zdravim chcel by som pretaktovat tento procak( zostava v popis) a chcel by som vediet ci mozem vypnut takt pamati lebo sa bojim aby som ju neodfajcil. stane sa nieco ak to vypnem? a este musim sa rypat v biose a vypinat eist a pod. alebo staci taktovat cez easy tuner od gigabytu?
neviem kolko si toho cital o taktovani tak len zaklady napisem:
V tvojom pripade taktovanie prebieha zmenou "CPU Host clock control" pripadne upravou nasobica (CPU Clock Ratio). Dalej musis nastavit PCI Express Freq na "100MHz". Vysledna frekvencia procesora sa rata ako sucin CPU Host clock control a CPU Clock Ratio. Teda ak by si nastavil CPU Host clock control na 210 a CPU Clock Ratio by ostalo 11 tak 210x11 = 2310MHz.
Pri taktovani vypni C1E a EIST. Po kazdom zdvihnuti frekvencie pc otestuj napriklad cez OCCT (test nechaj tak dlho ako to len bude mozne). Ak ti test vypise "error on core #1", mas dve moznosti: bud zdvihnut mierne napatie procesora a znova otestovat, alebo znizit frekvenciu na poslednu stabilnu hodnotu. Dosiahnute frekvencie (napatia) si zapisuj aby si sa lahko mohol vratit ku poslednej stabilnej frekvencii v pripade potreby.
Nezabudni sledovat teploty procesora aby si nesiel ku kritickej teplote. Chladic mas BOX?
Naposledy upravil killer dňa 28.10.2010 17:11, celkovo upravené 1
bude to doskou viac nepusti, toto nie je doska na poriadne OC
_________________ book: HP Probook 470 G0, cpu: i5-3230M, gpu: intel HD 4000 + amd HD 8750m, ram: 8GB ddr3, ssd samsung 850 evo 250GB + ssd crucial m4 128GB, os: Win 10 Pro 64bit Fén: Samsung Galaxy S8 black 64GB Car: Ford S-Max 1.8 TDCi @ 160 PS poradenstvo cez SS neposkytujem, lebo uz ma ubijate s tolkymi SS, nechajte to na forum, dakujem za pochopenie