Zdar, zakupil som si tuto grafiku a uz od zaciatku ma vysoku prevadzkovu teplotu cca 80 stupnou celzia.
Otazka: vzhladom na to ze sa neviem dopracovat k technickym specifikaciam ako je max. teplota sa vas chcem opytat ci je normalne ze je teplota takto vysoka. Zatial som ju netaktoval.
Karta ma pasivne chladenie. Ked som ju aktivne chladil tak teploita sa hybala okolo 45 - 50 stupnov.
80 stupnov je na prevadzkovu teplotu dost. VGAcky s pasivnym chladicom potrebuju mat riadny prievan v skrini. Pokial mas slabo vetranu skrinu grafika sa nema ako ochladzovat nakolko je v skrini vysoka teplota. Ako mas vyriesene chladenie v skrini?
pravdupovediac riesene to je nijak = nemam ziadne doplnkove chladenie, od kedy som ju kupil (5 dni dozadu) mam len otvorenu skrinu , ale premyslam ze nebudem riesit chladennie len grafiky ale kupim 2x 8cm ventilatory a doinstalujem na bednu
_________________ My life is CRIMSON, how is yours?
Tak to je ten problem...ohreje sa ti vzduch v skrini a pasivne chladenie je potom malo ucinne. Chcelo by to aspon taky zaklad ako je jeden vetrak na prednu stranu skrine a druhy na zadnu. Predny bude nasavat vzduch zvonku a zadny bude ohriaty vytahovat mimo skrine. Hned bude potom ta teplota lepsia.