Stránka: 1 z 1
| [ Príspevkov: 11 ] | |
Autor | Správa |
---|
Registrovaný: 05.09.09 Príspevky: 1141 Témy: 127 | 127 Bydlisko: Lehota pod ... |
Ja už fakt neviem čo sa deje. Pár mesiacov som s css moc nerobil a už sú problémy.
Dnes som nakódoval horizontálne menu s floatovanými položkami a chcel som pridať clearovač, aby sa obalovací alement nescvrkával, ako som to poznal doteraz.
Ešte som ho tam nedal a pozerám, že ani neni treba.
Hneď som začal prekopávať kód, že kde je ten clerovač a ako je to možné, že sa obal nescvrkol, ale nič som nenašiel.
Vyzerá to tak, že ho neni potrebné pridávať.
Pozeral som do všetkých možných brovserov a všade je to ok.
Aj IE7 to zobrazuje rovnako. To ma najviac metie....
Ale doteraz neviem či mi nešibe, preto sa pre istotu pýtam, či je to pravda, alebo nie?
|
|
Registrovaný: 11.08.07 Príspevky: 4088 Témy: 34 | 34 Bydlisko: Brno |
Bez kodu ti toho vela nepovieme, ale ak mas na obalovacom prvku overflow: auto alebo hidden, vycisti ti to dany blok aj bez prvku s clear: both.
|
|
Registrovaný: 05.09.09 Príspevky: 1141 Témy: 127 | 127 Bydlisko: Lehota pod ... |
Kód je len taký testovací zdrap, ale keď som to osekal tak mi z toho naozaj vyšlo to čo hovoríš a bez toho overflow je to tak ako som zvyknutý:
Kód: <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/strict.dtd"> <html> <head> <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8"> <style type="text/css"> html, body, div, form, p, img, menu, ul, ol, li, a, h1, h2, h3{margin:0px; padding:0px} </style> </head> <body> <div style="background-color:blue; margin:50px auto; width:900px; overflow:auto"> <div style="float:left; width:200px; height:350px; background-color:green"></div> bla bla bla bla bla bla </div> </body> </html>
rozmýšľam či by sa to takto dalo používať, alebo je v tom nejaký háčik...
|
|
Registrovaný: 11.08.07 Príspevky: 4088 Témy: 34 | 34 Bydlisko: Brno | |
Sorry, že zase otravujem, ale keď som sa dnes spokojný, že sa to vyriešilo, vrátil k tej šablone kde to vzniklo, tak som zistil, že to neni v tom overflow.
Ak má niekto náladu, tak tu je originál:
Kód: <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/strict.dtd"> <html> <head> <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8"> <meta name="generator" content="PSPad editor, www.pspad.com"> <title>title</title>
<style type="text/css"> html, body, div, form, p, img, menu, ul, ol, li, a, h1, h2, h3{margin:0px; padding:0px} html,body{height:100%} body, table, form, h1, h2, h3, h4{font-family:tahoma}
body{} #obal{Nborder:1px solid red; min-height:100%; min-width:950px; position:relative;} #header{Nborder:1px solid red; background-color:#bbbbbb; margin:0px auto; height:275px; position:relative; z-index:100/*koli hover menu*/} #header h1{display:none}
#menuBG{color:#ff1a00; position:absolute; bottom:0px; left:0px; width:100%; background-color:#333333} #menuBG ul{width:950px; margin:0px auto} #menuBG ul li{position:relative; float:left; list-style-type:none;} #menuBG li a{display:block; padding:15px 20px; font-weight:bold; color:#f9d577; text-decoration:none; outline:0} a:visited{outline:0} #menuBG li a:hover{color:#f9d577; background-color:#7f5555;} #menuBG li:hover{color:#f9d577; background-color:#7f5555;} #menuBG li ul li{float:none} #menuBG li ul li a{padding:7px 20px} #menuBG li ul{display:none; position:absolute; top:auto; left:0px; width:150px; background-color:#333333} #menuBG li:hover ul{display:block;}
#obsah{Nborder:1px solid red; position:relative; margin:0px auto; width:950px; padding-bottom:180px;}
#pataBG{Nborder:1px solid red; background-color:#bbbbbb; color:#ff1a00; position:absolute; bottom:0px; left:0px; Nmargin-top:-110px; width:100%; height:120px; background-color:#bbbbbb} #pata{Nbackground-color:red; width:950px; margin:17px auto 0px; text-align:center} #pata li{display:inline; list-style-type:none} #pata li a{display:inline-block; padding:5px 40px; color:#ffffff; text-decoration:none; font-weight:normal; letter-spacing:1px; font-size:0.8em} #pata li a:hover{color:#f9d577; background-color:#aaaaaa}
