívne zánovné auto (tiež záleží aké konkrétne auto, Toyoty by som sa nebál všeobecne) tak pohoda, sám som tam pozeral Golfa 2020 a skoro ho kúpil, nechajú preveriť ako cez overovače podľa VIN tak aj u mechanika. Bál by som sa tam kupovať staré šroty, kde im to majiteľ predá za 800 eur, oni to vyčistia naleštia a predávajú za 3000. čo sa týka vrátenia a reklamácií asi ako v každom bazáre, ako kupujúci moc možností nemáš, máš však o čosi väčšie záruky zo zákona ako pri predaji z ruky
_________________ ASUS PRIME B550M-A, AMD Ryzen 5 5600, SilentiumPC Fera 3, 2x8GB DDR4 G.SKILL 2x8 GB KIT DDR4 3200 MHz CL16 Trident Z RGB, ASUS Dual RX 6650 XT, Fractal Define Mini C TG, Samsung EVO 970 1TB NVMe, Logitech G305, Logitech K360, iPhone 12 Mini |
|
Registrovaný: 01.05.05 Príspevky: 13397 Témy: 1496 | 1496 Bydlisko: Bratislava |
Ja som tam take auto kupil a nemal som ziadny problem s nim par rokov, raz dokonca preslo aj cez stk a ek bez problemov a to som sa onho ani nestaral (asi 60 tisic km som na nom presiel), potreboval som nejaky srot na vozenie materialu pri prerabke bytu za ak si dobre pamatam 2300e, tak sa mi zda ze tolko stalo, konkretne hnujdaj santafe, rok 2000. Vedel som co kupujem, ist islo, kedze som sa k nemu ale spraval ako k hnoju tak dlho samozrejme nevydrzalo tusim nieco nad 3 alebo 4 roky mi sluzilo, zaciatkom tohto roka ale odisli brzdy, elektrika, praskla nejaka jednotka na servo, prave rameno kolesa ci ako sa tomu nadava, no kamarat v servise mi povedal ze ak by som ho chcel dat do funkcneho stavu aby par rokov sluzilo tak som tak na 4-5 litroch, aby preslo cez stk a ek tak asi 2-3 tisicky. Nezvaloval by som vsetko na predajcu, bol to proste vrak, ak tam niekto ide kupit takyto vrak tak musi proste pocitat s tym ze na tom aute za tie dlhe roky jazdilo x ludi, ma za sebou isto dost, ak ma navyse aj vyssi najazd 150 a viac tisic km tak fakt nemoze niekto ocakavat ze je to vina predajcu. Tym ich neobhajujem, to ze dokazu cosi kupit za par kaciek a predat za dvoj-trojnasobok predsa nie je chyba predajcu, je to proste biznis a ak sa niekto najde kto ho kupi tak to funguje. Obhliadal som sa na zaciatku roka (no ja som vedel ze to pride uz niekedy v nov minuleho roka a od vtedy som hladal cosi zaujimave) po niecom novsom a nie takej vykopavke, tak som kupil 5 rocne z operativneho na galvaniho carsandcare.sk, netvrdim ze je to prva trieda, ale auta tam vyzerali celkom dobre a mozu garantovat ze auto nie je stocene, coho som sa pri bazaroch celkom bal, alebo zamlcana nejaka nehoda, detto pri bazaroch isto casto zamlcia. Mne pri kupe povedali toho viac ako som si sam nasiel cez tie kadejake overovace a bez akychkolvek otazok aj s vypisom kedy bol aky servis a co sa na aute robilo. Dokonca som nemusel ist ani k policajtom si tam odstat radu, sice ma to stalo tusim 120e kolok ale to su pri kupe auta drobne, takze som to neriesil, kedze sam by som to auto od nich nemohol prihlasit lebo su pisane na firmu. Odporucam pozriet web ze ci ta tam tiez nieco nezaujme, maju tam auta aj v tejto cenovej relacii, nemaju dnes moze pribudnut zajtra, dost tam tie auta tocia, kedze sa ich potrebuju z operakov zbavit, aspon tak som tomu pochopil.
