k3tch píše:
cize urob si sam. a prave tomuto ubuntu dost zabranuje. uz len co sa tyka gnome. cim viac ide vyvoj dopredu tym menej je konfigurovatelne. a to nehovorim o tom ze ubuntu neni skoro vobec vanilla. nemas moznost netinstall. zabranuje uzivatelom v slobode.
zabranuje uzivatelom v slobode ? kedykolvek mozes gnome zrusit a hodit si tam co sa ti len zapaci
a kazdy vidi v linuxe nieco ine
to, ze si clovek vyberie linux ako os neznamena, ze nad tym chce stravit 10hodin denne aby si nastudoval ako to cele vobec funguje a co spravit, aby fungovali vsetky gombiky na myske
to je prave zas omyl "linuxackych profikov", ze si myslia, ze ak nedokazes skompilovat cele distro od zakladu sam, tak si proste amater co sa do toho nevyzna
nie kazdy sa zivi studiom operacnych systemov. pracujem s IT odmalicka, velmi ma to bavi, ale urcite nemam cas popri programovani webstranok studovat este dalsie veci a ondit sa, ci je lepsie kde alebo gnome atd... je to system co MNE funguje a poskytuje co potrebujem ? ano. nerozumiem teda, preco by to potom malo byt take strasne riesenie, ked nie som jediny a poznam strasne vela ludi, ktori uprednostnuju ubuntu pred inymi distrami... mal som tu cest skusat opensuse, fedoru ci mandrivu, ale ani jedno ma nezaujalo natolko, aby na mojom pc ostalo dlhsiu dobu
nevravim ze je to to najuzasnejsie co bolo stvorene, ale odsudzovat nieco globalne ? proti tomuto budem vzdy. si uvedom ze ludia nie su stvoreni cez kopirak a kazdemu vyhovuje daco ine