maRT píše:
toto video "
Gaming Audio Myths" od Tek Syndicate je docela zaujimave:
https://www.youtube.com/watch?v=d1rXcJuEsy0Je zaujimave, ale tliachaju somariny.
Zvukovka nerobi to co integrac ako tvrdia oni. Zvukova karta je zvukova karta preto, lebo ma DSP. Integrac nema DSP a preto to to nie je zvukova karta, ale len kodek. Ak by to nemalo vstupy ale len vystupy, bol by to podla definicie len DAC.
Ak s ako-tak dobrymi sluchadlami nepocujes rozdiel (mimo hlasitosti) normalnej diskretnej zvukovky oproti integrovanej, musis byt hluchy, presne tak ako ten tucny akozeodbornik vo videu. Dobra zvukovka bude mat lepsie prevodniky (ako DAC, tak ADC) a vacsinou lepsie opampy (su dosky s OPA2134 v kombinacii s integracom, ale tych je len par) a tympadom maju vzdy vyssie SNR a nizsie presluchy medzi kanalmi. Dalsia vec je, ze tym ze to je na osobitnej doske popripade aj s "osobitnym" napajanim to ma lepsie filtrovane napajanie a vobec lepsie napajanie (vyssie napatie) pre opampy, co opat pomaha k vyssiemu SNR.
Dalsia vec je tienenie. To ze ma plech diery neznamena ze to tienenie nefunguje, audiovlny maju v EM podobe vlnove dlzky najmenej 14km, nejaka mala diera na tieneni tu vlnu cez to tienenie rozhodne nepusti.
Damping Factor/vystupna impedancia - typek si pozrel jedno cislo v datasheetoch a uz ide robit nejake divne zavery. V prvom rade integrace maju vystupnu impedanciu 2 Ohmy pri 1kHz frekvencii a tazko povedat ci open ci closed loop, OPA2134 ma 10Ohm pri 10kHz open-loop. Pri 1kHz je to o jeden rad nizsie, diskretny opamp ma teda vyssi damping factor ako ALC889/892