Čaute, mám taký problém s procákom, ked renderujem, tak procák ide sem tam na 70%, sem tam na 17% a sem tam na 10% pri renderu v Sony Vegase 11. Povodne by na tom nebolo nič divne, lenže mam 4 jadro Phenom II 965BE. V minulosti išiel procák na 80% stále, % neskakali a render bol rychly. Teraz mi % skáču, a kontrolka na HDD svieti stále. NEviem či to brzdí HDD alebo čo, ale mám SATA III HDD aj dosku. Predtým to nebrzdilo nič, pokým si chcem spustit len priečinok na ploche tak čakám 10sekund. Predtým som mohol mať spustene GTA San Andreas a išlo mi to na max fps, což je 100 v multiplayeru. Neviem kde by mohla byt chyba, ale jedine čo ma napada je, že ked som daval boxovy chladič preč a menil za iný, tak sa tam chladič prilepil na procák. Ked som vytiahol chladič zistil som, že na spodku je procák a pár ihličiek som mal ohnutých. Ani jedna sa nezlamala, len ohla, dal som ich do povodneho stavu. Jadro mi nezhorelo ani jedno. Procesor pracuje na 1.39 alebo 1.40 V. Často procesor aj podtaktovavam vo windowse, kvoli spotrebe. Má niekto nejaku radu ako to zlepšiť?