cawes,
myslite ze sa da prerobit fan zo zdroja na normal na napajanie s molex konektorom? su tam rovnake napatia atd??? bo na zdrojovom fane su len 2 kable a na molexe 4!!!???
Ano da, skoro vsetky fany maju napajanie na 12V (niektore malicke mali aj 5V). Na molexe mas 2 napetia 5V a 12V
Pripojis ho k zltemu (+12V) na vetraku zvecsa cerveny a k ciernemu .
PS: Na vetraku mas napetie aj napisane.
_________________ Myslenie nemohlo vzniknúť bez reči, no reč bez myslenia sa vyskytuje často. Brie Andre My OS: Primary - Kubuntu 10.10 Maverick Meerkat , Secondary - Windows 7
Problemy sa riesia tu na fore nie cez ICQ a Skype. Dakujem
na fane mas 2 kabliky 1pripojis k zltemu a jeden k ciernemu podla toho ci cierny alebo cerveny pripojis k zltemu sa ti akurat bude menit smer rotovania vrtule aspon sa mi to tak zda ze som to robil
Zlty na molexe k cervenemu na fane a cierny na molexe by mal ist k ciernemu na fane, vtedy je tam napetie 12V, ale ak ho zapojis medzi zlty a cerveny mal by si dostat napetie 7V, ale nie kazdy zdroj to zvladne. Napetia na molexe su takto zlty - cierny = 12V ; cerveny - cierny = 5V ; cerveny - zlty = 7V (nie vzdy funguje).
_________________ Myslenie nemohlo vzniknúť bez reči, no reč bez myslenia sa vyskytuje často. Brie Andre My OS: Primary - Kubuntu 10.10 Maverick Meerkat , Secondary - Windows 7
Problemy sa riesia tu na fore nie cez ICQ a Skype. Dakujem
to Lapla : no neviem či by sa točil opačne to sa mi nezdá neakooo stále sa točí iba do jednej strany...
ked chceš aby sa ti fan točil menej teda na 5V tak to pripoj červený na červený a čierny na čierny .... a ked chceš aby sa točil rýchlo teda aj trochu hlučnejšie tak pripoj červený na žltý a čierny na čierny to je jedno na ktorý čierny
_________________ CASE: Mercury KM-86, HDD: 120 GB, RAM: 1024MB dual DDR2 667MHz, CPU: AMD Sempron 3400+ 2,42 Ghz, Mechanika: DVD-napalovačka, MB: WinFast N5M2AA/N5VM2AA, WGA: MSI 7300NX, Monitor: NEC LCD 19", Repro: GENIUS 5.1 5000, klávesnica a myš za 150 SK
2x modrý neón, webka z T-comu ZVUKOVKA: CREATIVE Sound Blaster Audigy SE bulk 5.1