pozeral som manual dosky, ramky budu pracovat v dual chanely aj vo vsetkych plne obsadenych slotoch, takze staci ak dokupis, samozrejme ak sa nerozhodnes za polroka ze chces 16 GB co by si musel predat vsetky kity, aj tak nechapem na co ti bude tolko ram pokial nerobis v grafickych a podobnych programoch
_________________ book: HP Probook 470 G0, cpu: i5-3230M, gpu: intel HD 4000 + amd HD 8750m, ram: 8GB ddr3, ssd samsung 850 evo 250GB + ssd crucial m4 128GB, os: Win 10 Pro 64bit Fén: Samsung Galaxy S8 black 64GB Car: Ford S-Max 1.8 TDCi @ 160 PS poradenstvo cez SS neposkytujem, lebo uz ma ubijate s tolkymi SS, nechajte to na forum, dakujem za pochopenie
Praveze zacinam viac pracovat uz aj s videom, doteraz som sa tomu venoval iba sporadicky, ale teraz uz castejsie a robim uz aj s HD videom a tam sa uz nejak neviem zmestit do ramky. Mimochodom dakujem za odpoved, ale este by som sa chcel opytat, ze ci si pri 8GB RAM budem moct dovolit vypnut virtualnu pamat (aby mi furt nesvapovalo na HDD)?
ako povedal brmbo
ak v buducnosti nebudes upgradovat vyssie ako na 8GB zober tie corsaire (resp. hociktore s rovnakymi parametrami ako maju tie tvoje - frekvencia, latencia, napatie)
btw. myslim ze vypnut swap priestor sa oplati uz od 2GB ramky
cim viac ram tym je pc rychlejsie a teda menej sa vyuziva virtual, myslim si ze mozes a ak pracujes s videom v takomto rozsahu tych 8GB je na mieste
_________________ book: HP Probook 470 G0, cpu: i5-3230M, gpu: intel HD 4000 + amd HD 8750m, ram: 8GB ddr3, ssd samsung 850 evo 250GB + ssd crucial m4 128GB, os: Win 10 Pro 64bit Fén: Samsung Galaxy S8 black 64GB Car: Ford S-Max 1.8 TDCi @ 160 PS poradenstvo cez SS neposkytujem, lebo uz ma ubijate s tolkymi SS, nechajte to na forum, dakujem za pochopenie