Ahojte,
Mam modem GT318RI od T-Comu a za nim zapojeny router ASUS WL500g. Myslel som si ze nakonfigurovanie siete bude hracka ale....
1. Rezim modem bridge, router vytvara spojenie.
Taketo zapojenie funguje cca 5. minut. Po 5 minutach musim restartovat router a aby siel dalsich 5 minut. Zakazdym mi vyhodi hlasku ze "PPPoE disconnected. Could not reach peer..." Na modeme je vypnute NAT, FW, DHCP. Vsetko bezi na ASUSe. MTU = 1492, PPP Relay disabled. Nechapem preco mi vypadava spojenie.
2. Rezim PPP IP Extension.
V tomto rezime by mala byt na LAN porte modemu verejna IP adresa, NAT aj FW by mali byt vypnute. DHCP by MAL pridelit public IP adresu ziskanu modemom. Aspon podla dokumentacie. Bohuzial tento rezim sa mi nepodarilo rozchodit. K modemu som mal priamo pripojeny len laptop a pridelena IP adr. rozhrania bola raz verejna raz 192.168.1.2. Skratka menila sa kazdu minutu ako sa modemu chcelo.
3. Rezim PPPoE
Takto fungujem teraz. Modem vytvara spojenie. Router mam iba ako switch (AP). Modem je pripojeny do LAN portu, nie WAN. DHCP server na ASUSe prideluje Defalut Gateway adresu LAN portu kde je pripojeny modem.
Funguju niekomu prve dva uvedene rezimy modemu ?
|