Dobrý deň. Potrebovať by som pomoc, nakoľko ani po niekoľkých dňoch po registrácii na stráne GIGABYT-u mi neprišiel overovací e-mail a teda s otázkou sa neviem obrátiť na výrobcu. O čo ide? Vlastním GIGABYTE B450 AORUS M (rev. 1.x) Na MBD bol bios F5. Ten som aktualizoval na F32 s procesorom Athlon 240GE. Po reštarte sa počítač normálne zapol. Keďže mám cpu Ryzen 7 PRO 3700, mal by som pred update bios na F40, nainštalovať EC FW Update Tool. Nakoľko používam Linux, a teda EC FW Update Tool som nemal ako nainštalovať, tak som F40 nahral. Počítač sa zapne, zapne sa monitor ale obrazovka je iba čierna. Klávesnica a myš nereagujú. Bios som zresetoval jumperom 10 sec. Bez výsledne. Vybral som baterku. Aj tak som ešte zresetoval Bios. Po zapnutí žiadna zmena. Podržať 11 sekúnd tlačidlo napájania, kým sa PC naštartuje a sám vypne. Bez výsledku. MBD má duál bios. Ten prvý primárny bios je F5. Ako spôsobiť crash biosu, aby sa natiahol old bios (F5)? Doska nemá tlačidlo reset bios. Nemá prepínač na BIOS. Ďakujem za všetku pomoc.
|