Chcel by som sa spytat ci je generovanie obrazkov cez GD2 kniznicu velka zataz pre server.. Pretoze chcel by som z obrazkov vo velkej kvalite spravit menej kvalitny aby sa rychlejsie stiahol.. Tak neviem ci to riesit takto alebo tak ze si tie obrazky ulozim 2 krat (v mensej a vacsej kvalite)
Definuj záťaž na server. Myslíš pamäť, výkon procesora? Máš veľmi obmedzenú pamäť na hostingu? Ak áno, tak koľko? A tiež záleží, ako často sa budú tie obrázky generovať.
_________________ Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
No myslel som skor tak vseobecne aj procesor aj pamat.. Tie obrazky sa mozu vygenerovat za den okolo 10 krat, niektore vobec.. Na servri mam dost ulozneho priestoru takze by nebolo problem to ukladat 2 krat len by ma zaujimalo ci sa taketo veci riesia cez gd
Ked mas dost ulozneho priestoru, mozes si pri prvom requeste tie obrazky vygenerovat a ukladat. A aby sa nestalo, ze nove thumbnaily sa ti uz nebudu mat kam ukladat, pouzi po dosiahnuti isteho limitu nejaky algoritmus vyberu obete.