Zdravím,
Mám jeden taký dosť zvláštny problém. Totiž mi dnes z ničoho nič začal google hlásiť, že som sa stal obeťou DNS Changera. Tak som si čo to o ňom naštudoval. Vraj mení DNS adresy za také, ktoré vyhovujú jeho tvorcom. Lenže, všetky internetové skenery na DNS changer mi vyhadzujú, že ho mám. Ak však skúsim skenery v PC (skúšal som Avira DNS Repair tool, Eset DNS reset), tak mi vyhadzujú, že všetko je okej a neboli nájdené žiadne podozrivé zmeny. Keď som si v routeri pozeral nastavenia DNS, tak sú presne také isté aké ich mám od kúpy internetu, kt. používam takmer 10 rokov. Ďalej som si na nete vyhľadal rozsahy škodlivých DNS a moja DNS tam patrí. Lenže nebola zmenená. Je stále taká istá, ako som spomenul, cca 10 rokov... Tak neviem, či je to iba omyl na nete, ktorý moju DNS chápe ako škodlivú, pretože sa nachádza v rozsahu poškodených DNS, čo by vysvetľovalo, prečo pc skenery na DNS Changer tvrdia, že moja DNS nebola menená a je v poriadku, alebo sa mám báť. Antivírusové skeny mi tiež nič podozrivé nenašli. Taktiež druhý pc napojený na router (nebol cca 3 týždne pustený) mi dnes po zapnutí googlu vyhadzuje to isté... Tak neviem čo si myslieť. Môžete prosím poradiť?
|