Alpha píše:
Mam sapphire 3870 a problem je vtom ze ovladace mi uzkazuju vzdy iba 3800 series nevypisu mi konkretny typ karty ci uz je catalyst 8.5 alebo 8.6 verzia.
pise to kazdemu, ovladace ich tak hlasia, pretoze aj 3870 aj 3850 maju rovnake jadra, a pri detekcii sa moze stat chyba. toto je istota. nic nieje v neporiadku.
Citácia:
Dlasi problem je ze ked chcem napriklad taktovat cez RivaTuner... zvysim takty a rivatuner mi zmeni takty nie v 3D rezime karty ale v 2D rezime...
v taktovani frekvencii klikni na MORE a zaklikni posledne tri okienka (vsetky okrem prveho), resp. stiahni najnovsi rivatuner
Citácia:
inac taktujem cez CCC ale potom sa obcas modrej obrazovke nevyhnem ked mam spustenu dlhsie nejaku hru.
to znamena, ze karta nezvlada tieto takty, ci uz koli teplote (ak mas tu lacnu jednoslotovu verziu od sapphire) alebo mas proste blby kus, co nejde moc taktovat.
Citácia:
Skusal som pouzit napr. Ati Tray tools ale tam mi vypise chybu ze "Can not connect to low level driver" ...
OS mam Win Vista Ultimate 64-bit
tento OS potrebuje digitalne podpisany driver, a ten nema hocikto. ak nema podpisany, tak ho odmietne, a kedze tieto softy pracuju s vlastnymi ovladacmi ktore riadia grafiku, tak nic nezmozu. tu je ale navod, ako to vypnut:
http://www.pcforum.sk/vypnutie-podpisov ... 39773.html