Chlapci, pridám sa sem s otázkou aj ja (možno to využije aj autor). Tiež riešim obdobnú veľakrát omielanú vec. V krátkosti popíšem pripojenie: -Vonkajšie pripojenie cez optiku so statickou IP -Vnútorné pripojenie za WiFi routrom MikroTik cez LAN aj WiFi. -Veškeré počítače so zapnutým vstavaným Firewallom v OS X. -Interná sieť a zdieľanie fnguje bezproblémov -FTP Server možno vytvoriť buď cez vstavané zdieľanie v OS X alebo nejakým (hoci aj Vami odporúčaným) serverom - FileZilla ?)
Rád by som riešil dostupnosť (zatiaľ nevytvorenej FTP/SFTP) cez nejakú verejnú VPN resp. obdobnú službu. Chcel by som to z dvoch dovodov : 1.Nemám prístup do routeru (je to peklo, ale nakoľko využívam NET aj IPTV, tak sú veškeré tarify nastavené v routri a zákazníkom prístup neumožňujú) 2.Taktiež nie je problém v rámci dobrých kontaktov požiadať o Port Forwarding (22) pre SFTP, no z bezpečnostných rizík by som to robiť nechcel (možno sa mýlim a nepredstavuje to žiadne nebezpečenstvo pre moju sieť, no zatiaľ som toho názoru)
Rozmýšlal som použiť ,,niečo,, ako Hamachi pre pripojenie na FTP, ale netušim ako to je s poplatkami, rýchlosťou, softvérom (na ,,domácom servery,, je 10.5.8 Leopard) Nejedná sa o žiadnu firemnú, či podobnú sieť, taktiež pochopiteľne hľadám free riešenie, čo bude asi ťažké násjť no snáď nie nemožné. Inak zostáva TeamViewer... Možno by sa dal nájsť slušný kompromis.
Vyjadrite sa prosím Vás (možno toto riešenie bude vhodné aj pre autora)
Díky Vám
_________________ Desktop: iMac 27" (late2013) + MacMini (early2009) Laptop: MacBook Air 11" (mid2011) Multimedia: MacMini iTunes Server (original) + MacMini NAS (core2duo) + TV (3gen 2nd) 3x Phone: iPhone7 + iPhone6S + iPhone5C Network: AirPort TimeCapsule 2GB |