_________________ Streacom DA2 | SilverStone Titanium SX800-LTI 800W | ASRock X299E-ITX/ac | Intel Core i9-9980XE & be quiet! Dark Rock TF | Kingston HyperX Impact 64 GB DDR4 2666 MHz | NVIDIA Titan RTX 24 GB | Intel SSD Optane 905P 480 GB NVMe U.2 & Intel SSD 750 1,2 TB NVMe U.2 & Intel SSD 660p 2 TB NVMe M.2 & Seagate BackUp Plus Portable 56 TB USB | 55" 4K OLED Dell Alienware AW5520QF | Ergotron LX Wall Mount Keyboard Arm | Logitech Craft | Logitech G603 | Logitech F710 | Harman Kardon Sabre SB 35 & Sennheiser RS 175 | Microsoft Windows 7 Ultimate | APC Back-UPS BE-850 VA | Lenovo ThinkPad X250 | iPhone 15 Pro 256 GB & Pitaka Aramid | SilverStone ML05B Milo | Corsair SF600 SFX 600W | ASRock X99E-ITX/ac | Intel Xeon E5-2683 v4 & NOCTUA NH-L12S | Kingston HyperX Savage 32 GB DDR4 2400 MHz | NVIDIA GeForce GT 710 1 GB | Intel SSD Optane Memory 32 GB NVMe M.2 & Intel SSD 730 240 GB SATA | Ubuntu 24.04.1 LTS |
|
Registrovaný: 05.08.11 Prihlásený: 28.10.24 Príspevky: 1570 Témy: 61 | 61 Bydlisko: BA |
Acka su stale verne povesti, vraj bratislavske Acka su trosku slusnejsie ako ostatok slovenska, ale stale plati ze ta tam vedia podrzat par hodin a potom podpises vsetko, samozrejme medzi inymi vecami aj to ze auto je komplet vadne, takze si nemozes potom narokovat odstupenie od zmluvy lebo skryte vady. natlacia ti nevyhodnu poistku od ich zmluvneho partnera (niesi povinny to zobrat, ale ludia o otm nevedia). mas sice pravo auto pri najdeni problemu do troch dni vratit, ale musi problem akceptovat ich servisak, ale ten tam je tak do obeda, takze ked dojdes na treti den pobede, tak smola. sused predaval clio, co malo vela problemov, dosiel chalan z autotechny (vraj luxusnejsia odnoz acok), nastartoval, zapol klimu, auto ani nepresiel dookola, odisiel poslal cenovu ponuku a za par dni auto bral. Cize tie auta su vyslovene loteria, ale vo vacsine pripadov tie auta maju problemy. ja hladam teraz pre zenu taketo male auto ako to aygo, v tejto cene vsetky auta maju minimalne dva tukesy, takze prv auto prebehnem cez carvertical, tak ti ukaze za 12 eur zoznam poistnych udalosti a realny nabeh kilometrov a ked to auto stale vyzera ok, tak posielam cloveka z preverenieaut.sk (alebo nieco podobne), ktory za 200 eur to auto kompletne prezrie a posle spravu+ video s odporucanim. dnes rano bol pozriet jednu kia rio, carvertical hodil 5 malych skodovych udalosti. clovek namieste zistil ze blatnik gitovany a slendriansky, ze uz zacinal z vnutornej strany hrdzaviet. zadne dvere tiez gitovane, tam uz git prasknuty a koleso pod tym gitovanym blatnikom tahalo trosku do strany, takze minimalne geometria ale kludne poohynane diely .. hlavne ze sa pani nehanbila do inzeratu napisat ze 'bez havarie'.
|
|
Podobné témy | Témy | Odpovede | Zobrazenia | Posledný príspevok |
---|
| [ Choď na stránku: 1 ... 607, 608, 609 ] v Automobily, motorky | 18242 | 370899 | 05.03.2013 21:06 JanoF | | [ Choď na stránku: 1 ... 99, 100, 101 ] v Automobily, motorky | 3000 | 84619 | 17.02.2018 20:23 michalesku | | [ Choď na stránku: 1 ... 142, 143, 144 ] v Automobily, motorky | 4318 | 67207 | 07.07.2014 21:04 JanoF | | [ Choď na stránku: 1 ... 98, 99, 100 ] v Automobily, motorky | 2989 | 70048 | 05.02.2017 10:25 michalesku | | [ Choď na stránku: 1 ... 239, 240, 241 ] v Automobily, motorky | 7205 | 114022 | 08.11.2015 23:49 JanoF | | [ Choď na stránku: 1 ... 214, 215, 216 ] v Automobily, motorky | 6454 | 87159 | 20.12.2013 17:23 JanoF | | [ Choď na stránku: 1 ... 94, 95, 96 ] v Automobily, motorky | 2863 | 74927 | 11.07.2016 9:06 dixi | | v PHP, ASP | 20 | 2664 | 22.02.2008 15:35 suchy | | v HTML, XHTML, XML, CSS | 7 | 2173 | 29.07.2009 7:46 Kubec21 | | v HTML, XHTML, XML, CSS | 11 | 2249 | 16.03.2008 11:55 kajbo | | [ Choď na stránku: 1, 2, 3, 4, 5 ] v Vesmír, veda a technika | 134 | 11860 | 20.05.2017 11:28 haffen | | v TV | 1 | 2877 | 15.02.2015 12:24 Johnnny | | [ Choď na stránku: 1, 2, 3, 4, 5 ] v Krčma | 143 | 8801 | 28.12.2012 15:00 nicobb | | [ Choď na stránku: 1, 2, 3 ] v Dovolenka, cestovanie a turistika | 66 | 7088 | 21.01.2013 15:46 Mego | | v Voľný čas a hobby | 9 | 1916 | 26.01.2015 12:47 erikzet | | [ Choď na stránku: 1 ... 56, 57, 58 ] v Vesmír, veda a technika | 1728 | 51435 | 07.07.2014 22:01 JanoF |
|