Stránka: 1 z 1
| [ Príspevkov: 9 ] | |
Autor | Správa |
---|
Registrovaný: 01.01.06 Prihlásený: 25.12.21 Príspevky: 366 Témy: 47 | 47 Bydlisko: TT |
Mam problem s grafikou v pascale.
V normalnom Turbo pascale ju neviem inicializovat (pise mi to chybu), aj ked som presvedceny, ze mam zapis dobre.
Tak som si stiahol FREEPASCAL. Tu grafika ide, ale ma 1 hacik - po kliknuti na exesubor (spusteni) vyskocia 2 okna - 1 je graficke a druhe klas. dosacke. Ked chcem zadat nejaky vstup z klavesnice do programu, musim to zadavat do dosackeho okna, co je neprakticke. Potom grafika dalej bezi v grafickom okne.
Ako to vyriesit tak, aby bolo len 1 okno?
|
|
Registrovaný: 01.02.08 Prihlásený: 10.04.15 Príspevky: 31 Témy: 11 | 11 |
Pred tým ako napíšeš uses napíš {$APPTYPE GUI}
Do uses ešte pridaj windows
Po begin potom zadaj showwindow(getactivewindow,0);
nasl:
program nieco;
{$APPTYPE GUI}
uses windows, ..
.
.
begin
showwindow(getactivewindow,0);
.
.
end.
Potom by to malo fungovať.
|
|
Registrovaný: 01.01.06 Prihlásený: 25.12.21 Príspevky: 366 Témy: 47 | 47 Bydlisko: TT |
dakujem za odpoved, ale ma to este jeden hacik.
Teraz ked to tam dopisem a spustim to, tak to nehlasi ziadnu chybu, ale nedovoli mi to zadat ziadny vstup z klavesnice. Nemozem preto ukoncit program. Nefunguje ani CTRL+BREAK. Len vypnutie FREE PASCAL IDE cez windows.
Ked to znova spustim/dam skompilovat tak to uz hadze chyby... (cant create object file a cant create executable).
Vedel by si mi este nejako pomoct, popr. poradit nejaky pascal v ktorom to pojde?
(TP7 som skusal nadstavit, ale nerozbehal som tam grafiku.)
Diky
zdrojak:
program sinus;
{$apptype GUI}
uses windows,CRT,GRAPH;
var krok,y,x: real;
GD,GM : integer;
begin
ShowWindow(GetActiveWindow,0);
detectgraph(gd,gm);
initgraph(gd,gm,'c:/tp7');
{os}
setcolor(white);
line(0,getMAXy div 2,getmaxx,getMAXy div 2); {x}
line(getMAXx div 2,0,getmaxx div 2,getMAXy); {y}
repeat
y:=sin(x); {cos(x) .;...}
putpixel(round(x*30)+GETMAXX div 2,-round(y*60)+getmaxy div 2,3);
x:=x+0.01;
until x>=6.28;
readln;
closegraph;
end.
_________________ He who laughs last has not yet heard the bad news.
-- Bertolt Brecht
medicine student |
|
Registrovaný: 01.02.08 Prihlásený: 10.04.15 Príspevky: 31 Témy: 11 | 11 |
To preto lebo ak použiješ {$apptype GUI} tak nemô žeš používať read a write príkazy. Ale môžeš použiť readkey. Ten sa ale používa takto
x:=readkey;
x je premenná typu char
|
|
a ked potrebujem ine premenne ako char?
-- Bertolt Brecht
medicine student |
|
Registrovaný: 31.03.08 Prihlásený: 18.04.08 Príspevky: 1 Témy: 0 | 0 |
Ja si myslim, ze mas zle inicializovanu grafiku. Ja mam Borland pascal a ked pisem initgraph tak ta cesta nie je len c:/BP ale musim tam aj prihodit este jeden adresar, tusim BGI cize u mna je to C:/BP/BGI. Nemusim mat pravdu, ale u mna to funguje takto. Prajem vela stastia
|
|
myslim ze keby mam zle inicializovanu grafiku, tak to nefunguje vobec a hadze chybu, nie? (teraz vravim o freepascale)
-- Bertolt Brecht
medicine student |
|
Registrovaný: 17.06.07 Prihlásený: 25.01.24 Príspevky: 258 Témy: 71 | 71 Bydlisko: Tvrdošín |
mne to píše chybu:
Kód: No way to get the console handle
ako sa toho zbavím?
skúsil som to spustiť aj pod Win 98, Win 95, Win 2000 a aj NT.. ale stále tá istá hláška...
_________________ 92% teenagerů poslouchá a žije podla Hip-Hop,Jestliže patříš mezi zbylých 8%, dej si tuto větu do podpisu |
|
Registrovaný: 17.06.07 Prihlásený: 25.01.24 Príspevky: 258 Témy: 71 | 71 Bydlisko: Tvrdošín |
tú chybu píše aj keď mám takýto jednoduchý program:
Kód: program gui; {$apptype GUI} uses windows,crt,graph; var GD,GM:smallint;
begin ShowWindow(GetActiveWindow,0); detectgraph(gd,gm); initgraph(gd,gm,'C:\Ovladace');
line(400,600,400,200);
readkey;
end.
teda žiadne write, read a ani iné príkazy
_________________ 92% teenagerů poslouchá a žije podla Hip-Hop,Jestliže patříš mezi zbylých 8%, dej si tuto větu do podpisu |
|
Stránka: 1 z 1
| [ Príspevkov: 9 ] | |
|