form, #contentDiv{background-color:#f7fff7; position:relative} h2{border-top:1px solid #e9f9ec; padding:5px 15px; position:relative; z-index:100; color:#955550; font-family:tahoma; margin:20px 0px 0px; background-color:#f7fff7} form{border-top:1px solid #e7f9e7; padding:7px 15px; font-family:tahoma} #contentDiv{Nborder-bottom:1px solid #e9ffc9; padding:5px 15px;} #pridajTableJS{display:none; border-collapse:collapse; margin:0px -10px; width:940px; Nbackground-color:#eeeeff; font-family:tahoma;} #pridajTableJS th{border:1px solid #eeffee; border:1px solid #e9d0d0; padding:20px 7px 10px; height:120px; min-height:120px; overflow:hidden; cursor:pointer; text-align:center; border-collapse:collapse; font-size:1em; background:url('../pictures/fajka3.png') right top repeat-x; background-color:#ffeeee;}
#help{height:15px; width:100px; overflow:hidden; position:absolute; right:0px; top:0px; z-index:100; padding:5px 15px; color:#ffffff; font-size:15px; text-decoration:none; background-color:#299540} #help:hover{height:100px; width:300px; overflow:auto}
</style>
<!--[if lt IE 7]> <style type="text/css"> #obal{height:100%; } </style> <![endif]-->
<script type="text/javascript">
</script>
</head> <body> <div id="obal"> <div id="header"> <div id="menuBG"> <div id="menu"> <ul> <li><a href="#">item1</a><ul> <li><a href="item11.php">item11</a></li>
<li><a href="item12.php">item12</a></li> <li><a href="item13.php">item13</a></li> </ul></li> <li><a href="item2.php">item2</a></li> <li><a href="item3.php">item3</a></li> <li><a href="item4">item4</a></li>
<li><a href="item5.php">item5</a></li> <li><a href="item6.php">item6</a></li> </ul> </div> </div> </div> <div id="obsah"> </div>
<div id="pataBG"> </div> </div>
</body> </html>
|
|
Hovorime o plavajucich <li> v #menuBG ul? Ak ano, tak samozrejme to je v tom overflowe, kedze takto ma tento <ul> nulovu vysku.
|
|
Ako to, že je to v tom overflowe?
Veď tam nikde neni zadefinovaný?
Ak ak má to ul nulovú výšku(čo by som čakal), tak ako to ,že všetko sedí tam kde má?
|
|
No ved ano, nie je zadefinovany, preto <ul> nie je vycisteny => ma nulovu vysku.
Od konkretne ktoreho prvku ocakavas, ze nebude sediet tam, kde ma?
Inak by tiez bolo pekne upozornit, ze svoj problem riesis aj na inych forach a najlepsie rovno poslat odkazy; ak by si sem prisiel s problemom, nad ktorym by sme sedeli desat-patnast minut, pricom niekto niekde inde uz riesenie ma, vies ako...
Naposledy upravil Ďuri dňa 24.09.2011 14:20, celkovo upravené 1
|
|
Ide o to #menuBG.
Ten by podľa toho mal mať tiež nulovú výšku, nie?
|
|
To robi ta absolutna pozicia. Nejdem sa hrabat v specifikaciach, preco to tak je, ale zobraz si tento jednoduchy priklad a potom prvku #a pridaj position: absolute a pozri, co sa bude diat.
|
|
Hmmm naozaj je to tak.
Rozmýšĺam prečo sa celé Československo prple s clearovačmi, keď existuje ten overflow...
Kód: <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/strict.dtd"> <html> <head> <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8"> <style type="text/css"> html, body, div, form, p, img, menu, ul, ol, li, a, h1, h2, h3{margin:0px; padding:0px} </style> </head> <body> <div style="background-color:blue; margin:50px auto; width:900px; position:absolute"> <div style="float:left; width:200px; height:350px; background-color:green"></div> bla bla bla bla bla bla </div> </body> </html>
EDIT:
Tak ten overflov nieje celkom ideálny, lebo ak je v ňom nejaký prvok s position absolute, tak obaluje aj ten, aj keď chcem, aby bol mino obalu, ako napr. pri vysúvacom menu...
Skôr je lepšia position:absolute ak sa to dá použiť...
EDIT2:
No a position:absolute nefunguje v IE6. Tak preto sa celé Československo prple s clearovačmi
EDIT3:
Position:absolute v IE6 funguje(to ja som zabudol, že nefunguje hover na li), tak je to s tým CS diskutabilné...
K tomu prvému editu - treba použiť overflow:visible
|
|
Stránka: 1 z 1
| [ Príspevkov: 11 ] | |
|