Caute. Mam vcelku bizarny problem, a neviem si uz co vyskusat. Uz dlhsie ma trapi to, ze mi z casu na cas preblikne
monitor. Mam zapojene dva monitory. Ten AOC ide na
Display Port kabel, druhy je BENQ, ktory mam zapojeny cez HDMI. Mam tuto
grafiku tato,
doska.
PROBLEM: Ten DP monitor mi obcas preblikne (1,2s), akoby stratil signal. Diodka na monitore vsak ostava pocely cas v TURN ON mode, teda neblikne. Pri tomto chovani, vsak monitor HDMI neblikne nikdy, nema ziaden problem. Refresh rate mam 120Hz 2560x1440 na DP a 60 1920x1080 na HDMI. Ten monitor to robi kedykolvek nahodne, ci pri hrach narocnych ci menej narocnych, ci pri prehliadani, prilbizne raz, dvakrat za den, uplne nahodne. Nezaznamenal som bliknutie pri cistej ploche bez hocicoho na pozadi. Vymenil som uz kabel, upgradol som firmware v GK (prave ten referoval na mozny problem s DP). Monitor som vylucil, aspon co sa tyka HDMI napojenia, na tom mam pustene PS4 a neblikol nikdy ani raz. Napajanie power mam balanced, v moznostiach nVidia panelu som niekde vypol power saving moznost (alebo nejak podobne to znie), odinstaloval som ovladace uplne do cista pomocou toolu, skusil som rozne drivery, nove, stare barzjake. Skusil som vypnut G SYNC, skusil som rozne refresh rates. Grafika mi to nerobila na starom setupe, kde som mal dva HDMI monitory. Grafika mi nikdy nepadla, nikdy som nic nezalomil, nevylomil, vnutorne kable od zdroja ku grafike som skontroloval a zapojil poriadne, zdroj SEASONIC 650W, CPU: Core 8700k, taktovane len pomocou OC GENIE, cize nic extremne. Skusil som uz aj prehodit kabel do druheho display portu.
Otazkou ostava, je mozne, ze je grafika domrdana, este ju stiham reklamovat? Pripadne ma niekto nejaku radu co este vyskusat?
Za kazdu radu budem velmi vdacny.