Zdravim, mam taky maly problem ktory som vsak nevyriesil resp. nerozumiem preco nefunguje...
V nizsom kode je premenna "nieco" nastavena na zaciatku funkcie na "false" v strede funkcie by sa do tejto premennej "nieco" mali zapisat data z volaneho php dokumentu... na konci premennej som zapisal obsah premennej nieco do DIVka no VZDY tam vypisuje false...
Chyba by mohla byt kdekolvek no zistil som ze je prave v tom, ze vo vnutri anonymnej funkcie sa ta premenna nieco sprava ako lokalna... ak som dal priamo do tej anonymnej funkcie napisat do DIVka obsah tej premennej tak to vykonalo.
Mozno sa spytate preco to nemozem dat do vnutra tej anonymnej funkcie... ja tam vsak nechcem dat vypisanie do DIVka ale chcem aby cela tato funkcia vracala hodnotu nieco.... co sa mi podari iba ak na jej konci dam "return nieco;" no ak sa tak stane tak mi vzdy vrati false
teda ako docielit aby som z tej anonymnej funkcie vycucol hodnotu premennej nieco a pouzil ju v nadradenej funkcii ziskajData? Tu je kod:
Kód:
function ziskajData(zdrojDat)
{
var nieco = false;
var XMLHttpRequestObjekt = false;
if (window.XMLHttpRequest) {
XMLHttpRequestObjekt = new XMLHttpRequest();
} else if (window.ActiveXObject) {
XMLHttpRequestObjekt = new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
}
if(XMLHttpRequestObjekt) {
XMLHttpRequestObjekt.open("GET", zdrojDat);
var nieco = false;
XMLHttpRequestObjekt.onreadystatechange = function()
{
if (XMLHttpRequestObjekt.readyState == 4 &&
XMLHttpRequestObjekt.status == 200) {
nieco = XMLHttpRequestObjekt.responseText;
}
// document.getElementById('profil').innerHTML = nieco;
// Ak by to bolo tu tak to funguje ale ja to chcem mat dole....
}
XMLHttpRequestObjekt.send(null);
}
document.getElementById('profil').innerHTML = nieco; // Ak je to tu tak to nefunguje
}
Ako som sa docital tak v JavaScripte sa lokalne premenne oznacuju "var" no ja som to var ztamat zmazal a aj tak to nejde... vdaka za rady