Caute,
vsimam si u seba uz dlhsie tuto vec:
Pri dlhsom kontinualnom zapise na SSD (napr. instalacia hry ci velkeho programu, kopirovanie niekolko gigabajtovych suvislych suborov na SSD)
dojde po kratkom case (mozno pol minuty, minuta) takmer ku kompletnemu zamrzu celeho systemu. Ako keby sa dakde daco upchalo.
Proste instalujem ci kopirujem, popri tom browsujem vo FF a zrazu mrz, FF prestane reagovat, aj system v hlavicke okna zobrazi, ze nereaguje. Ked chcem otvorit napr. spravcu uloh pravym klikom na dolnu listu, tak normalne vyskoci menu, ale po kliknuti na polozku "spravca uloh" sa nic nestane - az po dalsej chvili, po nejakych 20s, ked sa vsetko zrazu "uvolni" a veci co som poklikal naskacu vsetky naraz. FF znova bezi, ak som 3x klikol na spravcu uloh, otvori sa 3x a pod.
A za dalsich 20-30s znova to iste od zaciatku
Nedeju sa ziadne BSOD, akonahle prestanem takto zatazovat SSD, vsetko funguje normalne dalej.
Deje sa to na PC v podpise, zapnuty RAPID mod na SSD, dialo sa to aj na predoslom Kingston 64GB SSD, aj na predoslom PC s rovnakym Kingston SSD postavenom na AMD CPU a z toho vyplyvajucej inej doske. Vsetko ostatne inac funguje ok, ziadne podivne spravanie sa PC ci OS, pady systemu ci appiek...nic.
Len pri tejto konkretnej cinnosti to robi toto.
Je toto nejaka obecna vlastnost SSD? obi to aj dakomu inemu? Otestujte pripadne
Zda sa mi to akoby niekde v systeme alebo SSD dosla cache alebo volaco podobne.
Klasicke HDD toto normalne ustoja, akurat sa vsetko spomali. Ale ze by system zamrzal, to som nezazil.