Drako Ager píše:
Presne tak pravdepodobne nestíha plaginy, a nenazýval by som to haluzami, keď ani poriadne nevieš ich využitie v reáli a aký majú prínos, ja nesledujem TV vysielanie, ale FullHD Blu-ray, a ich ripy, ako som už písal. Na to aby som bol audiofil a videofil mi chýbajú dosť podstatné veci a to výbava, pretože tieto tipy ľudí si nekupujú, 55tku uhlopriečku za 800€ ,ale kúpia si 75tku za 3000€ a to nevraví, o domácom kine a podobných veciach.
viem co je madvr a reclock. no netusim na co si chces kadejako upravovat a optimalizovat obraz madvr-om.
Ludia, ktory sa staraju o to aby mali zazitok z pozerania filmu si ho praveze chcu vychutnat v jeho povodnej podobe, nie prehnany digit. filtrami a zlepsovatkami. Preto tito ludia bezne nepouzivaju pocitace na prehravanie, kde sa do celeho procesu miesa OS a jeho nastavenia, kodeky, renderery, prehravace a co ja viem co este.
Ale pustia si zo z bluray playera, ktore su vsetky vyrabane podla jednej normy, jedneho standardu a obraz/zvuk. data z nich tecu jednym sposobom vzdy a vsade. A vsetko vidis tak, ako bolo zamyslane, vo svojej povodnej podobe. Bez umelych uprav.
Audio a videofilia s vybavenim za 3k eur je z polovice (mozno aj viac) obycajne placebo. jedna vec je, ze rozdiely medzi telkami, kablami, prehravacmi a zosikmi sa sice daju elektricky zmerat, ale dokaz, ze dany video/audiofil si nevymysla, neplacebuje a fakt to aj pocuje ci vidi. A dalsia vec je, ze ci to, co pocuje a vidi je lepsie, alebo horsie.
Citaval som kedysi audiofil casaky, kde sa pri testovani Krell zosika za stvrt miliona CZK ohanali terminmi ako "muzikalnost" ...no nikto poriadne nevie co to znamena.
Drako Ager píše:
povedz mi ty prínos, 120Hz až 240 Hz monitora pre profi hráča hier oproti 60Hz monitorom !!!
Prinos je 0.0, ak maju kvoli stejnym podmienkam obmedzene fps na profi turnaji v danej hre na 60fps, aby dakto nedajboze nevidel o dva framy viac ako ostatni
Obecne sa tymto veciam smejem, su predrazene vzhladom na to, co to je a pre cloveka nemaju ziaden normalny prinos.
Radsej investujem do lepsieho cpu, co mi dvihne vykon aj mimo hier, alebo do grafiky, aby som sa vyhol hlbsim prepadom fps v narocnych scenach a pomoze mi to aj napr. pri kodovani videi cez CUDA.
Drako Ager píše:
Panel má 100Hz, stíha 2x viac ako 50Hz panel (v skratke napísané), to je základ, už sa nevyrábajú panely s 200Hz ako tomu bolo par rokov dozadu, už sú len 2 možnosti 50 a 100, všetko nad tým je bullshit umele dopočítavanie čo ty spomínaš, a to mám ja komplet vypnuté žiadne hlúposti naviac sa nekonajú, pred tým ako som ho zavesil som si pekne porovnal starý SAM s novým, tak si to niekde pozri aj ty.
Ak si videl zlepsenie oproti predoslej TV a vyhovuje ti to, tak okej, uzivaj v pokoji
Inac k tej GT640...ocividne to funguje na detekcii execka, alebo daco take. A teraz ti to bezi cez nvidiu akcelerovane, kedze to neseka. Ak mas aj cpu len minimalne vytazeny, tak si si pomohol.