Zdravíčko, tak som si kúpil nový book a kedže sa mi nechce prenášať všetko z PC na externý a následne späť do booku, rozhodol som sa, že si zosieťujem PC s bookom a desktop využije ako storage. Kedže mám na oboch strojoch win7, tak som zistil, že existuje funkcia Domáca skupina, ktorá je, aspoň podľa inštruktážneho videa od Mrkvošrotu, rýchla, ľahká a kupodivu aj použitelná. Doma máme samozrejme wi-fi router s ADSL modemom od T-comu.
Tak som sa do toho teda pustil. Nastavil som v pripojeniach na desktope našu wifi-nu ako domácu. Následne mi ponúklo vytvoriť domácu skupinu, tak som nastavil čo chcem zdielať, ono ju vytvorilo, vypísalo mi heslo a to že je pripravená a čaká na pripojenie. Prešiel som teda k notebooku, čo mi vyhodí. Ale notebook nič, žiadna reakcia. Nič nevyhodil, ani v dostupných sieťach neukazoval žiadnu skupinu. Tak som si povedal, že asi to bude tým, že aj keď som pripojený na wifinu, mám profil verejná sieť. Tak som ho zmenil na domáca sieť a windows mi miesto pripojenia k existujúcej ponúkol vytvoriť novú. Tak som vytvoril a zrušil na desktope. A následne skúšal milión rôznych kombinácii a postupov práce, kde, kedy a čo nastaviť a zapnúť skôr. Bezúspešne. Nefungovalo to ani naopak, že na booku vytvorím skupinu. Ani ked som dačo zapol a vypol skôr. No skúšal som to asi 2 hodiny, potom ma prešla chuť a pýtam si teraz o radu, kedže som v koncoch
Ďakujem za každý náznak pomoci...