Stránka: 1 z 1
| [ Príspevkov: 9 ] | |
Autor | Správa |
---|
Registrovaný: 09.07.08 Prihlásený: 17.01.15 Príspevky: 1585 Témy: 96 | 96 |
Zdravíčko
Nedávno som kúpil celkom dobrú doménu s nejakou históriu. Teraz sa potrebujem zbaviť mŕtvych liniek. Sú to všetky tie, ktoré začínajú index.php alebo foto.php. Keď hľadám v googli site:{mojadomena}.sk, nájde mi okrem mojich liniek aj plno starých, ktoré nechcem. Hlavne tie začínajúce na index.php spôsobujú, že mi google na piatej strane píše "Aby ste videli tie najaktuálnejšie výsledky, vynechali sme výrazy, ktoré sa veľmi podobajú 40 výsledkom, ktoré už boli zobrazené."
Čo by ste použili vy? 410 Gone, alebo redirect na úvodnú stránku? Zatiaľ mi ako víťaz vychádzať Gone, ale teda neviem, toto som ešte neriešil. Prípadne navrhnite nejaké iné riešenie.
// Do robots.txt som dal Disallow: /index.php, ale nezdá sa mi, že by to nejakým spôsobom g. bral do úvahy.
|
|
Registrovaný: 11.08.07 Príspevky: 4088 Témy: 34 | 34 Bydlisko: Brno |
Pokial byvaly obsah z tych odkazov je na inej adrese, tak 301, inak 410.
|
|
díky moc
_________________ neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to! |
|
Registrovaný: 09.09.07 Prihlásený: 07.11.16 Príspevky: 3114 Témy: 233 | 233 Bydlisko: Nové Zámky |
ono to samo ale casom zmizne podla mna
_________________ "It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď |
|
Registrovaný: 21.02.07 Prihlásený: 21.02.10 Príspevky: 3984 Témy: 96 | 96 |
no zmizne .. otázka znie: čo dovtedy?
|
|
Registrovaný: 09.09.07 Prihlásený: 07.11.16 Príspevky: 3114 Témy: 233 | 233 Bydlisko: Nové Zámky |
Zda sa mi, ze som niekde cital, ze sa da poziadat o reindex..
_________________ "It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď |
|
Registrovaný: 21.02.06 Prihlásený: 08.12.14 Príspevky: 5404 Témy: 30 | 30 Bydlisko: Bratislava |
Blackshadow - to máš ako požiadať ženu o ruku, buď ti vyhovie, alebo dostaneš od otca do zubov a bude to iba horšie.
Preto ti jednoznačne odporúčam 301. Po správnosti by malo byť "gone", lenže to by nepomohlo webu ako takému. Keď však presmeruješ neexistujúcu stránku napr. na úvod, zachováš si spätné odkazy.
_________________ Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme. |
|
No neviem.. Ja by som to asi nechal tak.. Ale shaggy sa v tom viac vyzna, tak daj 301
|
páni, nebláznite, ja som tam už dal 410
Tie spätné odkazy asi zachovávať ani nechcem. Síce je fajn, že ich mám, ale budú akoby falošné, aby potom nebolo z toho viac neplechy ako úžitku... No potom dám vedieť, ako to dopadlo.
_________________ neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to! |
|
Stránka: 1 z 1
| [ Príspevkov: 9 ] | |
|