ok
- Na protokole ComboFix nie je nič nezvyčajné. Až si vytváral bod obnovenia systému, skús "vrátiť počítač v čase"
pomocou aplikácie Windows Restore alebo recovery point. Až si bod obnovy nevytvoril alebo je príliš starý, môžeš ešte skúsiť tento postup:
1. Treba otvoriť nasledovnú cestu: Štart \ Spustiť... \
2. Po otvorení aplikácie Spustiť treba do poľa napísať príkaz:
Kód:
cmd.exe
a stlačiť klávesu enter.
3. otvorí sa príkazový riadok.
4. Do okna príkazového riadku už stačí vpísať tieto inštrukcie za sebou tak, že po skončení každého riadku treba stlačiť klávesu enter pre potvrdenie každého príkazu:
Kód:
cd %HOMEDRIVE%\WINDOWS
sfc /scannow
po zadaní príkazu sfc /scannow a potvrdení ho klávesou enter sa zobrazí okno, v ktorom začne bežať program System File Checker, ktorý
skontroluje a opraví systémové súbory ak by boli vadné.
Po dokončení práce System File Checker programu reštartuj počítač. Mal by PC fungovať bez veľkého vyťaženia CPU.
Pokiaľ nepomôže, skús spustiť počítač do núdzového režimu tak, že pri štarte počítača (po nabehnutí BIOS-u) stlač klávesu F8. Z ponuky vyber "Núdzový režim" (v anglickej verzií "Safe Mode").
Po úspešnom štarte windowsu v núdzovom režime otvor príkazový riadok spôsobom, akým som písal vyššie (otvorenie aplikácie cmd.exe) a napíš do príkazového riadku nasledujúcu sekvenciu príkazov tak, že každý riadok je oddelený enterom.
Kód:
cd %HOMEDRIVE%\WINDOWS
md explorer_zaloha
copy explorer.exe explorer_zaloha
chkdsk /f
Po dokončení práce programu chkdsk možeš reštartovať počítač, aby sa uložili zmeny.
Po reštarte už sa dá počítač spustiť do normálneho režimu (nie núdzového režimu). Po spustení počítača si znovu načítaj príkazový riadok. Tento krát tam treba napísať tieto príkazy:
Kód:
%HOMEDRIVE%\WINDOWS
rmdir explorer_zaloha
Potom by mal počítač fungovať už normálne a procesor by nemal byť vyťažený od explorer.exe a dllhost.exe
Ak bude vyťažený procesor aj tak, vykopíruj si všetky dôležité dáta s počítača na iné odoberateľné médium (napríklad USB kľúč).
Po dokončení zálohy súborov USB kľúč vyber a skús do mechaniky počítača vložiť inštalačné CD operačného systému. Po spustení inštalácie operačného systému postupuj podľa krokov, ktoré sú tam napísané. Pri kroku výbere partície
nie je nutné dávať formátovať partíciu. Po zvolení kroku ďalej inštalácia oznámi, že všetky súbory budú presunuté do priečinku Windows.old Týmto sa celý windows a obsah na partícií presunie do priečinku Windows.old a na partíciu sa nahrá nový operačný systém. Túto poslednú radu (inštalácia nového operačného systému)
odporúčam vykonať až ako poslednú operáciu, kedže proces môže zabrať aj hodinu či dve, a po kompletnej inštalácií operačného systému by mohli nastať problémy s počítačom ako napríklad nenainštalované drivery od základnej dosky a podobne. Až vyskúšaš všetky postupy ktoré som sem dal (okrem inštalácie nového operačného systému) skús napísať, či to pomohlo. Až nepomôže tak potom poradím bližšie, ako postupovať pri inštalácií nového operačného systému.
// Ešte som si spomenul, že asi pred dvomi rokmi som mal podobný problém, PC mi vyťažoval svchost.exe, smss.exe a csrss.exe
Kedže to boli kritické systémové procesy, nedalo sa ich cez taskmgr ukončiť.
Predtým som si ale do počítača inštaloval na WinXP balík ktorý Windows XP ako keby premení na Windows 7. Tento balík mi zmenil svchost, csrss a smss tak, že pracovali natoľko, že zaťažovali CPU tak, že sa s PC nedalo pracovať. Ten balík sa volal Seven Transformation pack a po jeho odstránení fungoval operačný systém tak ako predtým bez nadmerného vyťažovania CPU.
Až máš teda v PC nainštalované nejaké transformačné balíčky, toolbary do internetových prehliažačov alebo iný crapware tak ho skús odinštalovať, možno to pomôže.