Ahoj ahoj ,
chcel by som poprosiť niekoho múdrejšieho s vačšimi skúsenosťami so zdieľaním multimédií o usmernenie , radu.
V domácej sieti máme niekoľko zariadení , medzi nimi aj multimediálny prehrávač s podporou funkcií DLNA DMS/DMS. Priznám sa , iba nedávno som zistil niektoré z možností resp. , čo toto DLNA ,,viacmenej,, je.
Podarilo sami nakonfigurovať multimediálny prehrávač v sieti , dokáže browsovať v mojom PC a zo spomínaného PC viem aj streamovať hudbu (zatieľ iba tú som skúšal) do prehrávača. Nastavil som požadovné parametre v zdieľaní Windows 7 a vo Windows Media Playeri. Odteraz sa mi objavuje pri audio súboroch po kliknutí ľavým tlačitkom aj možnosť ,,Play To,, (PrintScreen č.1+2). Multi prehrávač sa spustí a hudba hraje cez receiver.
Toto však viem urobiť iba so súbormi , ktoré su priamo v mojom PC. Rozumej tak , že súbor napr. z Blu-Ray ROM z PC už takto prehrať neviem. Taktiež sa zobrazí ponuka ,,Play To,, , takisto sa spustí prehrávač , no skončí to s chybou (PrintScreen č.3) Toto isté platí aj pre playlisty webových rádií.
Chcem sa Vás spýtať nasledovné :
- či je možné nejak prehrávať aj tieto súbory alebo z akého dovodu toto nefunguje ?
- Resp. či existujú nejaké iné aplikácie , cez ktoré by som mal ,,streamovať,, a vyrieši to moj problém
- Zaujímala by aj možnosť streamovania z YouTube. Nejde mi ani o obraz , ako iba o prenos zvuku z PC z prehrávaného videa.
- V PC mám nainštalované kodeky , ktoré umožnujú prehrávať jednoduchým kliknutím množstvo audio/video formátov cez WMP. No ak kliknem ľavým tlačidlom na FLAC súbor , tak možnosť ,,Play To,, chýba , pričom dvojkliknutím sa vo WMP súbor bez problémov prehrá
Ďakujem Vám !
Ronald