Zdravím, Po upgrade ram z 2x2gb na 4x2gb mi počítač na tejto doske nabehol v poriadku. Až kým som trošku si chcel zdvihnúť takt ramiek. Mimochodom pamäte Ram mám 2x2gb Corsair Dominator 1600mhz cl7 + 2x2gb Corsair Dominator 1600mhz cl8. Po pretaktne na 1800mhz mi počítač nechcel ísť tak preto som sa musel vrátiť k auto nastaveniu. Hneď na druhý deň som sa rozhodol že si preinštalujem windows a nainštalujem drivery. Po tom všetkom som si skúsil dať vyššie takty ramiek. Prešiel som na 1800mhz. Išiel stabilne. Tak na 1866mhz, počítač začal vytvárať BSOD, tak som sa vrátil spätne na 1333mhz. Skúsil som ešte raz 1866mhz a po reštarte mi nechcel bootovať systém. Počítač sa rozsvietil asi na 10 sekund a aj keď som stláčal DEL tak nechel ísť do Biosu (objavil sa len názov Gigabyte UEFI BIOS a nič viac žiadne možnosti konfigurácie a hneď sa znova PC vypol. Viem, že možno som neopísal problém dostatočne ale aj tak ďakujem za prípadné rady. Poznámka: 1.) skúsil som vybrať 2 sticky ramiek a systém nabootovať no neúspešne 2.) skúsil som vybrať baterku no stále nič
Asi posledná vec by bola CMOS Jumper ...
|