Zdravím.
Už asi 2 roky mám problém s počítačom, ktorý som dlho nevedel vyriešiť. Dnešnú noc som strávil googlovaním, sťahovaním, uploadovaním a všetkým podobným.
Môj problém začal s reštartovaním PC pri vypínaní hier cez QUIT. Ak som však dal QUIT a rýchlo minimalizoval, reštart neprišiel. Neskôr, som sa dozvedel, že problém môže byť vo funkcii automatického reštartu PC. Túto úžasnú funkciu som vypol a po vypnutí hry sa mi vyhodila BSOD, s chybou cmuda.sys. Bol som za miestnym "opravárom", ktorý jediné čo dokázal bolo preinštalovať windows, čo nepomholo. Dlho som nevedel v čom je problém a žil som s ním. Horšie to bolo, keď reštarty prišli aj po vypínaní pesničky bez toho aby som pred tým dal pause, alebo surovým vypínaní karty, kde mám otvorené nejaké video - ale to iba vtedy, keď bolo vo fáze načítavania a sekalo. Hľadal som, googloval som cmuda.sys ale nič nepomáhalo. Včera som mal zapnutú hru Counter-Strike cez STEAM, ktorú hrávam už veľmi dlho. Musel som súrne vypnúť "jemným" podržaním tlačidla, ktoré zapína počítač - keď to urobíte, všetky aplikácie sa začnú vypínať a vypne sa nakoniec aj počítač. Ale pri vypínaní counter-striku mi vyskočila chyba gameoverlayui.exe. Googlil som a zistil som, že problém je zabudovaný hlboko v hre counter-striku a zároveň vo všetkých hrách od VALVE (čiže všetky hry cez steam). Googlovaním som tiež zistil, že problém nie je vo windowse, ale sám to nedokáže ovplyvníť. Po hodine googlovania som našiel program, ktorý mal túto chybu odstrániť, ale program bol platený a nemal som ochotu to kupovať, keď som nevedel či to môjmu problému pomôže. Tiež som zistil, že v procesoch by tento gameoverlayui.exe mal byť, ale mne sa tam nezobrazuje / nenašiel som ho. Nevie mi niekto poradiť, ako tento závažný problém fixnem, bez toho aby som vymazal STEAM aplikáciu? Taktiež neviem, či cmuda.sys, ktorý je pravdepodobne vo zvukovej karte (zmena ovládačov nepomáha, existuje aj tak iba jeden, mám integrovanú) súvisí s gameoverlayui.exe a taktiež neviem, či gameoverlayui.exe spôsoboval BSOD / automatické reštarty.
|