Takže, oficiálne to možné nie je, ale stačí menšia úprava registrov windowsu a funguje to super
Upozorňujem, tieto úpravy by nemal robiť nikto, kto s pc serióznejšie nevie robiť... bude treba upraviť registre windowsu a ak dačo pokašlete, ide to na vaše triko.. určite na seba neberiem zodpovednosť za to, ak urobíte niečo nesprávne alebo ak si vďaka tomuto návodu niečo poškodíte vo windowse. Robíte to na vlastné riziko !
A teraz samotný návod.
1.) kliknite na gombík Spustiť v ponuke štart
2.) napíšte regedit a kliknite na spustiť, zobrazí sa vam klasický editor registrov
3.) vyhľadajte tieto kľúče :
FanSpeedPercentActual_NA
FanSpeedPercentTarget_NA
FanSpeedRPMActual_NA
FanSpeedRPMTarget_NA
4.) zmeňte ich hodnotu z "1" na "2"
5.) zatvorte regedit a reštartujte pc
Keď si po reštarte spustíte CCC, pribudne vám možnosť ovládať FAN rovnako, ako je tomu defaultne pri kartách rady 4xxx
Akurát blbne jedna vec.. Keď chcete nastaviť nejakú hodnotu, niekedy treba kliknúť najskôr na najnižšiu hodnotu (20%) a potom na požadovanú. U mňa to funguje spoľahlivo, idem akurát testnúť ako sa to bude správať pri vyššej záťaži.. Trochu sa bojím, či pred náročnejšou hrou nebude treba nastaviť otáčky vyššie, lebo neviem, či sa budú otáčky prispôsobovať, keby náhodou vystúpila teplota vyššie..
Len pre porovnanie, predtým som mal vo viste v IDLE(!) teplotu 65stupňov, teraz som si nastavil 45% otáčky fanu a mám o 20 stupňov menej..
Snáď to pomôže aspoň jednému pcforumákovi a budem rád